Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ Α.Τ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ Α.Τ. ΑΡΝΑΙΑΣ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Έντονος προβληματισμός και αναμενόμενες αντιδράσεις προκάλεσε στην Αρναία η είδηση της μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη, από την Αρναία στην Ιερισσό, όπως προβλέπει το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του παλιού Α.Τ. Ιερισσού, το οποίο είχε «καεί» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων για τα μεταλλεία της περιοχής.

Ο τοπικός σύμβουλος Αρναίας, Δημήτρης Λαζάρου, μιλώντας στο halkidikinews.gr  ανέφερε ότι η απόφαση -σύμφωνα με το προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος -επανίδρυσης του Α.Τ. Ιερισσού, είναι προς την σωστή κατεύθυνση.  

«Ωστόσο, καταργείται το Α.Τ Αρναίας, στην θέση του οποίου θα ιδρυθεί Αστυνομικός Σταθμός σαφώς αποδυναμωμένος. Ήδη η δημοτική αρχή πιέζει για την μη εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης, θέτοντας τους εγκεφάλους αυτής της απόφασης προ των ευθυνών τους. 

Από την μεριά μου, θα προτείνω έκτακτο τοπικό συμβούλιο που θα πάρει μια απόφαση ενάντια σε αυτό το προσχέδιο, αλλά και την διενέργεια λαϊκής συνέλευσης όπου οι Αρναιώτες θα ενώσουμε τις φωνές μας απέναντι σε μια επερχόμενη αδικία. 

Τέλος, ελπίζω πως ο κύριος Βαγιωνάς και η κυρία Ιγγλέζη θα δώσουν την δική τους μάχη στην βουλή, ώστε να μην περάσει η περαιτέρω αποδυνάμωση του τόπου μας» υπογράμμισε ο κ. Λαζάρου.

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν και μέσω των κοινωνικών δικτύων όπου ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Αργύρης Τσακνής σχολίασε:

«Η επαναλειτουργία του αστυνομικού τμήματος Ιερισσού είναι επιβεβλημένη. Η μετατροπή του αστυνομικού τμήματος Αρναίας σε αστυνομικό φυλάκιο είναι μία αδιανόητη ενέργεια, που πάρθηκε από κάποιους που δεν γνωρίζουν στο ελάχιστο τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Ο Δήμος Αριστοτέλη πρέπει να έχει αστυνομικό τμήμα τόσο στην έδρα, όσο και στην ιστορική του έδρα».

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Στέλιος Βαλιάνος, που κατάγεται από την Αρναία, ζήτησε την παρέμβαση των βουλευτών της Χαλκιδικής για να λειτουργήσουν Αστυνομικά Τμήματα και στην Αρναία και στην Ιερισσό.

«Το τελευταίο χτύπημα στην Αρναία και στη όλη περιοχή θα είναι το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος ή η υποβάθμιση του σε Αστυνομικό Σταθμό.

Αστυνομικό Τμήμα και στην Αρναία και στην Ιερισσό ΤΩΡΑ.

Η περιοχή το χρειάζεται ακόμα και αν απαιτηθεί ιδιαίτερη μεταχείριση σε σχέση με αντίστοιχες αποφάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η απόφαση είναι πολιτική και το λόγο έχουν οι βουλευτές (πρωτίστως η κ. Ιγγλέζη) και ο Υπουργός. 

Οι ευθύνες για το πως φτάσαμε εδώ έρχονται από το παρελθόν και θα αναζητηθούν σε άλλη στιγμή. Προέχει η κινητοποίηση μας για την αποφυγή μιας νέας πληγής στην ταλαιπωρημένη μας περιοχή» σχολίασε ο κ.Βαλιάνος.

Αναδημοσίευση από halkidikinews

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αυτό που είναι εξαιρετικά περίεργο είναι το γεγονός, ότι η νυν δημοτική αρχή προεκλογικά υποσχόταν, πέρα από ενότητα, και ισόρροπη ανάπτυξη σ' όλα τα χωριά του δήμου, καθώς ήταν και παραμένει "κίνημα ανάπτυξης", εκτός από πόλος...

Μετά την επιδεικτική αδιαφορία περί ενότητας, που ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα στο αναπτυξιακό επίπεδο. Το "κίνημα ανάπτυξης" εξακολουθεί να φέρει το όνομα και όχι την ουσία. 

Το παράδειγμα της Αρναίας είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.

Μέσα σε δυο χρόνια έχει μετατραπεί σε άγονη γραμμή στην κυριολεξία και οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες γι' αυτή την κατάσταση.  

Στην Ιερισσό κάποιοι δραγουμάνοι επέλεξαν ο οικισμός τα τελευταία 4 χρόνια να είναι "άγονη γραμμή" με... κινηματικά χαρακτηριστικά για πολύ συγκεκριμένους λόγους, που δεν είναι της παρούσης.

Η Αρναία όμως και ο κόσμος της έχουν άλλη κουλτούρα και αυτές οι εξελίξεις ξενίζουν. Εκτός και αν πρόκειται για ένα νέο τέχνασμα, έτσι ώστε να μην επαναλειτουργήσει ούτε τώρα το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού.

Θα δείξει.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Της Ιερισσού το τμήμα δεν π΄ροκειται να ανοίξει ξανά.