Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ #SKOURIES


Πόσο τυχερή, έστω και από σπόντα, στάθηκε η νεολαία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη;

Επί τρεις μέρες είχαν τη δυνατότητα να ζυμωθούν με τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού με την συνδρομή ξεχωριστών ανθρώπων που έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Είδαν τον Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών Πύρρο Δήμα να αφήνει στην άκρη την αιώνια δόξα των τριών χρυσών μεταλλείων και τους ενός χάλκινου μεταλλείου για να τους δείξει τα μυστικά της τεχνικής του αρασέ και του ζετέ, έτσι ώστε να μπουν στη λογική του τι πρέπει να κάνουν για να καταφέρουν να σηκώσουν τα βάρη που τους αναλογούν. Είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά.

Επίσης, άκουσαν την έτερη χρυσή Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου να τους μιλάει μέσα από την ψυχή της για την αξία της διάκρισης σε κάθε επίπεδο, είτε ατομικό, είτε συλλογικό μέσα από την συνεχή και επίπονη προσπάθεια.

Θεωρούμε βέβαιο, ότι αυτά τα παιδιά από προχθές είναι πάμπλουτα χάρη σ' αυτές τις ξεχωριστές παραστάσεις που απέκτησαν από ανθρώπους ζωντανά πρότυπα;

Επίσης είναι βέβαιο, ότι οι συμβουλές που πήραν από εμβληματικές μορφές του αθλητισμού τοποθέτησαν ένα σημαντικό λιθαράκι στο οικοδόμημα που πασχίζουν να χτίζουν από κοινού οι γονείς και οι δάσκαλοι αυτών των παιδιών.

Το μεγαλύτερο ευτύχημα είναι ότι μετά απ' αυτές τις εικόνες κάποια απ' αυτά τα παιδιά που τις βίωσαν θα επιθυμήσουν διακαώς να ξαναβρεθούν στα γυμναστήρια, και τους στίβους το συντομότερο δυνατόν.


Σε χώρους δηλαδή όπου η σωματική διάπλαση δεν νοείται χωρίς την ανάλογη πνευματική και ηθική διάπλαση, έχοντας όμως στο πλευρό του και τους ανάλογους ανθρώπους για να τις διδάξουν.

Ανθρώπους που πριν φτάσουν στο σημείο να γίνουν πρότυπα στο χώρο τους, δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά για να το πετύχουν.

Τα πάντα όμως στη ζωή τα καθορίζουν οι επιλογές μας, βάση της κουλτούρας και της παιδείας μας.

Ας αναρωτηθούν αυτοί που πρέπει, αν με αυτή την κουλτούρα που κουβαλούν και καθορίζει τις αποφάσεις τους, είναι σε θέση να συμβάλλουν με ορθό τρόπο στην σωστή διαπαιδαγώγηση της νεολαίας μας.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες; Ειστε πολύ πίσω. Το σωστό πρότυπο πρέπει να έχει προυπηρεσία στα μπάχαλα και στην κατασκευή, την άρση και τη ρίψη μολότοφ. Τι ξενερωσιές είναι αυτές με αθλητισμό; Κηπευτική δεντρυλλίων και άνω...!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας αναλογιστεί ο καθένας μας ατομικά και σε επίπεδο οικογενείας την ευθύνη μας στην ανατροφή των παιδιών μας. Όταν χάνονται τα σημεία αναφοράς και πρότυπο μας γίνονται οι εμπρησμοί και οι βιαιοπραγίες κατά συμπολιτών μας (ενάντια σε κάθε ηθική και νόμιμη προσταγή) τότε τα προβλήματα υγιούς ανατροφής θα τα βρει ο καθένας μπροστά του, αυξανόμενα με γεωμετρική πρόοδο, στην ζωή του. Δεν επιτρέπεται σε παιδιά σε αυτή την τρυφερή ηλικία να σχηματίζουν την εικόνα ότι δικαιοσύνη αποδίδουν οι μπαχαλάκηδες και κάθε λογής περιθωριακοί τύποι που εναντιώνονται στους νόμους και στις αξίες με την δικαιολογία ότι κάτι δεν οδεύει σύμφωνα με τις υποκειμενικές απόψεις τους.

ΟΒΕΛΙΞ ®