Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΦΟΡΟΙ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ... ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΟΗΤΕ!!!


Του Αθαν. Καρίνα Μεταλλειολόγου Μηχανικού - Γεωτεχνικού 

Στη γενική απεργία της Πέμπτης, ενάντια στην επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση που οδηγείται η χώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμμετείχε όλο το φάσμα των εργαζομένων, με μία κοινή αγωνία. 

Τι πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε; Μα τι άλλο; Επενδύσεις και πάλι επενδύσεις. Μεγάλες και στρατηγικές επενδύσεις, το ταχύτερο δυνατόν. Η απάντηση όσο απλή και εάν ακούγεται είναι δύσκολο να υλοποιηθεί απ’ ότι φαίνεται από την σημερινή κυβέρνηση.

Η επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. είναι η μοναδική ώριμη μεγάλη επένδυση, που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα στη χώρα, διότι το σύνολο των προπαρασκευαστικών ενεργειών έχουνε ολοκληρωθεί, το σύνολο των απαιτούμενων μελετών έχουνε συνταχθεί και υποβληθεί στο αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας προς έγκριση και επιπροσθέτως ο επενδυτής διαθέτει διαπιστωμένα τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ολοκλήρωση της επένδυσης. 

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 1,1 δις ευρώ και ο ετήσιος κύκλος εργασιών μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης θα ανέρχεται σε 800 εκ ευρώ. Για αυτά τα οικονομικά δεδομένα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εργασιών υπολογίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα εισπράττει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από φόρους και εισφορές, ενώ θα εξασφαλίζεται και η απασχόληση σε 2.000 άτομα άμεσα και σε 3.000 άτομα έμμεσα.

Επιπλέον, εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι μία μεγάλη επένδυση για να υλοποιηθεί και για να ξεκινήσει να αποδίδει ώστε να μπορεί να εισπράττει το ελληνικό δημόσιο φόρους και εισφορές απαιτείται ένα χρονικό διάστημα 4 έως 8 ετών, καθιστά την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική ως χρυσή ευκαιρία για τη χώρα, αφού μπορεί να είναι άμεσα «παραγωγική» για το ελληνικό δημόσιο, χωρίς να χρειάζεται η αναμονή των 4 έως 8 χρόνων.

Από όποια σκοπιά και εάν εξετάσει κανείς την εν λόγω επένδυση στην παρούσα οικονομική συγκυρία της χώρας θα διαπιστώσει ότι αποτελεί χρυσή ευκαιρία, η οποία εάν αξιοποιηθεί κατάλληλα και σε καλό χρονισμό με τις υπόλοιπες κυβερνητικές ενέργειες μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα που θα πυροδοτήσει την επενδυτική - αναπτυξιακή έκρηξη.

Είναι στο χέρι της κυβέρνησης και ειδικότερα στο χέρι του κου Τσίπρα να αξιοποιήσει αυτή τη χρυσή επενδυτική ευκαιρία, παρακάμπτοντας τους αντιδρώντες και υπερβαίνοντας ιδεοληπτικές αγκυλώσεις, επ’ ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων. Το ζητούμενο είναι εάν αντιλαμβάνεται ο κος Τσίπρας . . . 

Είναι οι επενδύσεις ανόητε ! ! !

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Γ. Καρίνας

1 σχόλια:

ανωνυμος είπε...

Ο κος Τσιπρας μια χαρα αντιλαμβάνεται, απλα προς εξυπηρετηση των βουλευτικων ψηφων που εχει αναγκη, κανει οτι δεν καταλαβαινει. Αν κρατηθει στην εξουσια τελικα, μην εκπλαγουν οι βουλευτες του οταν γυρισει τουμπα ΚΑΙ το θεμα των σκουριων κ ως αλλοι Λαφαζανηδες κ Ζωες αρχισουν να ιδρυουν κομματα! Εκτος κ αν πατησει σε αυτο το προεκλογικο χαρτι κ υποστηριξει οτι "κοιτατε, εμεις καναμε ο,τι υποσχεθηκαμε"(!!!). Οπως το ιστορικο που ειχε πει σε συνεντευξη: "περπαταω στους δρομους κ δε βρεθηκε ουτε ενας να μου πει οτι δεν εκανα αυτα που υποσχεθηκα (!!!) Βγαλτε συμπερασμα...