Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ... ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ CAMPING ΣΕ #SKOURIES?

Οποιαδήποτε μορφής κατασκήνωση;
Ή η... αγωνιστική σε #skouries εξαιρείται;

Τις τελευταίες μέρες άνοιξε και πάλι η δημόσια συζήτηση για το ελεύθερο κάμπινγκ. Και όλοι μιλούν για τη "μάστιγα" που απειλεί τις ομορφότερες γωνιές της Χαλκιδικής, αλλά δεν είναι δυνατό υπό τις παρούσες συνθήκες να αντιμετωπιστεί...!

Για παράδειγμα ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Χαλκιδική Μανώλης Τσολάκης μιλώντας στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη" εξέφρασε την ανησυχία του για τυχόν πυρκαγιές στα σημεία που η ελεύθερη κατασκήνωση είναι ανεξέλεγκτη κυριολεκτικά.

Κανείς βέβαια δημοσιογράφος ή ακόμη και ο ίδιος ο διοικητής δεν θυμήθηκαν τις πυρκαγιές που προκάλεσαν από το 2012 μέχρι και το 2016 υποτιθέμενοι κατασκηνωτές στις Σκουριές με ποικίλους τρόπους (από ρίψεις βομβών μολότοφ μέχρι barbecue με 7 μποφόρ άνεμο...) θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την... αγάπη τους προς το δάσος.

Ο κ. Τσολάκης αποκάλυψε ότι ενώ οι άντρες της πυροσβεστικής καλούν και παρακαλούν τους κατασκηνωτές να αποχωρήσουν καθώς το ελεύθερο κάμπινγκ βάση νόμου απαγορεύεται εκείνοι τους απαντούν πως οι ντόπιοι τους παρακινούν να μείνουν στα πόστα τους, καθώς τους λένε: "μην ανησυχείτε, θα αποποινικοποιηθεί η ελεύθερη κατασκήνωση (!!!?)."

Και σ' αυτό το σημείο κανένας δεν θυμήθηκε την κυβερνητική βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία μαζί με ακόμη 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούν στην αποποινικοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ.

Επίσης, κανείς δεν θυμήθηκε ότι οι antigold και φέτος περιμένουν αλληλέγγυους κατασκηνωτές στο δάσος των Σκουριών από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου. Χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια αντίδραση από το δήμο Αριστοτέλη.

Τι προκαλεί άραγε αυτή τη λήθη; Το γεγονός ότι αυτό το κάμπινγκ δεν χαρακτηρίζεται "ελεύθερο", αλλά... αγωνιστικό από τους συντονιστές της Ιερισσού;;;

Θα μας εξηγήσει κάποιος πρακτικά αυτή την εννοιολογική διαφορά; 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κουμάντο στο δήμο κάνουν οι ντεμεκ επαναστάτες. Αυτοί έχουν την εξουσία και αυτοί διαλύουν τον τόπο ψηφίδα ψηφίδα. Υπομονή να έχουμε να ξαναχτίσουμε την καμένη γη μετά από 2 χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Εχω μια απορία. Αυτές οι αφίξεις κατασκηνωτών δεν ενοχλούν την ένωση ξενοδοχείων Χαλκιδικής. Δεν κόβουν το ψωμί του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων και κάμπινγκ; Τι έχουν πάθει οι λαλίστατοι πρόεδροι τους και έχουν βγάλει σιωπητήριο; Άλλα και άλλα εναντίον της επένδυσης και των μεταλλείων ξέρουν να λένε. Τώρα γιατί κατάπιαν τις φαρμακερές γλώσσες τους.
Για τον αντιπεριφερειαρχη μας τι ναπούμε; Τι να πούμε για τη νησίδα του Mexico μέσα στη Χαλκιδική. Τεκίλα σομπρέρο και όλα καλα!