Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ (3): "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ 25.000 ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ"


Επιστρέφουμε στα όσα συζήτησαν αλλά κυρίως ζήτησαν οι επικεφαλής των antigold κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης που έγινε στην Ιερισσό την περασμένη Κυριακή το απόγευμα.

Εκτός από την κεντρική οδηγία να αποφεύγουν τα μέλη της antigold κοινότητας να εκφράζουν ανοιχτά την όποια δυσαρέσκεια ή διαφωνία της για τις πρακτικές της κυβέρνησης και του δήμου στο διαδίκτυο, η δεύτερη οδηγία που δόθηκε από τους επικεφαλής ήταν εξίσου σαφής και επιτακτική:

"Πρέπει το άλλο Σάββατο να κατεβάσουμε 25.000 κόσμο (!!!) στην πορεία της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να γίνει πάση θυσία αυτό για να δώσουμε δύναμη και θάρρος στην κυβέρνηση και το Σκουρλέτη για να κλείσουν τα μεταλλεία."

Στο άκουσμα αυτής της "οδηγίας" κάποιοι από τους παρευρισκόμενους γέλασαν αμήχανα, κάποιοι εκνευρίστηκαν και κάποιοι άλλοι αντάλλαξαν κουβέντες σε έντονο ύφος με το antigold στέλεχος, που έβαλε τον πήχη σ' αυτό το ύψος, καθώς ο κόσμος της Ιερισσού όπως τους είπαν είναι πάρα πολύ απογοητευμένος από τις εξελίξεις.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής επιδίωξαν να τους κεντρίσουν το φιλότιμο λέγοντας τους πως ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφορικών συλλογικοτήτων του σ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα είναι επί ποδός γι' αυτή την κινητοποίηση, έτσι ώστε αν όλα πάνε καλά να δώσει και μια ισχυρή ένεση ψυχολογίας στην κυβέρνηση. 

Ανεξάρτητα λοιπόν, από το τι θα γίνει το προσεχές Σάββατο στη  Θεσσαλονίκη και πόσο κόσμο θα καταφέρουν να μαζέψουν,  ο αριθμός κλειδί για τους διοργανωτές γι' αυτή την φιλοκυβερνητική κινητοποίηση είναι 25.000.

Είτε μαζευτούν 1.000, είτε 10.000, τα ενσωματωμένα antigold MME (ΕΡΤ, Κόκκινο, Alterthes) έχουν ήδη πάρει γραμμή για 25.000. Μετά απ' αυτή την ανάρτηση είμαστε σίγουροι πως ο πήχης θα ανέβει κι' άλλο.  Έτσι για την αποφυγή συμπτώσεων...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφορικών συλλογικοτήτων του σ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα είναι επί ποδός γι' αυτή την κινητοποίηση, άλλωστε φροντίζουν γι’αυτό στελέχη σαν τον πρώην αρνητή συνείδησης-σερβιτόρο και νυν στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργικού γραφείου Ν.Καρανίκα. Τώρα 25.000 είναι ένας αριθμός που μάλλον αναφέρεται στον αριθμό των λαθρομεταναστών που αναμένονται τις επόμενες μέρες σε χώρους συγκέντρωσης, και στην Χαλκιδική, και που αγωνιωδώς περιμένουν να φιλοξενήσουν οι ευγενικοί συνάνθρωποι μας. Αυτές τις παράξενες μέρες στους δρόμους κυκλοφορούν πιο πολλοί λαθρομετανάστες από διαδηλωτές. Όσοι δε θέλουν να δώσουν δύναμη και θάρρος στην κυβέρνηση και το Σκουρλέτη για να κλείσει τα μεταλλεία, καλύτερα να το ξανασκεφτούν γιατί χωρίς επιχειρήματα και διάφανη επιστημονική υποστήριξη (λέξεις άγνωστες) τσάμπα θα προκαλέσουν την οργή και ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων που δυσκολεύονται να βρούνε έστω και ένα μεροκάματο.

ΟΒΕΛΙΞ ®