Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ"


Με αυτή την εξαιρετικά σημαντική υπενθύμιση για την συλλογική ευθύνη που έχουμε όλοι μας απέναντι στο περιβάλλον, κλείνει ο δήμος Αριστοτέλη το δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν λίγο, αναφορικά μ' ένα συκοφαντικό, όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα της antigold ακτιβίστριας Νέλλης Ψαρού.

Το δημοσίευμα της ακτιβίστριας αφορούσε το θάνατο 40 αμνοεριφίων ενός κτηνοτρόφου από την Ιερισσό και το προσωπικό της πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο ευθύνονταν η μεταλλευτική δραστηριότητα (... τι άλλο;;;). Παράλληλα, χρέωσε στο δήμο ολιγωρία ως προς τη διαχείριση του συμβάντος σε συνδυασμό με μια σειρά άστοχων ενεργειών.

Ο Δήμος Αριστοτέλη εξηγεί στην ανακοίνωση του, ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες και νόμιμες ενέργειες για την διερεύνηση του ζητήματος με τη συνδρομή της Εισαγγελίας Χαλκιδικής και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, ενώ όπως τονίζει η καταγγελία του κτηνοτρόφου έγινε αρκετούς μήνες αργότερα μετά το θάνατο των ζώων του.

Νομίζουμε ότι προς το τέλος της η ανακοίνωση του δήμου φέρει ένα απολογητικό ύφος απέναντι στους antigold, που το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκούν σκληρή κριτική στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής ως προς την αδυναμία ματαίωσης της μεταλλευτικής επένδυσης.

Ωστόσο ξαφνιάζει το κλείσιμο της ανακοίνωσης, όπου με κεφαλαία γράμματα γράφεται η φράση:

"Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ".

Να είναι άραγε αυτό ένα μήνυμα προς τους ανεύθυνους antigold "οικολόγους", που πήγαν να κάψουν το βουνό για να ψήσουν μπριζολάκια με 6 μποφόρ; Αν ναι, Αρκεί αυτή η υπενθύμιση για να συνετίσει και να παραδειγματίσει τους επικίνδυνους antigold ψήστες;

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του δήμου και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. 


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο συριζα καλείται να αντιμετωπίσει το θηρίο που εκείνος εξέθρεψε. Oi antigold είναι δημιούργημα του. Αρέσει δεν αρέσει.