Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΥ!!!


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Διαβάζουμε στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 9/11/2016 την ανακοίνωση του αρχαιολόγου Κώστα Σισμανίδη για την κοσμοσυρροή των επισκέψεων στον «τάφο του Αριστοτέλη».

Χρυσή για την ανάπτυξη της Χαλκιδικής αποδεικνύεται η ανακοίνωση του αρχαιολόγου Κώστα Σισμανίδη που ανακάλυψε στα Στάγειρα τον τάφο του Αριστοτέλη. 

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν για να δουν από κοντά τον τόπο όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Μακεδόνας φιλόσοφος και το μνημείο όπου εκτιμάται ότι εναποτέθηκε η ασημένια υδρία με την τέφρα του.

«Από τον περασμένο Μάιο, οπότε ανακοίνωσα την ανακάλυψη του τάφου στα Στάγειρα, η επισκεψιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο έχει πενταπλασιαστεί, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε στη δημοκρατία ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν την Τρίτη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» και το Κέντρο Πολιτισμού «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης».

Σχολιάζοντας τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή, ο κ. Σισμανίδης είπε ότι «θα ήταν το πιο παράλογο πράγμα να αποδεχτούμε ότι μπορεί να συνυπάρξει η πιο ρυπογόνα βιομηχανία του κόσμου με το μεγαλύτερο μνημείο της ανθρωπότητας. Δεν γίνεται εκεί όπου βρίσκεται ο αρχαίος τάφος του Αριστοτέλη δίπλα να ρυπαίνεται το περιβάλλον τόσο βάρβαρα»

Ο αρχαιολόγος παρουσίασε την πορεία του ανασκαφικού έργου, επισημαίνοντας ότι έχει ανασκαφεί μόλις το 5%- 8% ο του αρχαιολογικού χώρου. «Υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο ανασκαφών που πρέπει να γίνουν. Η ανασκαφή είναι πολύ σημαντική και θα συμβάλει στην ανάπτυξη όλης της περιοχής» σημείωσε, ενώ ανακοίνωσε ότι δρομολογεί τη σύσταση συλλόγου με σκοπό τη δημιουργία του Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου «Αριστοτέλειος Πολιτεία» στα Στάγειρα.

Κατ’ αρχάς θα θέλαμε ειλικρινά να ακούσουμε και κάποια νούμερα… Το να λέμε πως η επισκεψιμότητα πενταπλασιάστηκε, δεν σημαίνει τίποτα… Δηλαδή ερχόντουσαν 10 άνθρωποι και τώρα έρχονται 50, ή ερχόντουσαν 1.000 και τώρα έρχονται 5.000;

Κατά δεύτερον, κατανοούμε απόλυτα τον κο Σισμανίδη όταν δηλώνει πως αυτό που ανακάλυψε και εικάζεται πως είναι ο τάφος του Αριστοτέλη (υπάρχουν και μέλη της επιστημονικής κοινότητας που διαφωνούν), είναι «το μεγαλύτερο μνημείο της ανθρωπότητας»!!! 

Ο καθένας μεγαλοποιεί τη δουλειά του… Αλλά το να δηλώνει πως τα μεταλλεία είναι «η πιο ρυπογόνα βιομηχανία του κόσμου», εκτός του ότι βγαίνει από τα χωράφια του, γελοιοποιείται ευθυγραμμιζόμενος με τις ακραίες antigold θέσεις, οι οποίες όλοι γνωρίζουμε πόσο στέκουν «επιστημονικά»…

Θα συστήναμε στον κατά άλλα συμπαθή κο Σισμανίδη να είναι πιο συγκρατημένος στις δηλώσεις του διότι μαζί με το δικό του κύρος κινδυνεύει και το κύρος της «ανακάλυψής» του, όποια και αν είναι αυτή… Και του ευχόμαστε καλή τύχη με την «Αριστοτέλεια Πολιτεία». Οποιαδήποτε προσπάθεια διάδοσης του πολιτισμού είναι αξιέπαινη.

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:  Είναι εξαιρετικά σύνηθες οι antigold ανεξαρτήτου επαγγελματικής και επιστημονικής ιδιότητας να έχουν άποψη για όλα και εκτός του πιστοποιημένου γνωστικού αντικειμένου τους. Επομένως δεν μας ξαφνιάζει και τόσο η στάση του κ. Σισμανίδη.

Αυτό που πάντα θα ξαφνιάζει με αυτούς τους ανθρώπους θα είναι η έλλειψη αυτοκριτικής αλλα και κριτικής διάθεσης απέναντι στα κακώς κείμενα του δικού τους χώρου.

Για παράδειγμα δεν ακούσαμε ποτέ κανέναν "επιφανή", καμία ΜΚΟ ή άλλη συλλογικότητα "σχετική" με το μεταλλευτικό ζήτημα να καταδικάζει την κάθε απαράδεκτη στάση που αγγίζει τα όρια του εκφοβισμού σε βάρος όποιου επιστήμονα αρθρώσει άποψη είτε υπέρ της μεταλλευτικής, είτε ουδέτερη.

Δεν ακούσαμε ποτέ τον κ. Σισμανίδη να καυτηριάζει το bullying που υπέστη ο συνάδελφος του αρχαιολόγος Κώστας Παπαστάθης στην Ιερισσό από μερίδα επαγγελματιών "οικολόγων".

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν ο κ. Παπαστάθης είναι εκείνος που έφερε στο φως τα αρχαιολογικά ευρήματα των Σκουριών με δαπάνη της Ελληνικός Χρυσός, για τα οποία οι antigold και κάποιοι άλλοι υπηρέτες της κομματοκρατίας στην χώρα παριστάνουν ότι είναι ισάξια του Παρθενώνα (!!!) 

Επιπλέον, είναι αυτός ο επιστήμονας αρχαιολόγος που λέει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το να μεταφερθούν αυτά τα ευρήματα εκτός του μεταλλείου, έτσι ώστε να αναδειχθούν.

Ας θυμηθούμε ένα βίντεο που αποδεικνύει την προκλητική ασέβεια στα όρια του τραμπουκισμού που έχουν πάντα έτοιμοι προς χρήση οι αυτόκλητοι και δήθεν υπερασπιστές του περιβάλλοντος και την επέδειξαν σε βάρος του αρχαιολόγου των Σκουριών που δεν τους κάνει το χατήρι να συνταχθεί με την αντιμεταλλευτική υστερία τους.


 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι antigold έχουν απενοχοποιήσει τον φασισμό. δεν ιδρώνει το αυτί τους.