Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ: "ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεχείλιζε από οργή και αγανάκτηση ο λόγος του Γιώργου Κούνδουρου προέδρου του σωματείου δασεργατών "Σκουριές 2012" κατά τη χθεσινή κοινή εμφάνιση του στο δελτίο ειδήσεων του Bee Channel με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων επιφανείας μεταλλείων Κασσάνδρας Γιώργο Χατζή.

Ο Γιώργος Κούνδουρος έστειλε το δικό του μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Π. Λαφαζάνη για το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των δασεργατών λέγοντας τα εξής: "Έχουμε παιδιά και υποχρεώσεις. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε και τις ζωές μα,ς γιατί θεωρούμε τις Σκουριές το σπίτι μας...".

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ" - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας μετά την υπουργική απόφαση ανάκλησης της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές μετέφερε σε δηλώσεις που έκανε στο Bee Channel o πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γιώργος Χατζής.

Ο κ. Χατζής έκανε λόγο για οργή των εργαζομένων απέναντι στον υπουργό Λαφαζάνη και την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς και δεν τήρησε ο υπουργός την υπόσχεση του απέναντι στους εργαζομένους για αποφυγή μονομερών ενεργειών χωρίς προηγουμένως να επισκεφτεί την περιοχή και δεν ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση πως θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των 2.000 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, όπως ισχυρίζεται.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε απόψε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη που αποφάσισε σήμερα να ανακαλέσει την άδεια Αρχιτεκτονικής και Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές.

Ο πρωθυπουργός, στηρίζοντας την κίνηση Λαφαζάνη, είπε ότι η ανάκληση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη μετά από σοβαρές καταγγελίες που μεσολάβησαν. «Και κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να υπάρξει επανέλεγχος για το κατά πόσο στη σχετική θεώρηση έχουν τηρηθεί, από την επιχείρηση στις Σκουριές, οι κείμενες διατάξεις», είπε.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΤΙΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ"

Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε:

"Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός δέχεται το τελευταίο διάστημα απρόκλητες επιθέσεις οι οποίες προκαλούν κωλύματα στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του επενδυτικού της σχεδίου στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στη Β.Α. Χαλκιδική.

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" μετά την ανάκληση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές από το ΥΠΑΠΕΝ προσφύγει στη δικαιοσύνη και ειδικότερα στο ΣτΕ.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για την ακύρωση της ισχύς της υπουργικής απόφασης, η οποία σύμφωνα με το capital.gr βασίζεται σε καταγγελία του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" βάσει της οποίας αναφέρεται ότι "έχουν υποβληθεί ανακριβή στοιχεία σχετικά με το μέγεθος του γηπέδου ιδιοκτησίας του φορέα του έργου, καθώς και την  αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα αυτού".

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ -ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ"

Έχουμε νέες εξελίξεις στο ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική. Σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ ανακαλείται η άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές. 

Στο άκουσμα αυτής της απόφασης τα σωματεία εργαζομένων μεταλλείων Κασσάνδρας εξέδωσαν μόλις πριν από λίγο μια ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλουν τον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη για αναξιοπιστία, καθώς στις συναντήσεις που είχε μαζί τους είχε υποσχεθεί ότι θα επισκεφτεί την περιοχή πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση.

Γ. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ: "ΕΤΣΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ?" - Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ"

Η αγωνία των δασεργατών για το το μέλλει γενέσθαι μετά την απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ για αναστολή των υλοτομικών εργασιών στις Σκουριές, όπως και η επίσημη θέση της "Ελληνικός Χρυσός" γι' αυτήν την εξέλιξη ακούστηκαν στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Bee Channel.

Ο πρόεδρος του σωματείου δασεργατών Βόρειας Χαλκιδικής "Σκουριές 2012" Γιώργος Κούνδουρος ζήτησε από την πλευρά του η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο να άρει άμεσα την αδικία που προκάλεσε στη ζωή των  60 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής που εργάζονται στις δασεργατικές εργολαβίες των Σκουριών.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ"

 Ξαφνικά εχθές το βράδυ ενημερώθηκε το Σωματείο μας για την αναστολή εκτελέσεως του
συγκεκριμένου και νομικά κατοχυρωμένου πρωτοκόλλου υλοτομίας  από το Δασαρχείο Αρναίας  για τις Σκουριές με απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 Η καταπολέμηση της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα ήταν η σημαία του κ. Τσίπρα και του Αριστερού κόμματος του.

ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΣΚΟΥΡΙΩΝ: "ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΑΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κατώφλι του δασαρχείου Αρναίας βρέθηκαν σήμερα το πρωί 40 δασεργάτες που εργάζονται σε εργολαβία υλοτόμησης του εργοταξίου των Σκουριών.

 Για δεύτερη συνεχή μέρα παραμένουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και μεροκάματο εξαιτίας της ξαφνικής απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ να σταματήσουν οι υλοτομικές εργασίες στις Σκουριές για να επανελεγχθει το υπ. αρ. 1 πρωτόκολλο εγκατάστασης.

Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ: "ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑ" - ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: "ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τη δήλωση που έκανε για τη μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική και τη διευκρινιστική που ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης μίλησε και στον τηλεοπτικό σταθμό Bee Channel και την Κατερίνα Σμυρλή.

Νομίζουμε ότι απ' αυτό τον κύκλο δηλώσεων του κ. Τσιρώνη φάνηκε περίτρανα ότι δεν υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη εικόνα στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για τη μεταλλευτική επένδυση που εξελίσσεται στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής, άλλωστε το παραδέχτηκε και ο ίδιος.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: "ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό που καταλαβαίνει όποιος βρεθεί και στα 3 εργοτάξια των μεταλλείων Κασσάνδρας, αλλά ιδιαίτερα των Σκουριών κατάλαβαν και οι κάτοικοι της Καβάλας, που στις 7 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν την περιοχή για να ενημερωθούν επίσημα και υπεύθυνα για την επένδυση.

Εντυπωσιάστηκαν μεν, ένιωσαν εξαπατημένοι δε από τη σπέκουλα και την παραπληροφόρηση που διοχετεύτηκε μέσω των ΜΜΕ για τη μεταλλευτική επένδυση από τους "antigold" κύκλους.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ: "ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Η επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που υλοποιεί ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως σημείωσε, δεν είναι δυνατή η ακύρωση υπογεγραμμένων συμβάσεων, αλλά κατά βάση ο έλεγχος των αδειοδοτήσεων που έχουν δοθεί για το έργο.

"Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ (ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΣ) ΑΝΤΩΝΗΣ"

"Φίλε Αντώνη,

Συνάδελφε Αντώνη. Όπως οι κομμουνιστές λένε ότι η πιο τρυφερή λέξη, που μπορεί να πει άνδρας σε άνδρα είναι σύντροφος, δηλαδή, αυτός που τρώει μαζί σου, εγώ σε λέω συνάδελφο, αυτός με τον οποίον νιώθω αδελφοσύνη, ίδιο αίμα,  ίδιο τρόπο παραγωγής φαγητού, ίδιου τρόπου πολέμου για την επιβίωση. 

Είσαι όπως είπες 25 χρονών, και δίνεις τη μάχη μαζί μου, εκεί κάτω, 180, 250, 600, 240 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για ένα κοινό στόχο, την επιβίωση, την πρόοδο και την ανάπτυξη. Την ανάπτυξη τη δική σου, τη δική μου αλλά και των οικογενειών μας. Αυτή που έχω, αυτή που θα αποκτήσεις,  αυτή που σε έχει.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ELDORADO GOLD: "ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ"

Για σημαντική πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές μιλάει η Eldorado Gold στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για την χρήση του 2014, κατά την οποία η εταιρεία εμφάνισε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 138,7 εκατ. δολαρίων (από 192,9 εκατ. δολ. το 2013) αλλά και ρεκόρ στην παραγωγή χρυσού, που ανήλθε στις 789.224 ουγγιές.

Για την Ελλάδα συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Eldorado Gold αναμένεται πως η εταιρεία και γενικότερα ο κλάδος εξόρυξης αντιμετωπίζουν αναταράξεις στο εξελισσόμενο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό. «Οι αναταράξεις αυτές βιώνονται επίμονα στην Ελλάδα», σημειώνει η εταιρεία, συμπληρώνοντας όμως πως παρά το κλίμα αυτό, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, «ανταποκρινόμενη με σιγουριά και προσαρμοζόμενη στο εξελισσόμενο περιβάλλον».

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ ΚΑΤ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

Μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη:
«Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς αποφάσεις υπό την πίεση συγκεκριμένων κύκλων που μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία»

Μεγάλη Παναγία, 24 Φεβρουαρίου 2015

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και χωρίς να έχουμε λάβει καμία ξεκάθαρη απάντηση, κατεβήκαμε στην Αθήνα και πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας προσπαθώντας να βρούμε εμείς και να συναντήσουμε τους αρμόδιους φορείς και τα Υπουργικά στελέχη που κρατούν την τύχη μας στα χέρια τους.

Σε αυτήν μας την προσπάθεια που συνεχίζεται πιο δυναμικά και αυτή την εβδομάδα, είχαμε συμπαραστάτες και τους ευχαριστούμε δημόσια την Γ.Σ.Ε.Ε, την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων και το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής που έκαναν ότι μπορούσαν για να μας ανοίξουν πόρτες επικοινωνίας.

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ


Σε έναν Δήμο 18.000 ψυχών παρατηρείται τα τελευταία χρόνια αύξηση της απασχολησιμότητα (ας μάθουν οι όποιοι πολιτικοί και πολιτικίσκοι να χρησιμοποιούν τον όρο) εξαιτίας μιας "αρχέγονης" δραστηριότητας, αυτής της μεταλλείας.

Οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στα μεταλλεία στην περιοχή μας, με την πλούσια μεταλλευτική κουλτούρα, ιστορικά αναδεικνύουν τις "εν τω μεταλλείω" και τις "παρά τω μεταλλείω" δράσεις ως τις κύριες πηγές εισοδημάτων. 

Άλλωστε η περιοχή μας στερείται κάμπων και βοσκοτόπων για άλλες πρωτογενείς δράσεις. Ακόμα και η δασοκομία στην περιοχή συνεπικουρούσε ιστορικά με τη μεταλλεία. Η αλιεία δρούσε πάντα παράλληλα, ενώ ο τουρισμός εδώ και 30 χρόνια άκμασε και ακμάζει χωρίς οι μεταλλευτικές δράσεις να αποτελούν τροχοπέδη.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας είχαμε αναδημοσιεύσει αποσπάσματα βίντεο από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνοντας σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός' Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό "Bee Channel" και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Σμυρλή.

Σ' αυτή την ανάρτηση παρουσιάζουμε και εμείς με τη σειρά μας το βίντεο όλης της συνέντευξης.

Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για μια συνέντευξη που μέσα σε λιγότερο από 70 λεπτά αποδομεί το σύνολο της πολυετούς "antigold" προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, που έχει παραχθεί και αναπαραχθεί εντός και εκτός της Ελληνικής επικράτειας.

"ΕΡΓΑ & ΗΜΕΡΕΣ ΤΣΙΡΩΝΗ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Λένε ότι η εξουσία πολλές φορές σε αλλοτριώνει, σε φθείρει, σε κάνει άλλο άνθρωπο. Τι γίνεται όμως όταν την εξουσία αυτή δεν έχεις προλάβει καν να τη «χωνέψεις», αν φαίνεται να αναθεωρείς μέσα σε ένα μήνα όλα όσο πρέσβευες μέχρι τότε; 

Το ερώτημα αυτό πλανάται εδώ και λίγες εβδομάδες πάνω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αφού ο οικολόγος υπουργός Γιάννης Τσιρώνης μόνον «πράσινες» πολιτικές δεν υιοθετεί προς το παρόν. 

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ & ΕΣΟΔΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός" μιλώντας στην εκπομπή του "Bee Channel" και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Σμυρλή αναφέρθηκε επισταμένα σ' όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν τα μεταλλεία Κασσάνδρας και το τρέχον επενδυτικό σχέδιο.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων στην παραγωγή έργου, πλούτου και εσόδων για τα δημόσια ταμεία, ενώ ανέλυσε με αριθμούς την ωφέλεια της επένδυσης στην τοπική και εθνική οικονομία, αλλά και στο φυσικό περιβάλλον.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

"Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ"

Μια επώνυμη επιστολή στην σημερινή Καθημερινή, εκφράζει απόλυτα αυτό που έχουμε όλοι μέσα στο μυαλό μας, αλλά προφανώς, –για τους γνωστούς… προεκλογικούς λόγους–, είναι δύσκολο να το εφαρμόσουμε…

«Κύριε διευθυντά, ο Π. Μανδραβέλης αναφέρει στο καθιερωμένο άρθρο του της 12.2.2015: 

“Όποιο πρόβλημα και αν είχαμε, δεν το λύναμε. Απλώς διαδηλώναμε γι’ αυτό”. Η φράση του αυτή με έκανε να σκεφτώ ένα επίκαιρο θέμα των ημερών, αυτό της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές στη Χαλκιδική. 

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:" ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό που λέει και φωνάζει όλη η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής χρόνια τώρα, αλλά και αυτό που έζησαν στις συναντήσεις τους με κυβερνητικούς αξιωματούχους τόνισαν σε συνεντεύξεις τους σε ΜΜΕ οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Ο Χρήστος Ζαφειρούδας και ο Γιώργος Χατζής πρόεδροι των σωματείων υπογειτών και επιφανείας αντίστοιχα περιέγραψαν το κλίμα που εισέπραξαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας.

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΠΑ & ΔΕΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ"

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός" Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος μίλησε και χθες μέσω skype στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Super tv και το δημοσιογράφο Αστέριο Σταθώρο.

Απάντησε σ' όλες τις γνωστές σπέκουλες που λέγονται και ακούγονται από την πλευρά των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος επανέλαβε ότι:

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

"ΚΑΙ ΤΟ ΣτΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ! (ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ "ANTIGOLD")"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ», ε… συγνώμη, την «Εφημερίδα των Συντακτών» εννοούσα, αναμενόμενη χαρακτηρίζει την απόφαση του ΣτΕ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη. 

«Ήταν εμφανές ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο από την προηγούμενη απόφαση. Η χρονική συγκυΚατερίνα Ιγγλέζηρία είναι τουλάχιστον περίεργη 32 ολόκληρους μήνες μετά την πρώτη απόφαση αμέσως μετά τις κατηγορηματικές δηλώσεις του υπουργού κ. Λαφαζάνη ότι η κυβέρνηση αντιτίθεται σ’ αυτό το “επενδυτικό” σχέδιο».

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ: "ΝΟΜΙΚΑ ΠΛΕΟΝ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΥ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ακόμη μία απόφαση υπέρ των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, εξέδωσε σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την χθεσινή απόρριψη των προσφυγών 264 κατοίκων για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική.

Η απόφαση βγήκε πριν από περίπου 2 ώρες και αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης. Όπως ανέφερε στον focus o πρόεδρος των εργαζομένων Χρήστος Χατζής «πλέον νομικά η επένδυση δεν μπορεί να κολλήσει κάπου».

ΤΟ ΣτΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ "ANTIGOLD" ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Την τρίτη προσφυγή κατά των περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική απέρριψε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Την προσφυγή αυτή είχαν καταθέσει 48 κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί στο σύνολο της η κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα για την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τα έργα α) Μεταλλευτικές — Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας και β) Απομάκρυνση, Καθαρισμό & Αποκατάσταση Χώρου Απόθεσης Παλαιών Τελμάτων Ολυμπιάδας, της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.Μ.Β.Χ.» στο Νομό Χαλκιδικής.

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ & ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο διεύθυνοντας σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός" Μιχ. Θεοδωρακόπουλος σε τηλεφωνική συνένετυξη του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμό "SUPER TV" και το δημοσιογράφο Αστέριο Σταθώρο το βραδυ της περασμένηςΤρίτης

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι Σκουριές είναι ένα από τα 3 έργα του ενιαίου επενδυτικού σχεδίου και αν επιχειρηθεί ο στραγγαλισμός του ενός θα υποστούν ασφυξία τα άλλα δυο έργα εννοώντας το Μάντεμ Λάκκο και την Ολυμπιάδα.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ "ΚΑΤΟΙΚΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ακούω με προσοχή σήμερα, στο διαδίκτυο την Κυριακάτικη (15/02/2015) ραδιοφωνική συνέντευξη της κυρίας Ιγγλέζη, στο κόκκινο, με αφορμή τις εκδηλώσεις στις Σκουριές και πραγματικά έμεινα άναυδος. 

·         Το να ακούω από το κίνημα των αντιδρώντων και τα προπαγανδιστικά τους μέσα κάποια πράγματα με προκαλούν θυμό. Το να ακούω όμως από μία εκλεγμένη βουλευτή της κυβέρνησης, να απευθύνεται σε πολίτες του τόπου από τον οποίο εκλέχτηκε, και να αποκαλεί τους αντιδρώντες «κατοίκους» και εμάς απλά «εργαζόμενους», με εξοργίζει αφάνταστα.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ 50+ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ “ANTIGOLD” ΤΡΟΛΙΑΣ ΣΤΟ TWITTER ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΓΚΩΔΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Το πόσο πολύ στοίχισε στους “antigold” η ογκώδης διαδήλωση των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής στις Σκουριές φάνηκε ξεκάθαρα στον «καθρέφτη» τους, που δεν είναι άλλος από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και ειδικότερα το twitter και το #skouries.

Εκεί λοιπόν και όσο βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της βουβής πλειοψηφίας, μέχρι πρότινος, της ΒΑ Χαλκιδικής καθρεφτίστηκε όσο ποτέ άλλοτε ο εκνευρισμός και η αμηχανία τους σε τέτοιο βαθμό που αξίζει νομίζουμε μιας σχετικής ανάδειξης.

17/2/2013 - ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Εργοτάξιο Σκουριών. Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα 16ης προς 17ης Φεβρουαρίου. Μια ομάδα ένοπλων κουκουλοφόρων εισβάλει στις εγκαταστάσεις με σκοπό να βάλει...  λουκέτο. 

Σπέρνει το φόβο και τον τρόμο στους εργαζόμενους φύλαξης του χώρου. Δύο απ’ αυτούς τους εργαζόμενους ακινητοποιούνται. Οι δράστες τους δένουν χειροπόδαρα και τους περιλούζουν με βενζίνη.

Είναι οι πιο... τυχεροί του σκηνικού κόλασης που ετοιμάζουν οι κουκουλοφόροι, καθώς ότι άλλο περιέλουσαν με βενζίνη το παρέδωσαν στις φλόγες. Αυτοκίνητα, μηχανήματα, εγκαταστάσεις...

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ"

Χθες στις Σκουριές όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι καταφέραμε να αναστρέψουμε το κλίμα.

Με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και την βροντερή πορεία μας καταφέραμε επιτέλους να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους: «Με τον αγώνα μας θα νικήσουμε».

Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ...

 
*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Διαβάζω το ρεπορτάζ από την εφημερίδα των Συντακτών για τη χθεσινή συγκέντρωση στις Σκουριές:

«Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία βομβάρδιζαν τους εκπροσώπους του Τύπου με emails και βίντεο, δηλώσεις και μοντάζ επαγγελματικού επιπέδου». Δηλαδή τι σημαίνει αυτό; Είναι κακό; Το antigold «κίνημα» έχει χρησιμοποιήσει ότι υπάρχει για να κάνει ντόρο… Από ανακοινώσεις σε ξενόγλωσσους ιστότοπους μέχρι επαγγελματικά ντοκιμαντέρ για τον Κάκαβο… Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να πουν…

Το «ρεπορτάζ» ξέχασε να μας πει για τα νούμερα… Για τους 200-300 antigold υπό την αρχηγία της κας Ιγγλέζη, και τους 3.000 υπέρμαχους της επένδυσης… Αυτοί κε Φωτόπουλε είναι μάλλον πολλοί περισσότεροι από τους 1.900 εργαζόμενους… Και δεν έφεραν ενισχύσεις από Θεσσαλονίκη… Τι γίνεται εδώ λοιπόν; Θα μας το αναλύσει η Εφημερίδα των Συντακτών;

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ #SKOURIES ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα δελτία ειδήσεων της πλειοψηφίας των τηλεοπτικών καναλιών αναφέρθηκαν με ρεπορτάζ τους στις συγκεντρώσεις που έγιναν στην περιοχή των Σκουριών.

Όπως ήταν το λογικό και το αναμενόμενο τη μερίδα του λέοντος στον τηλεοπτικό χρόνο των δελτίων έλαβε η ογκώδης συγκέντρωση των χιλιάδων κατοίκων των Μαδεμοχωρίων, οι όποιοι διατράνωσαν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν πειράματα σε βάρος της ζωής και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (Φωτογραφίες)

Εκτός από τα μηνύματα που έστειλαν σήμερα από τις Σκουριές οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων, δόθηκε η δυνατότητα σε πάρα πολλούς απ' αυτούς που δεν τις είχαν επισκεφτεί μέχρι σήμερα να ξεναγηθούν στο εργοτάξιο και να ενημερωθούν σχετικά με τις εργασίες που εξελίσσονται εκεί.

Οι κάτοικοι βρέθηκαν όλους τους εργοταξιακούς χώρους, όπως για παράδειγμα το χώρο του ανοικτού ορύγματος (open pit), το μύλο λειοτρίβισης (sagmill), τη στοά, τους χώρους απόθεσης τελμάτων και τα γραφεία και απέκτησαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το επενδυτικό έργο.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια μεγαλειώδη πορεία, κορυφώθηκε η διαδήλωση 3.000 κατοίκων και εργαζόμενων, στις Σκουριές.

Με πανό και συνθήματα οι αγωνιστές έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση: ότι θα κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν το μέλλον τους.

Με τον πιο δυναμικό τρόπο, ακούστηκε η φωνή της πραγματικής κοινωνίας, υπέρ των μεταλλείων, και φάνηκαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ" ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Σήμερα οι παραγωγικές Σκουριές βίωσαν το σεβασμό που τους αξίζει. Χιλιάδες εργαζομένων και κατοίκων των Μαδεμοχωρίων πήγαν από νωρίς το πρωί στο 2ο σπίτι τους κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά.

Πήγαν στο χώρο όπου ο εργατόκοσμος της περιοχής δίνει καθημερινά τη μάχη του τόσο για μια αξιοπρεπή διαβίωση όσο και για την προστασία και την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της ΒΑ Χαλκιδικής.

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΝΕΡΓΟ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης των μεταλλωρύχων στις Σκουριές ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής Θόδωρος Αδαλής.

Ο κ. Αδαλής τόνισε ταυτόχρονα τη θεσμική συμπαράσταση του εργατικού κέντρου στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας τους και το άνοιγμα νέων θέσεων στη μεταλλευτική επένδυση.

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΩΡΑ - ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

Η μεγαλειώδης διαδήλωση των εργαζομένων στις παραγωγικές Σκουριές ολοκληρώθηκε. Όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς κάποιο απρόοπτο. 

Οι 3.000 κόσμου, σύμφωνα με την αστυνομία, που αυτή τη στιγμή κάνουν πορεία προς το Χοντρό Δέντρο έστειλαν το μήνυμα τους για τον ανένδοτο αγώνα που άρχισαν, αναφορικά προάσπιση της προσωπικής και συλλογικής αξιοπρέπειας της μεταλλευτικής κοινωνίας και της αναπτυξιακής δυναμικής ολόκληρης της ΒΑ Χαλκιδικής.

ΠΡΟΩΡΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!!! (Νέες φωτογραφίες)

Είναι ανεπανάληπτο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο εργοτάξιο των Σκουριών. Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει το χώρο. 

Τα τραγούδια και τα συνθήματα τους έχουν μετατρέψει τη σημερινή κινητοποίηση σε μια πρόωρη εργατική πρωτομαγιά!!!

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Εργαζόμενοι των μεταλλείων μαζί με τις οικογένειες τους και απλοί κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων συρρέουν από νωρίς το πρωί στις παραγωγικές Σκουριές. 

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα ότι ΔΕΝ διαπραγματεύονται τον κόπο και το μόχθο τους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρει τα εξής:

Σκουριές, 15 Φεβρουαρίου 2015,

"Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής συγκεντρωνόμαστε στις Σκουριές. Και στέλνουμε σε κάθε κατεύθυνση, ένα ηχηρό μήνυμα:

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (Φωτογραφίες)

Χιλιάδες κάτοικοι και από τα 10 Μαδεμοχώρια του Δήμου Αριστοτέλη συρρέουν μέχρι και αυτή την ώρα στο εργοτάξιο των Σκουριών, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό προσκλητήριο των σωματείων εργαζομένων μεταλλείων Κασσάνδρας.

Η παρουσία των Μαδεμοχωριτών εκτός από μαζική είναι δυναμική με συνθήματα και πανό μα πάνω απ' όλα ειρηνική. Βρίσκονται μέσα και έξω από το εργοτάξιο για να διατρανώσουν την αδιαπραγμάτευτη αγάπη τους για τον τόπο και τα μεταλλεία και την αντίθεση τους στα κυβερνητικά σχέδια ματαίωσης της επένδυσης χρυσού και απορρόφησης των 1.900 εργαζομένων σε αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής προγράμματα ΕΣΠΑ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

"Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί στις Σκουριές αύριο Κυριακή 15.02.15 και με αφορμή το κλίμα έντασης που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, κάνει έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία, μακριά από προκλήσεις και ακρότητες.
Οι αντεγκλήσεις και το πολεμικό κλίμα που δημιουργείται δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση την επίλυση αυτού του ζωτικής σημασίας για την περιοχή ζητήματος. Επιπλέον, δυσφημίζουν τον τόπο μας και συνεχίζοντας το κλίμα διχασμού δυσχεραίνουν την οποιαδήποτε προσπάθεια λύσης στο πλαίσιο της δημοκρατίας της νομιμότητας και του δημοκρατικού διαλόγου με όλους τους δημότες. 

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

"ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ"

Οι φωνές της λογικής πληθαίνουν… Μέχρι σήμερα υπήρχε πολύς κόσμος που κοίταγε τη δουλειά του και παρακολουθούσε εκ του μακρόθεν τον γραφικό «αγώνα» του «κινήματος» των antigold. 

Από τη στιγμή όμως που η υπόθεση εκτροχιάστηκε και οι «αγωνιστές» με ερείσματα στη νέα κυβέρνηση απειλούν πλέον τη δουλειά, την αξιοπρέπεια και το μέλλον σχεδόν 2.000 εργαζομένων, η σιωπηλή πλειοψηφία αποφάσισε να βγει μπροστά…

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ANTIGOLDGR.ORG ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ...

...για την "Ελληνικός Χρυσός" και εκδηλώθηκε σήμερα ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων σ΄ένα ανεπανάληπτο "ερωτικό" κρεσέντο το οποίο σεβόμενο τα ελατήρια του περιέχει θάνατο, μεθοδεύσεις και αθετήσεις όρ(κ)ων από την πλευρά της εταιρείας.

Έτσι όμως είναι αυτός ο τύπος του παθιασμένου, πλην όμως καταπιεσμένου έρωτα. Για να αντέξει στο χρόνο πρέπει να αναμοχλεύονται πυκνά συχνά εντάσεις βασισμένες σε ακραίες λογικές και πρακτικές, τουλάχιστον από τη μια πλευρά, αν όχι και από τις δυο... 

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Για την έκθεση του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων η οποία κατηγορεί την «Ελληνικός Χρυσός» πως «φυγαδεύει» κεφάλαια στο εξωτερικό και κατασπαταλά το δημόσιο πλούτο, μίλησε στον Alpha 96,5 ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος «Ελληνικός Χρυσός».

«Η μελέτη μας (σ.σ. περιβαλλοντικών επιπτώσεων), εναντίον της οποίας έγινε προσφυγή στο ΣτΕ το 2012 ή 2013, υπήρξε απόφαση απορριπτική  των προσφυγών, ουσιαστικά δικαίωσε τη μελέτη που συμπεριλαμβάνει και το flash melting (σ.σ. μεθοδολογία απόσπασης)», ανέφερε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

"ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ" - ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ? (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτήν την πολύ ασαφή τοποθέτηση ως προς το επαγγελματικό αύριο το μεταλλωρύχων έκανε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, στο πλαίσιο αντιπαράθεσης που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επενδύσεις στην χώρα στην τηλεοπτική εκπομπή "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA".

Έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον ότι στην κυβερνητική παράταξη το έχουν πάρα πολύ εύκολο να μιλάνε για λουκέτο στα μεταλλεία και διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό των μεταλλωρύχων, χωρίς όμως ακόμη να είναι σε θέση να πουν με σαφήνεια ποια θα είναι η επόμενη μέρα για 2.000 εργαζόμενους χωρίς τα μεταλλεία.

ΟΙ... ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΙ "ANTIGOLD" KAI OI ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ

Το ότι εκεί που σταματάει η κοινή λογική, αρχίζει η "antigold" λογική το ξέρουμε.

Σήμερα μας δόθηκε ακόμη μια ευκαιρία να το εμπεδώσουμε αυτό το "αξίωμα" ακούγοντας τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εκπρόσωπος του συντονιστικού της Ιερισσού κ. Γιώργος Ζουμπάς στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 93,4".

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε ο κ. Ζουμπάς οι εργαζόμενοι είναι υποκινούμενοι και παίζουν το τελευταίο χαρτί της "Eldorado" και γι' αυτό το λόγο ανεβαίνουν την Κυριακή στις Σκουριές...

''Η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ''

Σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent αναφέρει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει σταυροφορία για να κλείσει το ορυχείο χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. 

Το άρθρο αναφέρει ότι η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας έχει στόχο να ανακαλέσει όσες ιδιωτικοποιήσεις έχουν γίνει σε κρατική περιουσία και μεταξύ αυτών είναι και τα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Μ. Παναγία την περασμένη Κυριακή.

Πρόκειται για ένα απόσπασμα που αφορά το κομμάτι των ερωτήσεων των δημοσιογράφων, τις απαντήσεις που έλαβαν από τους προέδρους των σωματείων εργαζομένων αλλά και τοποθετήσεις κατοίκων.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ "ORYKTA.GR"

Ο ιστότοπος www.orykta.gr δημιουργήθηκε για να προσφέρει πληροφορίες κυρίως για τα ελληνικά ορυκτά, τις εμφανίσεις τους στον Ελλαδικό χώρο, την γεωλογική και κοιτασματολογική τους ταυτότητα, τις διάφορες χρήσεις τους στην καθημερινή ζωή, καθώς και τις εργασίες εκμετάλλευσης, εμπλουτισμού και εν γένει αξιοποίησής τους.

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΣΕ ΕΣΠΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ 7.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ"

Η ζωή του Χρήστου Ζαφειρούδα από τη Μεγάλη Παναγία, ενός από τα δέκα μαντεμοχώρια της Βόρειας Χαλκιδικής, περιστρέφεται από τη στιγμή που γεννήθηκε γύρω από τις στοές του Μάντεμ Λάκο. 

Ο πατέρας του Γιάννης, μεταλλωρύχος, πέθανε σχετικά νέος από πνευμοκονίαση ή αλλιώς χαλίκωση, τη «νόσο των μεταλλωρύχων», που κατέτρωγε τα πνευμόνια όσων εργάζονταν με πρωτόγονο προστατευτικό εξοπλισμό την εποχή εκείνη στις στοές.