Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ? ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 106 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...


Με κλειστές Σκουριές είναι δυνατόν να κλείνουν ή να πωλούνται ξενοδοχεία στη Χαλκιδική; Και όμως είναι...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή" 106 ξενοδοχεία στη Χαλκιδική έχουν βγεί στο σφυρί από τους ιδιοκτήτες τους, εξαιτίας των δανείων που χρωστούν και δεν μπορούν να αποπληρώσουν.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ οι ιδιοκτήτες αυτών των 106 ξενοδοχείων προσδοκούν να εισπράξουν περί τα 406 εκατομμύρια ευρώ ως αντίτιμο πώλησης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των ξενοδοχείων που βγήκαν προς πώληση είναι και μια μονάδα 6.500 τ.μ. προς 18 εκατομμύρια ευρώ.

Και βέβαια η Χαλκιδική δεν είναι η μόνη περιοχή της χώρας που οι άνθρωποι του τουρισμού βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Ίδια είναι η κατάσταση και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως είναι για παράδειγμα η Κρήτη.

Αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις για τον τουριστικό κλάδο αποδεικνύουν ταυτόχρονα ότι τα όσα λέγονται κατά καιρούς από πολέμιους της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική σε βάρος της και για εικαζόμενες ευθύνες (της μεταλλευτικής) σ' ότι έχει να κάνει με την απώλεια θέσεων εργασίας στον τουρισμό και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες είναι πεπιεσμένες μπούρδες.



Δυστυχώς όμως, αυτά τα πράγματα τα αναπαράγουν και υπουργοί, όπως για παράδειγμα ο Πάνος Σκουρλέτης, που με στόμφο μας είπε σήμερα από το στασίδι που έχει πιάσει στο κατα τ' άλλα "συστημικό" και "διαπλεκόμενο" Mega, ότι τον ενδιαφέρουν "οι επιπτώσεις που θα επιφέρει η επένδυση σε 10.000 θέσεις εργασίας σε άλλους παραγωγικούς τομείς."

Μόνο που ξέχασε να μας πει ο υπουργός ΠΕΝ που τις βρήκε αυτές τις θέσεις εργασίας και τι ασφάλιστρα και φόρους εισέπραξε το κράτος μέχρι σήμερα απ' αυτές τις θέσεις.

 Επίσης, για τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν από τα ξενοδοχεία που βγήκαν στο σφυρί και τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν (αν πουληθούν) με πενιχρούς μισθούς και χωρίς ασφάλεια μην παραλείψει να ρωτήσει τους antigold σύμβουλους του να του πουν κάτι "πετυχημένο" για να το μεταφέρει στην κοινή γνώμη.

Εκείνος ας φροντίσει μετά να προσδώσει και μια ταξική essence (ευωδία) η μεταφορά της εικονικής πραγματικότητας των antigold συμβούλων του από τον ίδιο στη πραγματική ζωή...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, είναι χρήσιμο να ξέρει ο υπουργός ότι όσα ξενοδοχεία υπάρχουν στον τόπο μας τη Βόρεια και ανατολική Χαλκιδική υπάρχουν χάρη στα μεταλλεία και τους επισκέπτες τους.