Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ANTIGOLD ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΝΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ???


 Είναι κοινός τόπος ότι με τους antigold είναι εξαιρετικά δύσκολο, να συζητήσεις, αλλά και να καθίσουν να ακούσουν και να σεβαστούν, την διαφορετική από εκείνους γνώμη. 

Το αλατοπίπερο δε της υπόθεσης είναι ότι από χέρι εκείνοι έχουν ΠΑΝΤΑ δίκιο. Εκείνοι λένε ΠΑΝΤΑ την αλήθεια και ΠΟΤΕ δεν παραβαίνουν το νόμο. Το κυριότερο! 

Εξυπακούεται πως κατά την πάγια antigold λογική, όλοι οι υπόλοιποι κάνουν ακριβώς τα ανάποδα από εκείνους και θέλουν και από πάνω "το κακό τους" ή την "φυσική και ηθική εξόντωση τους"...

Λίγο πολύ έχουμε συνηθίσει τον παραλογισμό τους, ο οποίος έχει πλέον ανεκδοτολογικό χαρακτήρα.

Αυτό όμως που δεν γίνεται να συνηθίσει ένας νορμάλ άνθρωπος,  είναι η εμμονή τους με τη φωτιά και ιδίως με τις φωτιές που ανάβουν στην κυριολεξία κάθε φορά που ανεβαίνουν στο βουνό.

Πως στην ευχή ισορροπείς πνευματικά λέγοντας ότι δίνεις έναν αγώνα για το δάσος και τα δέντρα του,  ενώ είσαι κυριολεκτικά ο υπ' αριθμόν ένας κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς μέσα στο δάσος;

Δεν το λέμε για να το λέμε. Αυτό που αναφέρουμε έχει καταγραφεί στην ιστορία από τις αμέτρητες πυρκαγιές που προκληθεί από την ρίψη μολότοφ, πυρσών, ναυτικών φωτοβολίδων και ρουκετών μέσα στο δάσος των Σκουριών και κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων με σκοπό την πρόκληση αστυνομικής καταστολής για τα γνωστά επικοινωνιακά τερτίπια τους.

Εξίσου εξωφρενικό είναι αυτό που ζήσαμε πριν 2 εβδομάδες, όταν μια παρέα antigold ανέβηκε στον Κάκαβο να ψήσει κρέατα με 6 μποφόρ και έφυγε αφήνοντας, πέρα από ένα σπασμένο εκκλησάκι, και την φωτιά που άναψαν να καίει σαν λαμπάδα.

Την Παρασκευή το βράδυ που μας πέρασε και πάλι ζήσαμε μια από τα ίδια. Πήγαν για διαμαρτυρία και άναψαν φωτιές, τις οποίες ανέβασαν ως φωτογραφικά στιγμιότυπα στο twitter.


Τι είδους διαταραχή είναι αυτή, που στο μυαλό αυτών των ανθρώπων ενυπάρχει ως κάτι το φυσιολογικό; Δεν πρέπει να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι, έτσι ώστε να έχουν τις ιδέες και τις θέσεις τους, αλλά χωρίς να τις υπερασπίζονται προκαλώντας κινδύνους στο περιβάλλον;

Έχουν γνώση και εμπειρία οι άνθρωποι του "συντονιστικού της Ιερισσού" στην διοργάνωση ημερίδων. Μια ημερίδα για την πυρομανία και την αντιμετώπιση της με την συμμετοχή ειδικών δεν μπορούν κάνουν;  

Δεν είναι ντροπή. Είναι ανάγκη!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο νόμος για εμπρησμός σε δάσος προβλέπει μέχρι και 10ετη κάθειρξη και πρόστιμο από 15.000 μέχρι 150.000 ευρώ. Αν έκαναν έστω μια φορά η αστυνομία και η δικαιοσύνη το χρέος τους απέναντι στο νόμο δεν υπήρχε περίπτωση να ξανανάψουν φωτιά ή να πετάξουν μολότοφ μέσα στο δάσος οι antigold μπάχαλοι.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για κάποιους ή ευτυχώς για άλλους έχει ήδη εκδοθεί το διαζύγιο μεταξύ της παρέας του Μαξίμου με την antigold παρέα. Όσο το γρηγορότερο γίνει κατανοητό τόσο το καλύτερο για όλους μας. Τέρμα το χάιδεμα στα αυτιά, καιρός να τηρηθεί η συνταγματική νομιμότητα που απέχει παρασάγγης από το δίκαιο του μπαχαλάκια. Κανένας δεν ισχυρίζεται ότι το σύνολο των αντιδρώντων έχει παραβατική συμπεριφορά. Οι λίγοι εθελοτυφλούντες για τους δικούς τους λόγους είναι πλέον απομονωμένοι και δημιουργούν εντυπώσεις υπό μορφή πυροτεχνημάτων, καταπατώντας τα δικαιώματα των υπολοίπων. Ο Δήμαρχος, η τοπική Βουλευτίνα και ο αρμόδιος Υπουργός ενεργώντας θεσμικά είναι πλέον υποχρεωμένοι, άσχετα από τις προσωπικές τους απόψεις, να ακολουθήσουν τις προσταγές του Συντάγματος. Για πόσο καιρό θα διαιωνίζεται το πρόβλημα της εξεύρεσης λύσης, που επιστημονικά και κοινωνικά θα γίνει κατανοητή από τις δύο πλευρές; Τα παραπανίσια δεν βοηθούν και αποδεικνύουν ότι η ακραία συμπεριφορά των γνωστών-αγνώστων δεν οδηγεί στην κοινωνική γαλήνη. Τα τρία τελευταία περιστατικά με τους εμπρησμούς βρίσκουν αντίθετους το σύνολο των κατοίκων της Χαλκιδικής και όχι μόνο.

ΟΒΕΛΙΞ ®