Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

#SKOURIES: ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ?

Ένα από τα πολλά  πανό που κατα καιρούς έχουν "κοσμήσει" τους δρόμους της Ιερισσού.

Στη διαδρομή Σκουριές - Θεσσαλονίκη αλλά και Σκουριές - Αθήνα είναι τοις πάσι γνωστό ότι χτίστηκαν δεκάδες καριέρες. 

Δασολόγοι, υπάλληλοι ΔΕΚΟ, καθηγητές πανεπιστημίου και άλλοι, που η εργασία και η επιστήμη τους δεν κατάφεραν να τους δώσουν την απαιτούμενη υπόσταση που έψαχναν, βρήκαν όλα όσα ονειρεύονταν στην αντιμεταλλευτική κοινότητα του #skouries.

Πέρα από τα φυσικά πρόσωπα και συλλογικότητες μέσω του #skouries βρήκαν την αγωνιστική υπόσταση που απαιτούνταν για να μπουν με αξιώσεις στο σύστημα που οικοδομεί πολιτικά προφίλ και καριέρες. Μια από αυτές τις συλλογικότητες είναι και το "κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης" που έχει βαλθεί να μας κάνει αθάνατους!

Όσοι βέβαια δεν καταφέρουμε να αποφύγουμε το μοιραίο την ευθύνη θα την έχουμε αποκλειστικά εμείς, που δεν κάναμε το δρόμο Σκουριές - Θεσσαλονίκης, όπως τον θέλει η antigold συλλογικότητα.

Ας υποθέσουμε, ότι γίνεται το χατήρι των "αλληλέδων γιατρών" και κλείνει το μεταλλείο στις Σκουριές και κατ' επέκταση "εξυγιαίνεται" ο δρόμος για τον οποίο με περισσή ευκολία καρκινολογούν και ο μεταλλευτικός κόσμος που μένει άνεργος έρχεται στη Θεσσαλονίκη για εργασία και διαμονή. Η antigold συλλογικότητα μπορεί να διασφαλίσει ότι κανείς τους δεν θα απειληθεί από την επάρατη νόσο;

Τι θα κάνει το "κοινωνικό ιατρείο"; Θα εξαφανίσει τα καυσαέρια από τον αέρα της πόλης απαγορεύοντας την κυκλοφορία των ΙΧ και των φορτηγών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης; Θα απαιτήσει να κλείσει το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ; Κρατικό είναι, μήπως να... αλληλεγγυστούν καλύτερα;

Θα κλείσει με το έτσι θέλω τα λατομεία του Ασβεστοχωρίου και της Εξοχής; Επίσης, τι θα κάνει η αντίχρυση συλλογικότητα με τα  λιγνιτωρυχεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας; 100 και 140 χιλιόμετρα απέχουν αντίστοιχα σε ευθεία από τη Θεσσαλονίκη. Η σκόνη αυτών των ορυχείων δεν φτάνει στη Θεσσαλονίκη; Αν ναι, γιατί; Διστάζει; 

Ενώ οι Σκουριές, που απέχουν 80 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, η σκόνη τους με 40% μέση υγρασία εδάφους όλο το χρόνο και... σηκώνεται και... αδίστακτη είναι ως προς τις ατμοσφαιρικές διεισδύσεις της και γεωγραφικές επιλογές της;

Να μας επιτρέψουν οι γιατροί αλληλέδες πριν πνιγούμε από την "τοξική σκόνη", να πνιγούμε από τα γέλια που μας προκαλεί το "τοξικό χιούμορ" τους.

Επίσης, αυτοί οι κατά τα άλλα επιστήμονες - μελλοντολόγοι όταν συναντούν συναδέλφους τους για παράδειγμα από τη Σουηδία, που οι εξορύξεις είναι ρουτίνα και δεν γίνονται αντικείμενο πολιτικής ή κοινωνικής εκμετάλλευσης, τι τους λένε; Ότι θα πεθάνουν; Τους συμβουλεύουν να αλλάξουν επάγγελμα, χώρα, ήπειρο; Ή δεν τους μιλάνε καθόλου σε ένδειξη επιστημονικής ανωτερότητας;

Μέχρι να απαντήσει η ίδια ζωή  στις προφητείες, τις κινδυνολογίες και τις καρκινολογίες της antigold συλλογικότητας των αλληλέδων γιατρών της Θεσσαλονίκης καλό θα ήταν να εφαρμόσουν πρώτοι οι ίδιοι για τους εαυτούς τους "το προλαμβάνειν αντι του θεραπεύειν" για να γίνουν παράδειγμα προς όλους.

Δηλαδή να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ιατρικά εργαλεία και άλλα τεχνολογικά μέσα για τις διαγνώσεις τους. Ως γνωστόν, τα περισσότερα είναι από μέταλλα και ποιος ξέρει από ποιο "καρκίνο- δρόμο" έχουν φτάσει στα χέρια τους. Καλό είναι να προσέχουν και να κάνουν διαγνώσεις με ξόρκια και βουντού.

Επίσης, τις διαγνώσεις τους να μην τις κάνουν σε κανονικά ιατρεία. Τα υλικά κατασκευής των περισσότερων περιέχουν αμίαντο, χαλαζία και άλλα επάρατα υλικά. 1000 φορές να κάνουν διαγνώσεις μέσα σε καλύβες από κλωστική κάνναβη ή άλλα πλινθόκτιστα κτίσματα.

"Η στολή δεν αρκεί", όπως λένε και οι ίδιοι στην αφίσα τους.. Απαιτείται KAI συστολή τόσο σε λόγια όσο και σε έργα...





1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ξεχάσουμε και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που ο κάθε τυχάρπαστος οικολόγος θεωρεί μεν ως αναγκαίο κακό αλλά καρπώνεται τα οφέλη της απροβλημάτιστης ΠΑΝΤΟΥ επικοινωνίας. Φυσικά σε ότι αφορά το κοινωνικό ιατρείο το έχουν καταντήσει κοινωνικό παντοπωλείο με το ανακάτεμα των Leonardo da Vinci γνώσεων τους ''τρομάρα'' τους οι αυτοαπακαλούμενοι σωτήρες του ανθρωπίνου είδους.

ΟΒΕΛΙΞ ®