Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ?


Την ώρα που... καταξιωμένοι επαγγελματίες της οικολογίας στην Ιερισσό απολαμβάνουν τις τρικλοποδιές κυβερνητικών παραγόντων σ΄ένα ώριμο επενδυτικό έργο, όπως είναι αυτό που εξελίσσεται στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής, η επενδύτρια εταιρεία εμπλουτίζει τα περιουσιακά της στοιχεία προβαίνοντας στην εξαγορά των μετοχών της εξορυκτικής εταιρείας Integra Gold που εδρεύει στο Κεμπέκ του Καναδά.

Θυμόμαστε πριν από 5 χρόνια, πως η Eldorado εξαγόρασε τις μετοχές της European Goldfields στην Ελλάδα και ειδικότερα στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Μάλιστα για να αφοσιωθεί στην ταχύτερη ολοκλήρωση του επενδυτικού έργου στην Ελλάδα προχώρησε στην πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων της στην Κίνα.

Αυτή η πώληση ολοκληρώθηκε πέρυσι στα τέλη του 2016 και απέφερε στα ταμεία της Eldorado 900 εκατομμύρια δολάρια. Στο επενδυτικό της πρόγραμμα για το 2017 η Eldorado Gold  σκόπευε να επενδυθούν περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τις Σκουριές.

Φαντάζει όμως πολύ δύσκολο, όπως πάνε τα πράγματα και ιδίως με το πάγωμα που υπάρχει στις Σκουριές με τις άδειες ρουτίνας που έχουν πιάσει αράχνες στα συρτάρια των αρμόδιων υπηρεσιών της πολιτείας.

Ευχή όλων των νοημόνων είναι να μην περάσει καθόλου από το μυαλό των Καναδών, το να δουν την χώρα μας όπως την Κίνα, εξαιτίας των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν στην ολοκλήρωση του έργου και να ματαιώσουν την επένδυση.

Καλώς ή κακώς υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.