Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: "ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ"


Εισαγγελική εντολή ζητάει την απομάκρυνση των πανό που έχουν αναρτηθεί υπερ της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα Μαδεμοχώρια του Δήμου Αριστοτέλη. Την σχετική απόφαση γνωστοποίησε τηλεφωνικά στο προεδρείο του σωματείου των μεταλλωρύχων ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Αρναίας.

Ανάλογη τηλεφωνική συνομιλία για το ίδιο ζήτημα είχαν ο αντιδήμαρχος Αρναίας Χαράλαμπος Λαζαρίδης με τον πρόεδρο του σωματείου Χρήστο Ζαφειρούδα.

Όταν ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων ρώτησε τον αντιδήμαρχο τι θα γίνει με τα αντίστοιχα πανό των antigold που κατα καιρούς είναι αναρτημένα κατα μήκος της διαδρομής, από την Ιερισσό μέχρι και το κέντρο της Ουρανούπολης, ο κ. Λαζαρίδης τον παρέπεμψε στον εκτελούντα χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά!

Αν αποσυρθούν τα φιλομεταλλευτικά πανό απο τα Μαδεμοχώρια...

Είναι απορίας άξιο πως φτάσαμε στο σημείο να έχουμε εισαγγελική παρέμβαση για πανό τα οποία ούτε υβριστικά είναι, ούτε απειλητικά είναι, ούτε παρακινούν στη βία, ούτε βέβαια δυσφημούν την περιοχή με συνθήματα για "θανάτους" και "καρκίνο", όπως δυστυχώς συμβαίνει κατά κόρον με τα πανό που αναρτούν οι antigold.  Είχαμε κάποια καταγγελία και για ποιό λόγο;

....Θα σταματήσει...

Επιπλέον, η αθλιότητα που επικρατεί κάθε τρείς και λίγο με τα συνθήματα που ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους και τα κτίρια στην Μ. Παναγία δεν ενοχλεί κανενός την ηθική και την αισθητική; 
 
...αυτή η αθλιότητα...

Παρομοίως καμία κοινωνική ευαισθησία δεν υπήρξε όταν κάποιοι έγραψαν απειλητικά μηνήματα σε βάρος εργαζόμενων γυναικών έξω από σούπερ μάρκε της Ιερισσού. 

....σε δημόσιους χώρους και κτίρια;

Αναμφίβολα, οι αποφάσεις των λειτουργών της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές. Να ισχύουν όμως προς όλες τις πλευρές και όχι επιλεκτικά, έτσι όπως είπαν και οι μεταλλωρύχοι τόσο στον αστυνομικό διοικητή της Αρναίας όσο και στον αντιδήμαρχο.

"Να κατεβούν όλα τα πανό. Βεβαίως. Από Αρναία μέχρι και την Ουρανούπολη όμως."

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εισαγγελεία πολυγύρου έχει εικόνα για το τι κρεμιέται σε πανό στα 3 κατεχόμενα από antigold χωριά; Αν δεν έχει οφείλει να το κάνει. Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι τυφλή σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Αλλιώς δημιουργεί το αίσθημα της μη απόδοσης δικαιοσύνης.
Δεν γίνεται να μπαίνουν σέ ενα κουβά τα πολιτισμένα πανό στα βόρεια χωριά με τις αλητείες που κρεμάνε στα παραθαλάσσια.

Ανώνυμος είπε...

Στην ιερισσο που τα πανο ειναι στα φαναρια και δεν βλεπεις τιποτα ο εισαγγελεας τοσο καιρο γιατι δεν ειπε τιποτα

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν φυγουν πρωτα τα πανο απο ιερισσο δεν κατεβαινει τιποτα