Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ


Η δυστυχία και τα προβλήματα της εποχής μας δεν έχουν προτιμήσεις. Και ο καθένας από εμάς να είναι καλά στην υγεία του και στα οικογενειακά του δεν μπορεί να απόλυτα ευτυχισμένος όταν το σύμπαν γύρω μας ξεχειλίζει από δράματα και στεναχώριες.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων ανταποκρίθηκαν με όλη την ψυχή τους στο κάλεσμα βοήθειας και αλληλεγγύης που έκανε το σωματείο εργαζομένων "Αγία Βαρβάρα" για τους μετανάστες που κατακλύζουν καθημερινά τον Ελληνικούς μεθοριακούς σταθμούς πριν προωθηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, για να γλυτώσουν από την παράνοια του πολέμου που επικρατεί στον δικό τους τόπο.

Σε τέτοιες καταστάσεις την διαφορά προς το καλύτερο την κάνουν πάντα οι εθελοντές που δίνουν απλόχερα το περίσσευμα του χρόνου τους για να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η αποστολή αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας.

Οι Μαδεμοχωρίτισσες και Μαδεμοχωρίτες απ όλα τα χωριά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να πακεταριστούν και να πάνε όλα σωστά στον προορισμό τους, την Ειδομένη και να παραδοθούν όπως πρέπει στις δομές που υπάρχουν εκεί για την κάλυψη των αναγκών των μεταναστών.

Μπράβο σ' όλους. Να θυμόμαστε μόνο πως ό,τι μας περισσεύει δεν μας ανήκει... Μόνο έτσι θα καταπολεμηθεί η δυστυχία και η αδικία που μας πλαισιώνει.