Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΣτΕ ΠΡΟΣ ANTIGOLD ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ: "ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ & ΧΩΡΩΝ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση 222/2016 απέρριψε όλες τις κινδυνολογικές επινοήσεις των πολέμιων της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική και των όσων συστρατεύτηκαν επιστημονικά μαζί τους για λόγους ξένους προς την επιστήμη, αλλά φιλικούς με προσωπικές επιδιώξεις τους...

Αυτή η απόφαση κατέρριψε όλες τις επιστημονικοφανείς αερολογίες για την σεισμική και περιβαλλοντική επάρκεια και καταλληλότητα των φραγμάτων και των χώρων απόθεσης, το αν το συνολικό εμβαδόν επεμβάσεων είναι αληθές, μικρότερο ή μεγαλύτερο (!!!)  και λοιπές κινδυνολογίες και αοριστολογίες για την σωτηρία ή μη των νερών της περιοχής των Σκουριών εξαιτίας της εξόρυξης.

Το ΣτΕ λοιπόν για το ζήτημα της σεισμικής προστασίας των φραγμάτων και το αν είναι ή δεν είναι τεχνικά επαρκής οι μελέτες που εγκρίθηκαν γι' αυτά στη ΜΠΕ, αναφέρει στη σελίδα 18.





Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο από την πλευρά μας. Τα λέει όλα η απόφαση 222/2016 του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. 

Να υπενθυμίσουμε κλείνοντας, ότι σύμφωνα με το ΣτΕ  στην ίδια απόφαση αναφέρεαι ρητά ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των τεχνικών κρίσεων της εγκριθείσας από την πολιτεία Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του επενδυτικού σχεδίου στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός με βήμα ταχύ...........επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων.
Παράκληση, αφήστε τους γειτνιάζοντες με κεραίες κιν.τηλεφωνίας(εδώ το καλό σήμα), μονάδες παραγωγής ρεύματος, εργοστάσια λιπασμάτων (για νόστιμη ελίτσα), βιομηχανικές ζώνες, Κοζανίτες, Πτολεμαϊδιώτες, να ψοφήσουν. Είναι β' κατηγορίας συνέλληνες. Ζήτω η Χαλκιδική. Ζήτω το 24ο μνημόνιο.

ΟΒΕΛΙΞ ®