Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

"ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕ ΝΕΕΣ... ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


Άξιος συμπαραστάτης κάθε είδους αντίδρασης η Εφημερίδα των Συντακτών, προκειμένου να κρατά εκείνο το περίεργο μείγμα οπαδών-ψηφοφόρων που αρέσκονται να αποκαλούνται αγωνιστές για  το περιβάλλον, κίνημα , οικολόγοι, προστάτες της φύσης, αλληλέγγυοι, κ.λπ….

Τελευταίο κρούσμα το φοβερό άρθρο του «δημοσιογράφου» Δημήτρη Τερζή με τον… ευφυή τίτλο «Λύση στο ενεργειακό με νέες… Σκουριές» (!!!), που υποστηρίζει όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους που αντιδρούν για την χάραξη του έργου της ενεργειακής σύνδεσης Πελοποννήσου με την Κρήτη! 

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 200 και πλέον εκατ. ευρώ που προβλέπει την υπέργεια σύνδεση από τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και κατά μήκος της χερσονήσου του Μαλέα, τη βύθισή της στη θάλασσα και την κατάληξή της στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Οι αντιδρώντες σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Μετά και από πρόσφατες κινήσεις εταιρειών στον Μαλέα, επιβεβαιώνεται ότι στόχος δεν είναι η διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο, αλλά η εγκατάσταση αιολικών κατά μήκος του Μαλέα και η δημιουργία εργοστασίου φυσικού αερίου ή μικτού κύκλου στα Βάτικα. Δεν υποκύπτουμε στο “Δόγμα του Σοκ” ότι τι 2019 “σβήνει η Κρήτη” και θα πρέπει να υπάρξει “Ιφιγένεια εν Μαλεώ και δεν θα δεχθούμε τον βιασμό του τόπου μας».

Εναντίον του έργου τάσσονται μέχρι στιγμής διάφοροι περιβαλλοντικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας κ.ά. 

Στο κείμενο θέτουν ως απαράβατο όρο μια νέα χάραξη για το έργο που θα εξαιρεί τη χερσόνησο του Μαλέα. 

Τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή έρχεται να επιβεβαιώσει αίτημα της εταιρείας WRE προς το δημοτικό συμβούλιο Μονεμβασίας πριν από λίγες μέρες για μετρήσεις προκειμένου να εγκαταστήσει ανεμομετρητή για ανεμογεννήτριες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης, ξεκαθάρισε πως η πάγια θέση του δήμου είναι ενάντια στη μαζική εγκατάσταση ανεμογεννητριών, διαπιστώνοντας ότι ενδεχομένως η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση του δικτύου του ΑΔΜΗΕ ανοίξει την όρεξη πολλών εταιρειών αιολικών για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον δήμο. 

Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση κατά του σχεδιασμού από τον ΑΔΜΗΕ, ενώ χθες βράδυ συνεδρίαζε και το περιφερειακό συμβούλιο στο Ναύπλιο, με τις πληροφορίες της Εφ.Συν. να λένε πως θα ακολουθούσε ίδια πολιτική.

Ωραία… Άλλοι στην Κοζάνη παλεύουν να μην κλείσουν τα λιγνιτωρυχεία, κι άλλοι δεν θέλουν ούτε ανεμογεννήτριες… Καλά πάμε…

Αναδημοσίευση από metalleiablog.gr