Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΙ Ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΚΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Είναι ποτέ δυνατόν μια φιλοπεριβαλλοντική – υποτίθεται – ΜΚΟ, όπως είναι το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων», να επιδιώκει να υποβιβάσει την περιβαλλοντική αξία και σημασία ενός θαλάσσιου όντος, όπως είναι ο ιππόκαμπος; 

Η απάντηση είναι, ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑΙ, αν όχι μόνο αυτό το όν, αλλά και κάθε άλλο όν σχετίζεται με τις συσσωρευμένες εμμονές και εμπάθειες που κουβαλούν τόσο ο ιδρυτής, όσο και τα μέλη του απέναντι στη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Μετά το κατάπτυστο σχόλιο που έγινε στο twitter: «Μεταλλαγμένος θα είναι ο ιππόκαμπος για να αντέξει την ρύπανση» αναφορικά με το νέο καταπληκτικό βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η ομάδα καταδύσεων που κάνει επιστημονικές μελέτες επάνω στον Ιππόκαμπο της θάλασσας του Στρατωνίου, ήρθε ο ιδρυτής της αμφιλεγόμενης ΜΚΟ να υποσχεθεί πως στο ιστολόγιο του θα δημοσιοποιήσει μια έρευνα του «Ελληνικού Ινστιτούτου Θαλασσών» (όσο και αν το ψάξαμε έτσι όπως το είπε δεν το βρήκαμε, κάτι άλλο θα εννοούσε…) με εξαιρετικά δυσμενή στοιχεία, όπως είπε, για την ποιότητα των υδάτων του.

Προφανώς και θα πρόκειται για μια απ’ αυτές τις κατά παραγγελία "έρευνες" που κάνει κατά καιρούς η ΜΚΟ για να διαθέτει ενα μίνιμουμ επιστημονικής επίφασης η υπόσταση της. 

Μια γνώριμη κατάσταση, για την οποία μας είχε ενημερώσει προ 3ετίας η Γαλλική εφημερίδα “Liberation” γράφοντας για «χρηματοδότηση… ανεξάρτητων μελετών των κατοίκων της περιοχής».  

Όλα αυτά σε πείσμα των επίσημων παραδοχών της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και της αντίστοιχης βιβλιογραφίας που υπάρχει, σύμφωνα με την οποία ο ιππόκαμπος, είναι ένας κατ’ εξοχήν "βιολογικός δείκτης" (species indicator ή bio-indicator) καθαρότητας ύδατος.

Βλέπετε όμως η εν λόγω ΜΚΟ και οι έρευνες του ιδρυτής της είναι υπεράνω επιστημονικής κριτικής και αμφισβήτησης…. 

Πως τολμάει ένα... ψαράκι σαν τον ιππόκαμπο να αμφισβητεί με την συνεπή ύπαρξη του την antigold λάσπη 20 και πλέον ετών; Είναι… φυσιολογικός τώρα και «οικολογικός», πάνω απ όλα, αυτός ο ιππόκαμπος; Έλεος!

Ας είναι… Ο «Χρυσόκαμπος» του Στρατωνίου, το σήμα κατατεθέν του οικισμού τους στέλνει και πάλι τα χαιρετίσματα του! Ό,τι και να πούν, ό,τι και να του προσάψουν οι antigold, η πραγματικότητα θα τους διαψεύδει ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ!


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι εικόνες είναι ένα επιπλέον χτύπημα της αλήθειας απέναντι στη σαθρή προπαγάνδα και τα απίθανα ψέματα της ύποπτης για πολλά θέματα ΜΚΟ.