Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ Ή ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ANTIGOLD ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ?


Είναι το ερώτημα που πλανάται μετά την "είδηση" που έδωσε ο Γιώργος Ζουμπάς μιλώντας στο ρ/σ "Στο Κόκκινο" για ευρεία σύσκεψη φορέων την προσεχή Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για το θέμα που έχει προκύψει με ρωγματώσεις στον οικισμό της Στρατονίκης.

Όπως είπε ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη στην σύσκεψη θα παρίσταται ο Δήμος, το ΥΠΕΝ, το ΙΓΜΕ και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, και ο ίδιος προσέρχεται με την προσδοκία ότι θα παρθούν αποφάσεις, που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Αλήθεια, αυτές οι αποφάσεις, αν και εφόσον παρθούν, δεν θα αφορούν τη Στρατονίκη και τους κατοίκους της;
΄
Δεν θα πρέπει λοιπόν να προσέλθει στη σύσκεψη και ο πρόεδρος της Στρατονίκης, ως εκπρόσωπος της κοινότητας και των κατοίκων της, έτσι ώστε να καταθέσει και μια συνολική άποψη και εικόνα;

Επίσης, δεν θα έπρεπε να παρίσταται στη συνάντηση αυτή και η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, για να καταθέσει και να αποδείξει με επιστημονικό τρόπο την πάγια άποψη της ότι το ζήτημα στη Στρατονίκης οφείλεται στον μεγάλο όγκο των υδάτων που ρέει κάτω από τον οικισμό και προκαλεί φυσιολογικές φθορές στην στατικότητα του εδάφους και όχι τα φουρνέλα που υποστηρίζουν οι πολέμιοι των μεταλλείων.

Η λογική λέει ότι σ' αυτή τη συνάντηση πρέπει να είναι τόσο αυτοί που ανακοίνωσε ο Γιώργος Ζουμπάς στη ραδιοφωνική συνέντευξη του, όσο και ο κοινοτάρχης της Στρατονίκης και βεβαίως η εταιρεία.

Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε με μια κλειστού τύπου συνάντηση με antigold προσανατολισμό, πράγμα αδιανόητο όταν το ζήτημα αφορά τα Μαδεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιο επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή είναι οι στίχοι μίσους εναντίον των μεταλλείων που με την άδεια του ακούγονται σε γιορτές φιάσκο που ξεφτιλίζουν τον φιλόσοφο μας Αριστοτέλη παρά οι ρωγμές στη Στρατονίκη.

Αυτές οι ρωγμές φτιάχνονται. Οι ρωγμές που προκαλεί ο Ζουμπάς με τις ιδέες του πολύ δύσκολα γεμίζουν και διορθώνονται.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το όψιμο ενδιαφέρον του δημάρχου Αριστοτέλη για το κατ’εξοχή Μαδεμοχωρίτικο οικισμό προβληματίζει και δημιουργεί ερωματηματικά για τον τρόπο και χρόνο αυτής της εκδήλωσης, όπως και για τα προαποφασισμένα συμπεράσματά της. Δυστυχώς όμως για αυτούς υπάρχει και μια παροιμία’’ Κι αλευρωμένος να ‘ναι ο ποντικός, η γάτα τον γνωρίζει’’.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζουμπάς πριν λίγες μέρες δεν ήταν που για να κάνει το χατήρι της Καδόγλενας έβγαλε ανακοίνωση για το φλας σμελτινγκ ρωτώντας γιατί η εταιρεία δεν έβγαλε ανακοίνωση για την απόφαση του Σκουρλέτη να επιστρέψει την τεχνική μελέτη; Τώρα δεν τον νοιάζει η άποψη της εταιρείας με τα επιστημονικά δεδομένα που έχει στα χέρια της; Δε πειράζει. Ας το κλείσουν. Αντε να τους δούμε μετά!