Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΥΠΗΡΞΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ BULLYING ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"


Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς παραδέχθηκε δημοσίως ότι υπάρχουν κρούσματα εκφοβισμού σε βάρος εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός στην Ιερισσό.

Η δήλωση παραδοχής έγινε κατά τη διάρκεια της εκπομπής της ΕΡΤ3 "Δημόσιος Διάλογος για τις Σκουριές" και είναι η πρώτη που γίνεται από έναν πολέμιο της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Βέβαια, για τον Γιώργο Ζουμπά η αιτία του φαινομένου δεν βρίσκεται στη διχαστική λογική και νοοτροπία που καλλιεργείται τα τελευταία 5 χρόνια στους "antigold" κύκλους της Ιερισσού από συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά στην εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή και εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία.


Θα σταθούμε στο μείζον. Αυτή η τοποθέτηση σπάει ένα μεγάλο ταμπού που υπήρχε μέχρι χθες στην Ιερισσό γι' αυτό το θέμα, που έχει ξεσπιτώσει στην κυριολεξία ολόκληρες οικογένειες μεταλλωρύχων που δεν άντεξαν να πέφτουν θύματα εκφοβισμού και κοινωνικού ρατσισμού, χωρίς να παρεμβαίνει κάποια αρχή ή θεσμός για να τους γλιτώσει.

Ευχόμαστε μετά απ' αυτή τη δήλωση να ενεργοποιηθούν κάποιες υγιείς δυνάμεις και από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς ευρύτερα για να σταματήσουν τέτοια δυσάρεστα γεγονότα στα οποία δυστυχώς εμπλέκονται και ανήλικοι..