Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ "ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΩΝ" ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΓΛΕΖΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ


"Πάταγο" έχει προκαλέσει η νέα αναπτυξιακά ισοδύναμη πρόταση της βουλεύτριας Χαλκιδικής, αντί των μεταλλείων, προς τους κατοίκους των Μαδεμοχωρίων, όπως αυτή διατυπώθηκε στην δημοσιογραφική έρευνα του Τάσου Τέλλογλου με τίτλο: "Αρχαία Σκουριά: Τα πολιτικά διλήμματα μιας ξένης επένδυσης".

Η εναλλακτική καλλιέργεια των "κίτρινων φασολακίων Νεοχωρίου - Σκουριών" με την προοπτική να γίνουν brand name, παρά την πολύ μικρή διάρκεια παραγωγής τους, προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στην τοπική κοινωνία των Μαδεμοχωρίων.

Η κοινωνία από την απρόσμενη αυτή χαρά και θέλοντας να τιμήσει την ευεργετική πρόταση της Κατερίνας Ιγγλέζη μέχρι και μαγειρικές συνταγές ξεσήκωσε και αφιέρωσε στα site και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της.


Ολόκληρη τη συνταγή μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Επίσης, η πρόταση της βουλεύτριας Χαλκιδικής έβαλε σε ιδέες γονείς και παιδιά των Μαδεμοχωρίων για την καταγωγή του Μάϊκ του Φασολάκη. Μήπως αυτή η ταπεινή καταγωγή έλκει από το Νεοχώρι Χαλκιδικής και βρέθηκε μια επιπλέον χρυσόφορος αφορμή για ένα ενισχυθεί το brand name; 


Κάποιο άλλοι βρήκαν και τον κατάλληλο άνθρωπο που μπορεί να μοσχοπουλήσει τα κίτρινα φασολάκια Νεοχωρίου. 


Όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμη μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα του F/b με τίτλο: "ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ", όπου κάποιοι κυριολεκτικά ζωγραφίζουν με τα χιουμοριστικά σχόλια και τις εμπνεύσεις τους, παρά την πολύ μεγάλη στεναχώρια και ανασφάλεια που έχει προκαλέσει σ' όλους το λουκέτο στα μεταλλεία.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το βίντεο που ίσως σταθεί η αφορμή για να αλλάξει η ζωή τουλάχιστον 15.000 κατοίκων των Μαδεμοχωρίων της ΒΑ Χαλκιδικής.






1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα του δημάρχου Ζουμπά στην συνέντευξη του Τ.Τέλλογλου ήταν θλιβερή. Ο άνθρωπος είναι ανεπαρκής, εθελοτυφλικά ενημερωμένος και σε στενή κομματική ακολουθία της τοπικής συριζικής οργάνωσης. Πέραν του χαμηλού επιπέδου γνώσεων για αξιόπιστη παρουσίαση των θέσεων του δήμου, ανέλαβε και εργολαβικά τον ρόλο του διχαστικού εκπροσώπου ενός κινήματος που τα μισά ενεργά μέλη του διώκονται για κακουργήματα!
Όσο αφορά την βολεύτρια Ιγγλέζη μάλλον από το συνιστά για την περιοχή την καλλιέργεια εναλλακτικά φασολακίων και ινδικής κάνναβης έχει αποκτήσει εξάρτηση από τα λεγόμενα της και χρήζει άμεσης θεραπείας.
Για να σοβαρευτούμε όμως χρειάζεται η άμεση απομάκρυνση και των δύο από τα καθήκοντα τους γιατί πλέον προκαλούν την κοινή γνώμη σε κάθε δημόσια εμφάνιση τους.

ΟΒΕΛΙΞ ®