Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣτΕ: "ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΔΟΘΕΙ"


Δεν έχουν εκδοθεί έως σήμερα από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι σχετικές αποφάσεις για την υπόθεση των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» διευκρινίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου σε ανακοίνωσή του.

Πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ σε δύο διασκέψεις της, κεκλεισμένων των θυρών, με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου ακύρωσε -κατά πλειοψηφία- την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και το σχετικό έγγραφο της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, που ανακαλούσε την λειτουργία μεταλλείων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, ελήφθη κατά τις δύο διασκέψεις και αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στον μήνα».



Συγκεκριμένα, ο κ. Σακελλαρίου, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Από το γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοινώθηκε ότι επί των υποθέσεων της εταιρείας ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., οι οποίες εκδικάσθηκαν στην Ολομέλεια του δικαστηρίου δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. 

Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάθε άλλη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί γιατί έπρεπε να φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Γιατί πρέπει η δικαιοσύνη να στέκεται διαιτητής στο αυτονόητο και κεκτημένο δικαίωμα της ανεμπόδιστης εργασίας στα Μαδεμοχώρια? Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Δεν έχουν αντιληφθεί όλοι, σε όλα τα επίπεδα, ότι είναι δεδομένη και αναντικατάστατη η αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων της Β.Χαλκιδικής?
Βέβαια ίσως ήρθε η ώρα να απαιτήσουν τον λογαριασμό από τον Σκουρλέτη και την εξ’Χαλκιδικής παρέα του μια που δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η προσωρινή αναστολή των εργασιών στοίχισε στην εταιρεία 6,3 εκατ. δολάρια ή περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ από τα οποία σημαντικό ποσό κατευθύνθηκε στην πληρωμή του 50% των μισθών των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η πολιτική επιβολή λουκέτου σε μια επιχείρηση δεν τιμά καμία κυβέρνηση της αριστεράς, πόσο μάλλον όταν αποσκοπεί σε μικροκομματικά οφέλη προς ικανοποίηση τοπικών βουλευτών.
Άλλωστε στις 23 Σεπτεμβρίου, κατά την προσέλευση στο Προεδρικό Μέγαρο των μελών της "ανανεωμένης" κυβέρνησης συριζα για την πραγματοποίηση της τελετής ορκωμοσίας, ο ΥΠΑΠΕΝ είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες, για την υπόθεση των μεταλλείων Κασσάνδρας, ότι "αν και εφόσον κερδίσει η εταιρεία θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να επιτρέψει το άνοιγμα των ορυχείων".

ΟΒΕΛΙΞ ®