Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: "ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Ο κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ - ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας έστειλαν τα δικά τους μηνύματα προς την κυβέρνηση και ειδικότερα προς τον αντιπρόεδρο της και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ζήτησαν από τον κ. Καμμένο να έρθει στη Χαλκιδική και ειδικότερα στα εργοτάξια όπου εξελίσσεται το μεγαλύτερο έργο αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας και να υποδείξει τα σημεία όπου γίνεται η περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά ταυτόχρονα και να εξηγήσει και στους εργαζόμενους από που προκύπτει το ξέπλυμα χρήματος της Ελληνικός Χρυσός, όπως ισχυρίστηκε χθες στο ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους απέναντι στην κυβέρνηση και την τακτική που τηρεί απέναντι στην επένδυση, αφού όπως αποκάλυψαν οι άδειες ρουτίνας που οφείλει να δώσει εδώ και 9 μήνες το ΥΠΕΝ, ενώ έχουν υπογραφεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες κρατούνται μαζεμένες στο συρτάρι του υπουργού Γ. Σταθάκη, ο οποίος δεν βάζει την υπογραφή του!!!

 Αυτές οι κυβερνητικές πρακτικές ανεβάζουν τον δείκτη αγωνίας των εργαζομένων, οι οποίοι όπως τόνισαν κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν χωρίς αντικείμενο εργασίας από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

"Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα μας βρουν μπροστά τους" ήταν το μήνυμα που έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρες τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.