Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ 222/2016: "ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΠΕ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥ"


Η απόφαση 222/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας αποδομεί εξίσου με τις αποφάσεις 219/2016 και 221/2016 τις επιστημονικοφανείς επινοήσεις του antigold κυκλώματος, που έχουν σαν σκοπό την χρονική παρακώλυση της μεταλλευτικής επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική μέχρι τη ματαίωση της.

Η απόφαση αυτή αφορά τις αμφισβητήσεις των πολέμιων της επένδυση; για την κατασκευαστική, σεισμική και περιβαλλοντική καταλληλότητα και επάρκεια των φραγμάτων και των χώρων απόθεσης στις Σκουριές.

Πριν αναφερθούμε στα κυριότερα σημεία αυτής της απόφασης θα σταθούμε σε 7 γραμμές στην κυριολεξία, οι οποίες συνιστούν ηχηρό ράπισμα στα στελέχη του antigold κυκλώματος, αλλά και σ' όλους εκείνους, που επειδή έτυχε να διαβάσουν μια ή περισσότερες antigold εφευρέσεις, κατά  του επενδυτικού σχεδίου, πιστεύουν πως μπορούν συλλήβδην να λένε ότι να 'ναι, παριστάνοντας ταυτόχρονα τους νομοθέτες, τους μεταλλειολόγους, τους γεωλόγους, τους ελεγκτές, τους κριτές και τους τιμητές των νόμων.

Στη σελίδα 20 άρθρο 17 της απόφασης αναφέρονται τα εξής:

"Κατά το μέρος δε που με τους ως άνω ισχυρισμούς αμφισβητείται ευθέως η νομιμότητα των σχετικών κρίσεων και αξιολογήσεων που διενεργήθηκαν στο στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου, αυτοί είναι απορριπτέοι ως απαράδεκτοι καθ' όσον άγουν σε ανεπίτρεπτο παρεμπίπτοντα έλεγχο ατομικών διοικητικών πράξεων που δεν προσβάλλονται με την υπό κρίση αίτηση, και δη της εγκρίσεως των περιβαλλοντικών όρων και της θεώρησης το Σχεδίου."



Με απλά λόγια λέει το ΣτΕ στους πολέμιους της μεταλλευτικής επένδυσης, ότι δεν γίνεται να αμφισβητείται από κανένα η νομιμότητα των κρίσεων και των αξιολογήσεων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Είναι απορριπτέο, απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο.

"Ψιλά γράμματα είναι αυτά" θα πούνε, τόσο οι ίδιοι οι πολέμιοι της μεταλλευτικής όσο και εκείνοι που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις αυτής της υπόθεσης.

Ως πότε όμως οι διαρκείς παραβάτες του νόμου και χειροκροτητές της βίας και της ιδεολογικής τρομοκρατίας θα παριστάνουν τους υπερασπιστές του νόμου;

Ως πότε η πολιτεία και η δικαιοσύνη θα τους ανέχεται και το κυριότερο; Γιατί τους ανέχεται διαχρονικά; Τι σκοπούς εξυπηρετούν;


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κάπου έχουν ευθύνη αστυνομία και υπηρεσίες που δεν σιχτιρίζουν τους antigold και παίζουν το παιχνίδι τους. Ή μήπως τρέχει και τίποτα άλλο;