Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΜΕ ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΗΓΑΝ ΟΙ "ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ" ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!!!

Με πυρίμαχα γάντια, μάσκες και κουκούλες μέσα στο κατακαλόκαιρο; Γιατί;;;
Από την ιστοσελίδα της "Καθημερινής" μαθαίνουμε πως οι "ειρηνικοί διαδηλωτές" κατά τον κ. Λαφαζάνη πήγαν να διαμαρτυρηθούν για την εξόρυξη χαλκού - χρυσού στις Σκουριές έχοντας στην κατοχή τους εκτός όλων των άλλων "αβλαβών" εφοδίων (σφεντόνες, πέτρες, μπουλόνια και άλλα...) και πυρίμαχα γάντια...!!!

Γράφει λοιπόν στο άρθρο της η Καθημερινή:

"Ξένοι υπήκοοι είναι οι 69 από τους 78 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στον Κάκκαβο, όπου κατέληξε η πορεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι γερμανοί (41) και μόλις εννέα είναι Ελληνες. Οι υπόλοιποι είναι Αυστριακοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι και ένας Πολωνός.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι περισσότεροι από τους ξένους συμμετείχαν σε κάμπινγκ εναντίον της εξόρυξης το οποίο διοργανώνεται στην Ιερισσό από τις 18 έως τις 25 Αυγούστου. Στην πορεία διαμαρτυρίας μεταφέρθηκαν με πούλμαν, στα οποία κατέφυγαν όταν άρχισαν τα επεισόδια. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες, με αποτέλεσμα την ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά 78 άτομα και μετά την έρευνα που έγινε στα πούλμαν με τα οποία είχαν μεταφερθεί στον τόπο της συγκέντρωσης, βρέθηκε πλήρης...εξοπλισμός επεισοδίων: ένας σάκος με 118 μπουλόνια, σφεντόνες, πέτρες, μάσκες καθώς και 23 ζευγάρια πυρίμαχα γάντια.

Μήπως οι μολότοφ θέλουν και τα γάντια τους...!
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Δευτέρα στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης και συμμετοχής σε επεισόδια. Οι 74 αφέθησαν ελεύθεροι αλλά τέσσερις εξ αυτών - δύο γυναίκες και δύο άνδρες - αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία και τα αποτυπώματά τους, όπως επίσης και να φωτογραφηθούν, με αποτέλεσμα να προστεθούν συμπληρωματικές κατηγορίες εναντίον τους."

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους κουβάλησαν αυτής της... ανωτέρας πολιτισμικής ποιότητας "οίκο - τουρίστες" στη Χαλκιδική μέσα στο κατακαλόκαιρο. Μπράβο τους και πάλι μπράβο τους. Έτσι προστατεύεται το περιβάλλον;;; Με ρίψη βομβών μολότοφ και πυρίμαχα γάντια... 

Μπράβο και στην απερχόμενη κυβέρνηση που σταμάτησε καθαρά για εσωκομματικά και προεκλογικά παιχνίδια 2.000 εργαζόμενους από τις δουλειές τους, επειδή δήθεν δεν έχει γίνει η πειραματική δοκιμή εφαρμογής του flash smelting σε ημιβιομηχανική κλίμακα εντός του μεταλλευτικού πεδίου της Χαλκδικής.

Ενώ την ίδια στιγμή στελέχη τους εγκρίνουν και καλύπτουν τις κάθε λογής δοκιμές καύσης του δάσους των Σκουριών από "αλληλέγγυους" που κάνουν χρήση ποικίλων εύφλεκτων υλικών, όπως βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρουκέτες κλπ.

Ακολουθούν τα ντοκουμέντα από την χθεσινή "ειρηνική πορεία" προς εμπέδωση πριν μας πουν ότι τα πυρίμαχα γάντια που βρέθηκαν στην κατοχή των "οικολόγων" επισκεπτών χρησιμοποιήθηκαν για "ψησίματα στη σχάρα" ή ακόμη αστειότερα για την 1η πειραματική δοκιμή της πυρομεταλλουργικής μεθόδου της ακαριαίας τήξης (flash smelting) μέσα στο δάσος...

Τίνος η "σιδερένια φτέρνα" είναι αυτά τα άτομα; Θα μας απαντήσει κάποιος;