Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)


"Παράγουμε και δημιουργούμε αξία για τη χώρα" με επενδύσεις που θα φτάσουν το 1 δις έως το 2018-19, ανέφερε κατά την ομιλία που παρέθεσε στο συνέδριο του Economist για τη βιωσιμότητα ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρυσού Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι από τα 600 εκατ. ετήσιου τζίρου της εταιρείας το 30% θα καταλήγει στα κρατικά ταμεία.

Όπως είπε, η δραστηριότητα της εταιρείας βασίζεται στο τρίπτυχο: προστασία του περιβάλλοντος, ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και έμπρακτο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα βρίσκεται στο DNA της περιοχής, η οποία -όπως είπε- στηρίζει την αντίστοιχη επένδυση, εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος επεσήμανε ότι στα έργα της εταιρείας απασχολούνται περισσότεροι από 200 επιστήμονες, το 70% των οποίων προέρχεται από την περιοχή, και πρόσθεσε ότι στον τομέα της προστασίας των εργαζομένων εφαρμόζονται "τα ανώτερα καναδικά στάνταρντς".

Ακολουθεί το βίντεο με την ομιλία του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός στο συνέδριο του Economist.



Πηγή ανάρτησης: capital