Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Σε δελτίο τύπου που κοινοποίησε ο Ιωάννης Μαρκογιαννάκης, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στρατονίκης, περιγράφονται τα θέματα που αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν κατά την Λαϊκή Συνέλευση του χωριού στις 28/7/2016.

Αυτό που εμείς εξαγάγαμε σαν συμπέρασμα απ' όλα αυτά, είναι πως για τον δήμαρχο η Στρατονίκη εξυπηρετεί απλά την αντιμεταλλευτική του μονομανία με το θέμα των ρωγματώσεων, το οποίο χρησιμοποιεί κατά κόρον ο ίδιος και το antigold «κίνημα». 

Τα άλλα προβλήματα του χωριού δεν υπάρχουν για τη σημερινή δημοτική αρχή…

Διαβάστε το δελτίο τύπου και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ

Στρατονίκη, 28/7/2016

Στις 22/7/2016 μετά από πρόσκληση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος έγινε σύσκεψη στα γραφεία της, με την συμμετοχή του Ι.Γ.Μ.Ε, της Υ.Α.Σ.Β.Ε, της Ε.Ε.Τ.Π.Ο ( πρώην ΕΠΙΤΗΡΩ), του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Στρατονίκης με θέμα «Ρωγματώσεις στον οικισμό της Στρατονίκης».

Επειδή το παραπάνω θέμα ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην Λαϊκή Συνέλευση που έγινε στην Στρατονίκη  και επειδή έγιναν αποδεκτά και κατανοητά, από τους Τοπικούς Συμβούλους του χωριού και από τους παραυρεθέντες κατοίκους,  σας αναφέρω τα σημαντικότερα .

Στις 18/6/2016 στην Στρατονίκη έγινε Λαϊκή Συνέλευση όπου συζητήθηκαν ΟΛΑ τα θέματα που αφορούν τον οικισμό. 

Μελανό σημείο στην ύψιστη αυτή Δημοκρατική διαδικασία ενημέρωσης των κατοίκων του κάθε χωριού, ήταν η απουσία του Κυρίου Δημάρχου των Κυρίων Αντιδημάρχων του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Προέδρου της Α/βάθμιας επιτροπής παιδείας του Δήμου μας, οι οποίοι  εκλήθησαν εγγράφως, σε αντίθεση με τον πρώην  Δήμαρχο και τον πρώην Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Σταγείρων Ακάνθου, οι οποίοι κλήθηκαν και  παραβρέθηκαν. 

Οι αιτιάσεις του Κυρίου Δημάρχου ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως, πέφτουν στο κενό γιατί υπάρχει αλληλογραφία για το θέμα από την 27/5/2016 με το έγγραφο με αριθ. πρωτ.14836 όπου καλείται να παραβρεθεί στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Στρατονίκης, με μόνο θέμα τον προγραμματισμό Λαϊκής Συνέλευσης στην Στρατονίκη. 

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες υποχρεώσεις του Δημάρχου δεν μπορεί να συνέπεσαν  με τις τυχόν υποχρεώσεις των Αντιδημάρχων και των άλλων καλεσμένων και σίγουρα θα μπορούσε να παραβρεθεί  κάποιος απ όλους.

Κατά την διαδικασία της Συνέλευσης έγινε ειδική αναφορά στο θέμα που αφορά την υδροδότηση του οικισμού και την μη υλοποίηση των προτάσεων ή μέρους αυτών για την οριστική επίλυση του θέματος. 

Έγινε γνωστό σε όλους τους κατοίκους ότι σήμερα υπάρχει νερό γιατί γίνεται χρήση της γεώτρησης των Σταγείρων με κίνδυνο, αν συμβεί κάτι απρόοπτο να μην έχουν νερό και τα δύο χωριά.

Καταγγέλθηκε η μη ύπαρξη υπαλλήλου, που να φροντίζει για την καθαριότητα του χωριού και για το κόψιμο των χόρτων στους δρόμους και τις πλατείες. Έγινε αναφορά  ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Ενημερώθηκαν οι κάτοικοι ότι, για την κατάσταση των κατεστραμμένων δρόμων του χωριού είναι υπεύθυνος ο Δήμος μας, ο οποίος έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, αλλά δεν φροντίζει για την αποκατάσταση των βλαβών

Επί πλέον δεν επιτρέπει στο Τοπικό Συμβούλιο Στρατονίκης να αναζητήσει δωρητές ώστε να χρηματοδοτήσουν αυτοί την αποκατάσταση των βλαβών στους δρόμους.

Καταγγέλθηκε επίσης το γεγονός της διακοπής των έργων (Πλατεία Αλώνι και Πλατεία Σαμαρά Λάκκος) με την απόφαση 267/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας,  για τα οποία δεσμεύτηκε, όταν ήταν εν ενεργεία, ο Δήμαρχος που παραιτήθηκε ότι δεν θα διακοπούν. 

Τα έργα αυτά είχαν  προγραμματιστεί και υλοποιηθεί μέχρι ενός σημείου, λόγω αλλαγής Δημάρχου, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Φυσικά ενημερώθηκαν οι κάτοικοι ότι διακοπή έργων που ήταν σε εξέλιξη, δεν έγινε σε κανένα άλλο χωριό του Δήμου μας.

Έγινε αναφορά στο θέμα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας, το οποίο έκλεισε η Δημοτική μας Αρχή με ένα Δελτίο Τύπου, βασιζόμενη στο πόρισμα υπαλλήλου της Πολεοδομίας, επιλέγοντας αυθαίρετα και το αίτιο, (μεταλλείο!!)  από μια λίστα πιθανών αιτίων,  χωρίς να καλέσει άμεσα τις αρμόδιες επιτροπές για λεπτομερή εξέταση της κατάστασης του κτιρίου. 

Αναφέρθηκε το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη Δημοτική περίοδο, σε αντίστοιχες περιπτώσεις και με όμοιες εκθέσεις της Πολεοδομίας, που αφορούσαν μεταξύ άλλων το ΕΠΑΛ Αρναίας, τα Δημοτικά Σχολεία Μεγ. Παναγίας, Ν. Ρόδων και Ιερισσού, με τις κατάλληλες κινήσεις της τότε Δημοτικής Αρχής και τις άμεσες παρεμβάσεις της, δεν έπαψαν ούτε στιγμή να λειτουργούν τα παραπάνω Σχολικά συγκροτήματα. 

Βέβαια δεν ήταν παρών, στην Λαϊκή Συνέλευση ούτε ο Πρόεδρος της Α/βάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου μας, για να μας εξηγήσει  γιατί από τότε που το έκλεισαν μέχρι και σήμερα δεν έκαναν κάτι ώστε να μην καταστρέφεται από την εγκατάλειψη το μοναδικής τεχνοτροπίας για το χωριό μας, Σχολικό κτίριο.

Επίσης, έγινε συζήτηση για το μεγάλο θέμα των ρωγματώσεων που παρατηρούνται σε σπίτια δρόμους και πλατείες του χωριού. Για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για τις ενέργειες που έγιναν από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, και τί δεν έγινε από τον Δήμαρχο που παραιτήθηκε και από τον σημερινή  Δημοτική Αρχή.  

Ο Πρόεδρος του χωριού αναφέρθηκε σε όλες τις έγγραφες ενέργειες που έγιναν προς όλους τους εμπλεκόμενους, Υπηρεσίες του Κράτους και εταιρεία, και ζήτησε από τους κατοίκους να απαντήσουν στο ρητορικό ερώτημα. 

Ποιος είναι ειλικρινής; Αυτός που είχε ¨θετική¨ άποψη για το μεταλλείο, και έχει κινήσει, διαδικασίες για το μεγάλο θέμα που αφορά το χωριό ή  αυτός που είχε ¨αρνητική¨ άποψη για το μεταλλείο και σήμερα, δύο χρόνια μετά, δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία, αλλά αναγκάστηκε πολύ πρόσφατα να συρθεί πίσω από τις εξελίξεις και τις έγγραφες ενέργειες του Προέδρου;

Στην Λαική Συνέλευση έγινε σαφές ότι η αγωνία μας ήταν  και είναι, να αναδειχθούν τα πραγματικά αίτια του φαινομένου ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο από την Πολιτεία και τον Δήμο μας.

Αλήθεια, άραγε, δεν ξέρει η Δημοτική  Αρχή ότι ο έλεγχος  των σπιτιών του χωριού είναι δική της υποχρέωση;

Δεν ξέρει η Δημοτική Αρχή ότι, ανεξάρτητα από το αίτιο, η επισκευή των δρόμων για λόγους ασφάλειας των κατοίκων, είναι δική της υποχρέωση;

Μπορεί να μας εξηγήσει γιατί ενώ κλήθηκε από την Επιθεώρηση Μεταλλείων με το έγγραφό της, με αριθ. πρωτ. 12316/21-8-2015 (πριν ένα χρόνο!) να πραγματοποιήσει άμεσα έλεγχο της ασφάλειας των κατασκευών του οικισμού δεν έκανε τίποτα;

Αν για τα τελευταία  ερωτήματα η Δημοτική Αρχή είχε αμφιβολίες για τις υποχρεώσεις της, τότε είναι σίγουρο ότι αυτές απαντήθηκαν στην  πρόσφατη σύσκεψη της Επιθεώρησης Μεταλλείων και των άλλων Υπηρεσιών όπου  αναδείχθηκε περίτρανα η ευθύνη του Δήμου.


Μαρκογιαννάκης Ιωάννης – Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Στρατονίκης»

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Διαβάζοντας τις πολύ σοβαρές καταγγελίες που έκανε ο κοινοτάρχης της Στρατονίκης, αναρωτιέται κάποιος πως και με ποιόν τρόπο τελικά απέδειξε αυτή η δημοτική αρχή ότι ή ίδια και ο τόπος μπορεί χωρίς τα μεταλλεία, όπως είπε πριν δύο εβδομάδες ο εκτελών χρέη δημάρχου Γιώργος Ζουμπάς στα Ν. Ρόδα.

Για παράδειγμα δεν μπορεί να δώσει ούτε μια λύση στα δεκάδες συσσωρευμένα προβλήματα της Στρατονίκης.

Ενώ οι γνωστές antigold εμμονές και αγκυλώσεις απαγορεύουν από πάνω στο τοπικό συμβούλιο της Στρατονίκης να αναζητήσει ιδιώτες δωρητές, ώστε να αποκατασταθούν πχ. οι βλάβες στους δρόμους και όπου άλλου, από τη στιγμή που ο ίδιος ο δήμος αδυνατεί να κάνει αυτά που οφείλει προς τους δημότες του.

Το εξαιρετικά παρήγορο είναι ότι ο Δήμος τουλάχιστον ανησυχεί, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε για το ζήτημα των ρωγματώσεων και μόνο...


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73!

Ανώνυμος είπε...

Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής είναι ίσως θέμα που πρέπει να απασχολήσει και την δικαιοσύνη γιατί οι βλάβες σε δρόμους και δημόσια κτίρια δεν αποτελούν αντικείμενο υποκειμενικής, βλέπε antigold, εκτίμησης της κατάστασης. Οι δημότες με βάση την αρχή της ισοτιμίας ΑΠΑΙΤΟΥΝ από τον εκάστοτε Ζουμπά να τηρήσει τον θεσμικό του ρόλο και να αφήσει τα λογύδρια και τα πανηγυράκια του γιατί στην τελική η τακτική του ‘διαίρει και βασίλευε’ φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ο Δήμος Αριστοτέλη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τις καταγγελίες του κοινοτάρχη της Στρατονίκης. Ακολουθεί ο σύνδεσμος της ανακοίνωσης του δήμου.

http://www.dimosaristoteli.gr/gr/municipality/2640