Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

"ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ?"


Είναι ένα από τα πολλά ερωτήματα που έθεσε μέσω ανάρτησης της στο f/b μια κάτοικος της Μεγάλης Παναγίας προς την δημοτική αρχή του Αριστοτέλη, καθώς η έλευση του χιονιά  δεν την βρήκε όσο προετοιμασμένη και οργανωμένη θα έπρεπε.

Κυρίως σ' ότι αφορά τα βόρεια χωριά και τους κατοίκους τους που δοκιμάστηκαν πολύ σκληρά από τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. 

Σύμφωνα με το σχόλιο που αναδημοσίευουμε, το πλέον οξύμωρο, για εμάς, είναι ότι διατυπώνεται από κύκλους στελεχών της νυν δημοτικής αρχής έντονη δυσαρέσκεια για τα παράπονα που διατυπώνουν άμεσα ή έμμεσα μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων.

Ακολουθεί το σχόλιο της κατοίκου της Μ. Παναγίας, το οποίο αγγίζει και άλλα ζητήματα όπως της έλλλειψης καθαριότητας και των προβλημάτων της ύδρευσης εξαιτίας του παγετού. 

Σε γενικές γραμμές, μπορεί το ύφος της δημότισσας να είναι σε κάποια σημεία οξύ και σκωπτικό εξαιτίας της αντιμεταλλευτικής πρεμούρας της διοίκησης του δήμου, νομίζουμε όμως ότι ασκεί αξιόπιστη κριτική, η οποία θα μπορούσε να αξιοποηθεί καταλλήλως.

"Τις τελευταίες ώρες συζητείται έντονα, σε πηγαδάκια, ότι η υπάρχουσα δημοτική αρχή είναι, λέει ,δυσαρεστημένη επειδή οι κάτοικοι του δήμου τις επιρρίπτουν ευθύνες για την απόλυτη ανοργανωσιά που είχε τις τελευταίες μέρες!!!! Άκου κει να δεις!!!!! Απίστευτο!!!

Και να ρωτήσω εγώ τα εξής:
Πόσο καιρό πριν είχε ο δήμος ενημέρωση ότι θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα;
Πόσο καιρό πριν την κακοκαιρία το έλεγαν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα;
Τι έκανε η δημοτική αρχή για να ενημερώσει τον κόσμο; ( Αλλά γιατί να τον ενημερώσει......πορεία θα ήταν;.....)
Τι έκανε η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας; Άνοιξε δρόμους; Έριξε αλάτι;
Έστειλε βοήθεια σε ηλικιωμένους ανθρώπους, που δεν μπορούν να πάρουν ούτε ψωμί;
Τι γίνεται επιτέλους με τα σκουπίδια; Έχει πάνω από βδομάδα να περάσει το απορριμματοφόρο! Δεν έχει αλυσίδες;
Με τα σπίτια που δεν έχουν τόσες μέρες νερό, ενδιαφερθήκατε; Ή στο τέλος του εξαμήνου θα τους στείλετε πάλι λογαριασμό ότι χρωστάνε κάνα χιλιάρικο;;

Και έχουν την αυταπάτη ότι δέχονται αντιπολίτευση ή " πόλεμο" !!!

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι είμαστε , με λίγα λόγια, αχάριστοι και θα έπρεπε να ευγνωμονούμε τους ανθρώπους που δουλεύουν μέρα νύχτα για να είναι οι δρόμοι ανοιχτοί!!!!
Κανείς δεν αμφισβητεί , νομίζω, το έργο των ανθρώπων αυτών, αλλά εγώ προσωπικά δεν το είδα στη γειτονιά μου! Κι αυτό γιατί, πολύ απλά, είναι λίγοι και δεν ξέρουν που να πρωτοπανε!!!!!

Κι άλλα χρόνια μας έριχνε χιόνι, αλλά μετά από λίγο οι κεντρικοί δρόμοι ήταν ανοιχτοί!

Που είναι ο κος αντιδήμαρχος που κόπτονταν να κατέβουν τα πανό από τα πάνω τα χωριά; Τώρα είναι όλα εντάξει; Όλα λειτουργούν ρολόι;
Δηλαδή είναι ικανοποιημένοι;

Σε ένα ποστ διάβασα ότι μερικοί δίνουν τα εύσημα στη δημοτική αρχή για τον τρόπο που ενήργησε........ Δηλαδή αν έπρατταν τα δέοντα τι θα τους κάναμε; Θα τους στήναμε ανδριάντες;

Σε κάτι δύσκολες ώρες σαν κι αυτές που περνάμε φαίνεται η ιδεολογία, η ψυχραιμία και η αγάπη που έχει κάποιος για τον τόπο του.... Κι εσείς κύριοι και κυρίες, φανήκατε κατώτεροι των περιστάσεων!!!

Κρίμα για τους ψηφοφόρους σας!!!!
Απογοήτευση!!!

ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ !!!!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κακοκαιρία με το όνομα Αριάδνη από ότι φαίνεται μας εγκαταλείπει. Αυτό που μας άφησε είναι την κοινή διαπίστωση της αδιαφορίας του Δήμου Αριστοτέλη για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων στα βόρεια χωριά της επικράτειας του. Δεν είναι δυνατόν η Ιερισσός να μην έχει ίχνος χιονιού στους κεντρικούς δρόμους ενώ πχ η Αρναία να χρειάζεται την συνδρομή του Στρατού για να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα της χιονόπτωσης. Επιτέλους αυτός ο διαχωρισμός των καλών και κακών συνδημοτών πρέπει να σταματήσει. Άλλωστε στα δύσκολα φαίνεται η αξία του καθενός. Σε κάθε περίπτωση είναι περιττή η σύγκριση με τους όμορους πληγέντες Δήμους Πολυγύρου και Σιθωνίας όπου προσωπικά οι Δήμαρχοι τους «όργωσαν» κάθε χωριό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αδιαφορώντας για την σύνθεση των ψηφοφόρων του εκάστοτε χωριού.
Υ.Γ. Κάποιος οφείλει να διδάξει οδηγική παιδεία στους παράνομα παρκαρισμένους οδηγούς οι οποίοι μονίμως καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια της κεντρικής οδού Αρχαίων Σταγείρων της Ιερισσού, ότι και οι πεζοί έχουν δικαιώματα και η πολιτεία υποχρέωση να αποκαταστήσει την τάξη.
ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια αξίζουν στον Ελληνικό Χρυσό που δεν αφήνει ποτέ αυτό τον τόπο στην μοίρα και στο έλεος κομπλεξικών ανθρώπων. Ξέρουν οι δημότες ότι ο δρόμος από Μεγάλη Παναγία μέχρι Στρατώνι καθαρίζεται από εργολαβία της εταιρίας; Αν δεν ήταν αυτή η εργολαβία ποιός θα καθάριζε τον δρόμο; Ο τωρινός δήμος μόνο για την Ιερισσό, τα Ρόδα και την Ουρανούπολη νοιάζεται. Όλοι άλλοι στο πυρ το εξώτερον.

Ανώνυμος είπε...

Την Τρίτη λόγω δουλειάς πέρασα από την διαδρομή Πλανα-Παλαιοχωρι-Στρατωνι-Ιερισσο-Πλανα. Βρήκα διαφορα εκχιονιστικα στον δρομο.Αλατι έριχναν μόνο μετά την κατηφόρα με τις στροφές που είναι στη διαδρομή Στρατωνι-Ιερισσος κ ως το Γόματι.Είμαι κάτοικος άλλου Δήμου κ το δηλώνω υπευθυνα