Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΤΕΤΟΙΟΥΣ... ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ "ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ" ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣ & #SKOURIES ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ???

Η επίμαχη δημοσίευση με τη φωτογραφία και την απροσδόκητη
λεζάντα από την καταδρομική έφοδο στις Σκουριές
Σε πάρα πολλές ιστοσελίδες του ευρωπαϊκού anti(gold) εξουσιαστικού χώρου γίνεται προβολή του καταυλισματικού παραθερισμού ή αλλιώς κάμπινγκ που θα φιλοξενηθεί από 18 μέχρι 25 Αυγούστου στην Ιερισσό.

Σε μια απ' αυτές τις σελίδες, που απευθύνεται σε γερμανόφωνους αναγνώστες, αλλά σου δίνεται τη δυνατότητα να τη μεταφράσεις και στα αγγλικά, μπορείς να δεις ορισμένες φωτογραφίες παρμένες από τα τοπία που πρόκειται να συναντήσουν οι Ευρωπαίοι "antigold" επισκέπτες του συντονιστικού της Ιερισσού.

Και ενώ το μάτι σου ξεκουράζεται καπως είναι η αλήθεια βλέποντας ωραίες φωτογραφίες από την παραλία των Κακουδίων αίφνης το σκηνικό αλλάζει απότομα. Ιδίως με μια φωτογραφία που είναι τραβηγμένη μετά την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο των Σκουριών στις 17 Φεβρουαρίου του 2013 δείχνοντας ένα ολοκληρωτικά καμένο όχημα.

Σ' αυτήν τη φωτογραφία υπάρχει από πάνω της η εξής λεζάντα: "citizens protest against pollution" μετάφραση: "πολίτες διαμαρτύρονται ενάντια στη μόλυνση" (!!!!!...???)

Δηλαδή, αν καταλαβαίνουμε σωστά για τους γερμανόφωνους anti(gold) εξουσιαστές μια καταδρομική έφοδος σ' έναν εργασιακό χώρο με παράδοση των πάντων στην πυρά και δυο εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα, λουσμένους με βενζίνη και καραμπίνες να τους σημαδεύουν συνιστά μια... απλή διαμαρτυρία!!!




Μάλιστα... Και για να έχουμε καλό ερώτημα. Αυτούς τους... τουρίστες περιμένουν με τόση ανυπομονησία και λαχτάρα να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν οι "antigold" της Ιερισσού;

Γι' αυτούς τους επισκέπτες πασχίζει ο δήμος να βρεί λύσεις με τα πενιχρά οικονομικά του για να καλύψει τις αυξημένες καταυλισματικές ανάγκες τους (χημικές τουαλέτες και άλλα αναλώσιμα);

Γι αυτούς τους "αλληλέγγυους" από την Ευρώπη θα μας δείχνουν 10λεπτα αφιερώματα στην κρατική τηλεόραση;

Αλήθεια, πως αισθανονται Δήμος, η Αντιπεριφέρεια, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, οι βουλευτές και η βουλεύτρια μας που θα επισκεφτούν τη Χαλκιδική "τουρίστες" με τέτοια πολιτισμική κουλτούρα; Αυτός ο "τουρισμός" αξίζει στη Χαλκιδική;

Πολύ ωραία... Μια τελευταία ερώτηση και χωρίς παρεξήγηση. Μήπως αυτή η αθώα θερινή σύναξη πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας είναι το εξαιρετικό πρόσχημα για να καταστρωθoύν επί...άμμου θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την καλοκαιρινή ραστώνη, από τη στιγμή κιόλας που οι γερμανοί φίλοι των "antigold" αντιμετωπίζουν τις καταδρομικές εφόδους σε χώρο εργασίας σαν κάτι το εξαιρετικά σύνηθες και λογικό τρόπο αντίδρασης;;;

Τέλος, οι γερμανοί anti(gold) εξουσιαστές που με τόση ευκολία προσκαλούν και παρακινούν και άλλους ομοιδεάτες τους να έρθουν στην Ελλάδα και στην Ιερισσό για να κάνουν μανούρες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κατα τον ίδιο τρόπο και στην πατρίδα τους; 

Απορία το 'χουμε..., αν και την απάντηση όλοι την γνωρίζουμε και μας προκαλεί θλίψη και εκνευρισμό.




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εδραίωση της παρανομίας σ' όλα τα επίπεδα είναι ο βασικός λόγος που έκλεισε το αστυνομικό τμήμα στην Ιερισσό.
Δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο σε έδρα δήμου να μην υπάρχει αστυνομικό τμήμα.

Germanos eksousiastis είπε...

Αγαπητό μπλογκ,

τρομερά τα αποκαλύπτικά στοιχεία που παρουσιάζετε. Ψάξατε και βρήκατε μια φωτογραφία με μια λεζάντα. Βγάζουμε το καπέλο μας μπροστά σε μια τέτοια σπουδαία δημοσιογραφική δουλεία.

Αν θέλετε πραγματικά να μας γνωρίσετε, περάστε μια βόλτα από το κάμπιγκ. Οι συζητήσεις είναι ανοιχτές για όλες και όλους. Εκτός βέβαια για αυτούς που έχουν πουλήσει ήδη την ψυχή τους και φτιάχουν τέτοια κειμενάκια όπως αυτό εδώ.

Να είστε σίγουροι: Ερχόμαστε και είμαστε πολλοί. Και θα συζητήσουμε, γλεντήσουμε και θα παλέψουμε μαζί με τους φίλους και συντρόφους του τοπικού αγώνα. Είτε το θέλετε, είτε όχι.

χαιρετίσματα από την καρδιά του τέρατος

Ένας γερμανός εξουσιαστής

Υ.Γ. Άκουσα θα σκάσουν 5.000 αναρχικοί από όλο το σύμπαν. Επίσης 10.000 από το κουρδικό PKK. Αυτές οι πληροφορίες λύπουν στο αρθράκι της πλάκας.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @9 Αυγούστου 2015 - 2:43 μ.μ.

Γερμανέ εξουσιαστή,
σ' ευχαριστούμε για το σχόλιο σου, το οποίο το καταχωρούμε στα αξιοσημείωτα για τα... νούμερα που αναφέρεις και στα οποία είναι αλήθεια έχετε μια έφεση ντόπιοι και ξένοι anti(gold) εξουσιαστές, προφανώς για να κάνουμε και εμείς την πλάκα μας.

Να σεβαστείτε τον τόπο και τους ανθρώπους του, που στην συντριπτική πλειοψηφία του δεν ασπάζονται τις απόψεις και τις ιδέες σας.

Να έχετε μια πολύ ευχάριστη διάμονη.

Ανώνυμος είπε...

πολίτες ..
Ο πολιτισμός των ανθρώπων αποδεικνύεται και κατά πόσο προστατεύουν το περιβάλλον.
Οι δικές σας αποδείξεις σ αυτό το θέμα του πολιτισμού για εσάς δεν υπάρχουν, αντίθετα υπάρχουν αποδείξεις απολίτιστων με την καταστροφή που έχετε προκαλέσει στις σκουριές.
Τον σεβασμό μας στον τόπο τον δείχνουμε έμπρακτα προστατεύοντας τον ακόμη και γι αυτούς που έχουν διαφορετικές απόψεις από εμάς και ας είναι μειοψηφία.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @9 Αυγούστου 2015 - 10:05 μ.μ.

Το σχόλιο σου είναι ο καθρέπτης του ιδεολογικού φανατισμού που διακατέχεσαι και οι παρωπίδες που φέρεις απόρροια αυτού του φανατισμού.

Είστε οι τελευταίοι που δικαιούστε να ομιλείτε περί πολιτισμού, σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος, όταν έχετε σιωπήσει "συλλογικά" στις εκατοντάδες ρίψεις μολότοφ μέσα στο δάσος, σε συνεπακόλουθες φωτιές που έχετε προκαλέσει και τόσα άλλα, τα οποία πλέον συνθέτουν εγκυκλοπαίδεια βίας και καφριλικίου.

Σε ότι αφορά τα περί "μειοψηφίας" να είσαι καλά που στο τέλος αυτου του κενού περιεχομένου σχολίου μας έκανες να χαμογελάσουμε!

Σε κάθε περίπτωση η άποψη σου είναι καθαρά προσωπική υπόθεση σου και σεβαστή από εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Ο παραθεριστικός καταυλισμός ταιριάζει απόλυτα στα υβρίδια του πράσινου φασισμού. Κρύβει καλά τις σκοτεινές προθέσεις τους.

Το ερώτημα είναι γιατί ασχολούνται με κάτι που το χαρακτηρίζουν της πλάκας;
Τι νομίζουν ότι δεν τους ξέρουμε; Δεν ξέρουμε ότι απολαμβάνουμν να προκαλούν χάος και μπάχαλο;Τους ξέρουμε και πολύ καλά. Αδιαφορούμε όμως και πολύ κακώς...

Ανώνυμος είπε...

Διορθωτική - Απάντηση στον @9 Αυγούστου 2015 - 10:05 μ.μ.
Ο πολιτισμός των ανθρώπων αποδεικνύεται στο κατά πόσο προστατεύουν και νοιάζονται πρωτίστως για το ίδιο τους ανθρώπινο είδος και εκεί είναι που ξεχωρίζουμε από το υπόλοιπο ζωϊκό βασίλειο. Εικόνες δεμένων ανθρώπων και με βενζίνη στα ρούχα τους δεν έχουν καμμία σχέση με αμπελοφιλοσοφικές συζητήσεις περί προστασίας περιβάλλοντος αλλά αφορούν εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Βάλε τον εαυτό σου στην θέση εκείνου του εργαζομένου άσε στην άκρη τα εμάς και εσάς και έλα να το ξανασυζητήσουμε. Τα υπόλοιπα απλά τα αναφέρετε και τα βάζετε τσόντα σε κάθε παρατηρητιακή ανακοίνωση για να πέσουν στα μαλακά οι δράστες των άνομων ενεργειών. Ευτυχώς όμως για όλους μας υπάρχει η ευνομούμενη πολιτεία που θα πράξει το καθήκον της.

ΟΒΕΛΙΞ(R)