Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΓΛΕΖΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ


Η Κατερίνα Ιγγλέζη μετά από απουσία περίπου δύο εβδομάδων από τα φώτα της δημοσιότητας επέστρεψε δυναμικά και φιλοζωικά!

Κατέθεσε προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως αναφορά τις επιστολές της Πανελλαδικής  Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνης, που αναφέρονται στην κακοποίηση ζώων στο πλαίσιο των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων που έγιναν στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας αναρωτιόμασταν, τι συνέβη και χάθηκε από το προσκήνιο, ενώ βρισκόμασταν στην καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Κατά την άποψη μας, ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία αυτή η χρονική περίοδος για να ανοίξει η συζήτηση για το ζήτημα των... εναλλακτικών παραγωγών της κάνναβης και του κίτρινου φασολακίου.

Αγροτικά προϊόντα, που η ίδια έχει θέσει, ως παραγωγικά και οικονομικά ισοδύναμα σε περίπτωση απώλειας θέσεων εργασίας από το κλείσιμο των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Θα μπορούσαν άραγε αυτά τα προϊόντα να στηρίξουν το εξασθενημένο εισόδημα των αγροτών της Χαλκιδικής και να υπερκαλύψουν τις αυξημένες υποχρώσεις τους έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται από το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχεδιο; Και αν ναι, με ποιες προϋποθέσεις; 

Επίσης, πως θα είχαν αυτές οι καλλιέργειες παραγωγική απήχηση και στο μεταλλευτικό κόσμο των Μαδεμοχωρίων, που κυνηγιέται από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την επιλογή του να εργάζεται στα μεταλλεία και το επενδυτικό έργο εν γένει; 

Δυστυχώς, προς το παρόν δε θα μάθουμε τι ισχύει ή τι θα ισχύσει μ' αυτές τις καλλιέργειες, γιατί η κυβερνητική βουλεύτρια Χαλκιδικής έθεσε ως προτεραιότητα τα 3 γουρουνάκια ,που κάποιοι έβαψαν με τα χρώματα κομμάτων στην Κρήτη και τον γάιδαρο που συμμετείχε σε πορεία ενστόλων στην Αθήνα.

Για να είμαστε ειλικρινείς καλά έκανε. Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι βέβαια, αν θα έκανε το ίδιο, όπως και αντίστοιχα οι φιλοζωικές οργανώσεις, αν οικολόγοι ακτιβιστές έβαφαν ζώα με αντιμεταλλευτικό περιέχομενο.

Πάντως, η μέχρι τώρα εμπειρία έχει αποδείξει πως τέτοιες ακτιβιστικές δράσεις με ρυπαντικό αποτύπωμα σε πλατείες, δρόμους, μαγαζιά, αυτοκίνητα, πινακίδες οδοσήμανσης δεν απασχολούν αρνητικά κανένα εμπλεκόμενο κατά των μεταλλείων. Για την ακρίβεια, δείχνουν να το απολαμβάνουν

Ας μη συζητήσουμε για τα αλλεπάλληλα κρούσματα κακοποίησης εργαζομένων στα μεταλλεία από δήθεν οικολόγους. Μάταιη ή συζήτηση... Ξημερώνει και η 17η Φεβρουαρίου. 3 χρόνια μετά την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών.