Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

10ΗΜΕΡΟ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ #SKOURIES: ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ... - ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!


Ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει τη φετινή κατασκήνωση των επαγγελματιών ακτιβιστών του #Skouries να ξεχωρίζει σε σχέση με άλλες χρονιές είναι και η προσθήκη της χειραγώγησης σε ζητήματα ιστορίας και πολιτισμού, ενώ θα έχει προηγηθεί μάθημα επιμόρφωσης στο αντάρτικο!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, την Πέμπτη 28 Ιουλίου το πρωί έχει «ξενάγηση και περιήγηση στα αντάρτικα λημέρια του Κακάβου» και το απόγευμα της ίδιας μέρας έχει διάλεξη για «την παραγραφή της ιστορίας» (???!!!) και «την καταστροφή των αρχαιολογικών χώρων των Σκουριών»!


Δηλαδή, το πρωί οι κατασκηνωτές θα μυηθούν στις πολεμικές αναμετρήσεις που προκάλεσαν και έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια οι δήθεν οικολόγοι με την αστυνομία και τις "δυνάμεις καταστολής", σύμφωνα με την διαλεκτική τους.

Το απόγευμα το σκηνικό θα αλλάξει. Θα φορεθεί ο... μανδύας του πολιτισμού για την παρακολούθηση μαθημάτων της ιστορίας του τόπου των Σκουριών, κομμένη και ραμμένη, κατά τον τρόπο που εξυπηρετεί τους «αγωνιστές του μπετόν», κατά κόσμον, antigold.

Αλήθεια αυτές τις εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, βόμβες μολότοφ που έριξαν από το 2012 μέχρι και σήμερα, κατά τη διάρκεια των "δράσεων" τους, μέσα στο δάσος των Σκουριών και στο χώρο που υποτίθεται ότι βρίσκονται σημαντικές αρχαιότητες, γιατί τις έριξαν; Για να τις ...φωτίσουν και να τις... αναδείξουν;;; 

Δεν έχει υπάρξει τίποτα πιο ψεύτικο και πιο υποκριτικό στην μεταπολιτευτική Ελλάδα από αυτόν τον δήθεν αγώνα για τη διάσωση των Σκουριών. Κλείνοντας να αναφέρουμε, όχι μια, αλλά δυο, συμπτώσεις... 

1η σύμπτωση: Σήμερα αρχίζει στη Θεσσαλονίκη ένα κάμπινγκ αντιεξουσιαστών μέσα στους χώρους του ΑΠΘ. Το κάμπινγκ ολοκληρώνεται στις 24 Ιουλίου. Την Δευτέρα στις 25 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η πορεία των επαγγελματιών ακτιβιστών στις Σκουριές. 

2η σύμπτωση: Δυο μέρες μετά την πορεία η οργάνωση που έχει αναλάβει την οργάνωση του κάμπινγκ στους χώρους του ΑΠΘ, έχει προγραμματισμένη διάλεξη για το μεταναστευτικό ζήτημα στις Σκουριές! 

Δυστυχώς, το πρόγραμμα της κατασκήνωσης δεν περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων για να έχουμε και το σκηνικό της ανάλογης υποδοχής από το Γιώργο Ζουμπά και αρχαιολόγο Κώστα Σισμανίδη προς τους ιστοριοδίφες επισκέπτες μας με ισχυρή ροπή προς τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να παρετε και αντιλιακο αντε και καλλα μπανια