Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ" (Ηχητικό)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα ως εξέλιξη την επιστολή που απέστειλε η ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ στην εταιρεία, μέσω της οποίας την καλεί σε διάλογο.

"Το πιο ενδιαφέρον απ' όλα είναι ότι το υπουργείο δεν είναι τελικά αρνητικά διακείμενο στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της περιοχής. Ο διάλογος που επιζητούμε αρχίζει να αχνοφαίνεται και πρέπει να ξεκινήσει έστω και την ύστατη ώρα. Χθές το βράδυ τηλεφωνήσαμε για να έχουμε μια συνάντηση πριν γίνει η αλλαγή και περιμένουμε..."

Κατά την γνώμη του κ. Θεοδωρακόπουλου για να είναι αποτελεσματικός ο διάλογος "πρέπει να θεωρηθούμε ισότιμοι συνομιλητές από το γεγονός και μόνο οτι εφαρμόζουμε το νόμο απόλυτα. Δε γίνεται να γίνει διάλογος όταν εκ προοιμίου σε θεωρεί ο άλλος απατεώνα και παράνομο. Πόσο μάλλον όταν εμείς τηρούμε το νόμο 100%. Το περιβαλλοντικό θέμα έχει κλείσει με τις δικαιώσεις που έχουμε πάρει από το ΣτΕ"

Ο Διευθύνων Σύμβουλος τόνισε ότι "η εφαρμογή της πυρομεταλλουργικής μεθόδου δεν χρειάζεται κυάνιο, είτε για παραγωγή χαλκού, είτε για παραγωγή χρυσού". Επισήμανε επίσης ότι αυτή η τεχνική λεπτομέρεια στην οποία στάθηκε η κυβέρνηση για να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες δεν αφορά την εταιρεία αλλά την απαίτηση της φινλανδικής εταιρείας που κατέχει την τεχνογνωσία της μεθόδου να δοκιμάσει στις εγκαταστάσεις της την δυνατότητα εφαρμογής της και στην Έλλαδα κάτι που έγινε επιτυχώς, όπως επισήμανε.

Τέλος ο κ. Θεοδωρακόπουλος είπε πως οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις εργασίες τους μόλις αρθούν οι ανακλήσεις των τεχνικών μελετών από την κυβέρνηση "Δεν είναι δυνατόν να απασχολείς τον κόσμο χωρίς να έχεις αντικείμενο. Είναι προσβλητικό για τους ίδιους."

Τη συνέντευξη του κ. Θεοδωρακόπουλου μπορείτε να την ακούσετε ΕΔΩ και πηγαίνοντας με τον κέρσορα σας στο 20ο λεπτό. Να σημειώσουμε κλείνοντας, ότι όπως τόνισε ο δημοσιογράφος της εκπομπής ζητήθηκε από τον κ. Σκουρλέτη να πάρει μέρος στη συζήτηση, όμως από την πλευρά του δεν υπήρξε καμία απάντηση.