Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "ΜΕ ΜΑΤ & ΣτΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ - ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ"

Ο πρόεδρος της Άκτωρ Δημήτρης Κούτρας (Δ), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος (Α) και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eldorado Gold Paul Wright (Κ) προσέρχονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος
“Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που επιτρέπει -έστω προσωρινά- τη συνέχιση της εξόρυξης στη Χαλκιδική, είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε με την κυβέρνηση όλα αυτά, που πρέπει να μπούνε στο τραπέζι”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της “Ελληνικός Χρυσός”, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

“Δε θα διορίσουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ούτε υπουργό, με ΜΑΤ και ΣτΕ δεν γίνονται επενδύσεις”, είπε ο κ.Θεοδωαρακόπουλος μιλώντας στο Πρακτορείο FM, διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία δεν θεωρεί ότι με την κυβέρνηση είναι αντίδικοι.

“Το σημαντικότερο είναι να καθίσουμε με το κράτος, να βρούμε μία πολιτική λύση, ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να ικανοποιήσει την κυβέρνηση, για να συνεχίσουμε, δεν θέλουμε να σκεφτούμε καν θέμα αναστροφής της σύμβασης”, είπε ο κ.Θεοδωρακόπουλος, προσθέτοντας ότι από το 2012, που η εταιρεία είναι σε “full επενδυτική λειτουργία”, έχουν εισαχθεί από τη μητρική εταιρεία 600 εκ. δολάρια.

Παράλληλα, εξέφρασε την διάθεση της εταιρείας, να συμμετάσχει σε επιστημονικό συνέδριο, για να συζητηθούν σε επιστημονικό επίπεδο όλα τα θέματα, που αφορούν στην επένδυση, ενώ παρομοίασε την αμφισβήτηση των επιστημονικών συμπερασμάτων υπέρ της επένδυσης με τις ομάδες, που διαμαρτύρονται για τη διαιτησία μετά από μία ήττα.

“Δε μπορεί να είναι καλοί εκείνοι που δε θέλουν και κακοί εκείνοι που θέλουν την επένδυση”, είπε και διαβεβαίωσε, ότι η περιβαλλοντική ασφάλεια της επένδυσης αφορά στο σύνολο του χρόνου της, διευκρινίζοντας ότι “έχουμε μπροστά μας 30 χρόνια λειτουργίας, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε το καλό παιδί 4-5 χρόνια και μετά να το κάνουμε γης μαδιάμ”.

Ο κ.Θεοδωρακόπουλος υπενθύμισε ότι η Eldorado Gold έχει συμφέροντα και στην περιοχή της Θράκης, ενώ εξέφρασε την άποψη, ότι “ο ορυκτός πλούτος μπορεί να γίνει ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα η ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας”.

“Λέγεται ορυκτός πλούτος και όχι ορυκτή δυστυχία ή ορυκτή κατάρα” είπε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την χορηγία στην ομάδα βόλει του ΠΑΟΚ, εξέφρασε την αντίθεση του σε χορηγίες προς αθλητικές εταιρείες.

“Δε είμαστε εταιρεία, που πουλά για να γινόμαστε χορηγοί, θα προτιμούσα να χορηγήσουμε εισιτήρια διαρκείας για ανέργους, για άτομα που έχουν ανάγκη, όχι την ομάδα”.

Αναδημοσίευση από www.skai.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η λύση είναι απλή!ΚΑΝΤΕ!ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι άλλη 4:59 μμ Να πάει φυλακή αυτός που έφερε τα ΜΑΤ και τη Βία στην βόρεια χαλκιδική για να ξεβρωμίσει ο τόπος μας.