Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

#SKOURIES: ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ!!!


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Το TVXS δημοσιεύει ένα άρθρο (διαβάστε εδώ) με τίτλο «Σε αυτήν την περιοχή της Ελλάδας, ένας στους τρεις έχει καρκίνο», αναφερόμενο στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας και τα στοιχεία που επικαλείται ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), Σταύρος Γιαννακίδης σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας αιτούμενος επιτακτική ανάγκη στελέχωσης της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου με δύο ογκολόγους - παθολόγους.

Ανάμεσα στα άλλα ο αντιπεριφερειάρχης υποστηρίζει πως τα κρούσματα καρκίνου στη ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας φτάνουν σήμερα το 30,5% του τοπικού πληθυσμού και 7 στους 10 θανάτους στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας οφείλονται σήμερα σε καρκίνο ή σε θρομβοεμβολική νόσο (έμφραγμα, εγκεφαλικό, πνευμονική εμβολή) και μόλις 3 στους 10 αποδίδονται σε άλλες αιτίες.

Οι αδίστακτοι λιβελογράφοι του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων έχουν πάρει αυτούσιο το άρθρο, δηλώνουν σαν πηγή το  TVXS, αλλά έχουν βάλλει μια εξωτική πινελιά…

Ξεκινούν το άρθρο με την εξής –δική τους– πρόταση:

«Όταν βροντήξουν τα φουρνέλα στην ανοιχτή εξόρυξη στις ΣΚΟΥΡΙΕΣ, η καρκινογόνος σκόνη αμιάντου και εισπνεύσιμου χαλαζία (αμφότερα καρκινογόνα κατηγορίας 1) θα απλωθεί στην ευρύτερη περιοχή» (!!!) 

Και συνεχίζουν κανονικά με το άρθρο του TVXS «Την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου με δύο ογκολόγους-παθολόγους, καθώς τα κρούσματα καρκίνου στη ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας φτάνουν σήμερα το 30,5% του τοπικού πληθυσμού, υποστηρίζει σε επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), Σταύρος Γιαννακίδης […]»

Δείτε εδώ την antigold  μονταζιέρα σε πλήρη λειτουργία.

Μια ερώτηση μόνο: Δεν ντρέπεστε;

Υ.Γ. Πρώτον αν ήμουν TVXS θα αντιδρούσα, και δεύτερον θα πρέπει κάποιος να τους πει, πως αν και είμαστε μια περιοχή με τεράστιο ποσοστό του απασχολούμενου πληθυσμού στα μεταλλεία, τα ποσοστά καρκινογενέσεων είναι από τα χαμηλότερα στην Ελλάδα…

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Όχι... Αυτοί οι άνθρωποι δεν ντρέπονται. Δεν έχουν κανένα ίχνος συστολής. Αν είχαν δεν έκαναν όλα όσα έκαναν στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος, όπου η καπηλεία που έχουν προβεί δεν έχει προηγούμενο. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Είναι τόσο ανεξάντλητη η κακία, το μίσος και το κόμπλεξ που κουβαλούν μέσα τους που κάθε φορά που συμβαίνει μια σοβαρή θεομηνία ή φυσική καταστροφή είστε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, ο τρόπος που μιλάνε και γράφουν δείχνει την απογοήτευση τους για το γεγονός ότι δεν συνέβη στη ΒΑ Χαλκιδική. Ο λόγος ευνόητος...

Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι όσες φορές χτύπησε μια σοβαρή θεομηνία την περιοχή η ΜΚΟ "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" σήκωσε ελικόπτερα και αεροπλάνα για να σπεκουλάρει σε βάρος του Στρατωνίου και της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Για τον καρκίνο δεν το συζητάμε. Οι antigold και κάποιοι γραφικοί που εμφανίζονται κοντά τους ως επιστήμονες τον έχουν για ψωμοτύρι. Μακάρι να μην τον γευτούν ποτέ, παρά τις... προβλέψεις που κάνουν ή τις... ευχές και τις κατάρες που δίνουν σε όσους εργάζονται στα μεταλλεία.  

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη μούφα αυτή του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Δεν μας λένε ποιοί έκαναν την επιδημιολογική μελέτη, ποιό διάστημα έγινε και τα ακριβή ευρήματα της. Για το αντιγκολντ τι να λέμε. Μαύρη η ψυχή του.