Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ



Οι γυναίκες των Μαδεμοχωρίων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο μέχρι να φτάσει η μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής σ' αυτή την μεγάλη χαρά που έδωσε η απόφαση του τμήματος αναστολών του ΣτΕ, που ανοίγει και πάλι τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, μέχρι τουλάχιστον να εκδοθεί η οριστική απόφαση στα τέλη Οκτωβρίου.

Πρωταγωνίστησαν σε όλες τις δράσεις που έγιναν τον τελευταίο ενάμιση μήνα δίνοντας και τη δική τους ξεχωριστή νότα και διάσταση σαν μητέρες, σαν σύζυγοι, σαν κόρες μεταλλωρύχων αλλά και σαν κάτοικοι αυτού του τόπου που κουβαλούν στο αίμα τους την αγάπη και το σεβασμό για τα μεταλλεία και τους ανθρώπους που εργάζονται σ' αυτά.

Η χθεσινή δικαίωση από το ΣτΕ δεν τις εφησύχασε. Αρκετές από αυτές τις Μαδεμοχωρίτισσες όλων σχεδόν των ηλικιών πήγαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στην "καρδιά" της, την πλατεία Αριστοτέλους για να ενημερώσουν τους κατοίκους της για τον μεγάλο αγώνα της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, που δεν αφορά όπως αποδεικνύουν τα πράγματα μόνο την Χαλκιδική, αλλά την ανάπτυξη όλης της χώρας.

Με "όπλο" τα χαμόγελα και την ευγένεια τους εξήγησαν στους Θεσσαλονίκεις γιατί η ΒΑ Χαλκιδική λέει ανεπιφύλαχτα "ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ" και γιατί δεν πρόκειται να σταματήσει αυτός ο αγώνας αν δεν επέλθει η πλήρης και αμετάκλητη δικαίωση του.