Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ

Στιγμιότυπο από διάτρηση μετώπου στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας

Το μεταλλείο της Ολυμπιάδας παρέμεινε ανενεργό για 17 χρόνια. Σήμερα, προχωρά ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξή του, ούτως ώστε  να ξεκινήσει η υπόγεια εξόρυξη.

Ήδη ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός της κύριας ράμπας προσπέλασης +59, η κατασκευή της δευτερεύουσας στοάς προσπέλασης +70 που συνδέει το μεταλλείο με το υφιστάμενο εργοστάσιο εμπλουτισμού ενώ προχωρά η κατασκευή της νέας στοάς σύνδεσης με τον Μαντέμ Λάκκο.

Ο σχεδιασμός μας, προβλέπει αποκλειστικά υπόγεια ανάπτυξη και  εκμετάλλευση του μεταλλείου, με την μέθοδο της λιθογόμωσης. Συνολικά πρόκειται να κατασκευαστούν επιπλέον 10 χλμ. νέων στοών.


Νέα στοά σύνδεσης Μαντέμ Λάκκου - Μεταλλείου Ολυμπιάδας

Το μεταλλείο της Ολυμπιάδας προβλέπεται να συνδεθεί με τον Μαντέμ Λάκκο, μέσω μιας νέας σήραγγας μήκους 9 χλμ. μέσω της οποίας, στην επόμενη παραγωγική φάση, θα μεταφέρεται το μετάλλευμα υπογείως για κατεργασία στον Μαντέμ Λάκκο, απελευθερώνοντας το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Με την ολοκλήρωση της διάνοιξης της νέας στοάς σύνδεσης με τον Μαντέμ Λάκκο και τη κατασκευή της νέας μονάδας επεξεργασίας θα εκκινήσει και η Γ’ φάση λειτουργίας του έργου της Ολυμπιάδας.

Πηγή ανάρτησης: hellas-gold.com