Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ANTIGOLDGREECE: "ΤΟ ΕΛΚΕΘΕ, ΤΟ ΕΜΠ, ΤΟ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ (!!!???)" #SKOURIES

Φωτογραφία από τον Ιούνιο του 2014 με τη ΜΚΟ και τους επιστήμονες της
να διεξάγουν έρευνες "ζωής και θανάτου" στο Στρατώνι με καΐκι!!!

Αυτή ήταν η απάντηση που μας έδωσε η ΜΚΟ "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" στο ερώτημα που τις θέσαμε μέσω twitter για το ποιο είναι το σχόλιο της για τη σκευωρία που καταγγέλλει ο Χρήστος Πάχτας ότι στήθηκε αναφορικά με τη Γαλάζια Σημαία της παραλίας του Στρατωνίου.

Το αν κρύβεται μισή ή ολόκληρη αλήθεια πίσω από την απάντηση της ΜΚΟ δεν το γνωρίζουμε. Η ζωή είναι βέβαιο πως θα το αποκαλύψει αργά ή γρήγορα. Κατά τη γνώμη μας, το μείζον ζήτημα είναι ποιος φορέας ζήτησε αυτή την επιστημονική έρευνα στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες από "το ΕΛΚΕΘΕ, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο της Κύπρου"

Ποιος φορέας συντόνισε όλους αυτούς τους επιστήμονες και ποιος ανέλαβε την πληρωμή των εργασιών της;

Σ' αυτά τα πολύ ουσιώδη ερωτήματα που κρίνουν εν πολλοίς την επιστημονική αξιοπιστία της έρευνας το συνήθως λαλίστατο account της ΜΚΟ στο twitter απέφυγε να απαντήσει μέχρι και σήμερα.




Το antigoldgreece όπου θέλει απαντάει όπου θέλει κάνει την πάπια που τρολάρει...!

ΓΙΑΤΙ; Γιατί μια τόσο σημαντική έρευνα, όπως θέλει να την εμφανίζει η ΜΚΟ, διεξήχθη μέσα σε συνθήκες που δεν αρμόζουν με τις ανοικτές θύρες που οφείλει να έχει; Γιατί δεν ενημερώθηκε κανένας επίσημος φορέας ή θεσμικός παράγοντας της Χαλκιδικής και του Δήμου Αριστοτέλη για τη διεξαγωγή μιας έρευνας που υποτίθεται ότι αφορά τη δημόσια υγεία;

Να θυμίσουμε για όσους δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν πως την Κυριακή 22 Ιουνίου του 2014 μια αλιευτική τράτα από την Ιερισσό από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας έκανε βόλτες μπροστά στην παραλία του Στρατωνίου παριστάνοντας τα μέλη του πληρώματος της ότι αναζητούν αλιεύματα....

Οι κάτοικοι του Στρατωνίου όμως με φωτογραφίες που τράβηξαν από τη στεριά αποκάλυψαν την πλεκτάνη με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να παραδεχτεί αργότερα η ΜΚΟ πως στο σκάφος ήταν μέλη της με επιστήμονες από το ΕΛΚΕΘΕ που βούτηξαν στη σκάλα φόρτωσης του Στρατωνίου για να πάρουν δείγματα από το βυθό του.

Από τότε όμως μέχρι σήμερα δεν μας έχουν απαντήσει στο όνομα ποιας αρχής έγινε αυτή η έρευνα; Ποιος τη συντόνισε, πόσο κόστισε και ποιος την πλήρωσε;

Κατά τη γνώμη μας, τα ίδια ερωτήματα θα έπρεπε να θέσει και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης προς τη ΜΚΟ όταν τις έφερε την... έρευνα στο πιάτο για να ανακαλέσει τη Γαλάζια Σημαία του Στρατωνίου. Είναι εξαιρετικά περίεργο πως μια τόσο σοβαρή απόφαση βασίστηκε στην καταγγελία μιας τόσο αμφιλεγόμενης ΜΚΟ.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Πριν κλείσουμε την ανάρτηση μας θα υπενθυμίσουμε αυτό που είχε γράψει η Liberation τo 2013, η οποία σε αφιέρωμα της προς τους πολέμιους της μεταλλευτικής δραστηριότητας αποκάλυψε πως οι "οικολόγοι" της Ιερισσού χρηματοδοτούν... ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες!

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στις έρευνες με έναν τύπο που είναι λάτρης της βίας, του φανατισμού και ο βασικός υπεύθυνος του κοινωνικού διχασμού στη ΒΑ Χαλκδική.
Τι επιστήμονες είναι αυτοί όταν το ήθος τους πέφτει σε τόσο χαμηλό επίπεδο;