Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: "ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ 3 ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ"


Ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με την 6μελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Διαβεβαίωσε πως μέχρι αύριο θα δοθούν οι 3 άδειες που αφορούν το μεταλλείο της Ολυμπιάδας, ενώ σ' ότι αφορά τα ζητήματα της μεθόδου μεταλλουργίας και των Σκουριών αυτά θα οδηγηθούν στη διαιτησία.

Επίσης, πως σήμερα συνεδριάζει η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για το επίμαχο θέμα της διαιτησίας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το ΥΠΕΝ δεν εγκρίνει και κατ' επέκταση δε δίνει την άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις Σκουριές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στη διαδικασία της διαιτησίας θα πάει και το ζήτημα εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές;

Δυστυχώς στο ΥΠΕΝ δείχνουν μπερδεμένοι σε πολλά πράγματα που αφορούν το επενδυτικό έργο. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, γιατί δεν έχω καταλάβει τους λόγους που το θέμα της μεταλλουργίας θα πάει σε διαιτησία? Παρακολουθώ όλες τις δηλώσεις του υπουργού αλλά δεν έχω καταλάβει. Υπάρχει μήπως κάτι που δεν το ξέρουμε? Μήπως η Ελντοράντο έχει σκοπό να μην ακολουθήσει όλο το πρότζεκτ και θέλει να μην γίνει η μεταλλουργεία όπως αυτή προβλέπεται από το επενδυτικό σχέδιο? Νομίζω ότι η Hellas Gold θα πρέπει να δηλώσει ανοικτά αν παραμένει σταθερή στη πορεία υλοποίησης της επένδυσης όπως αυτή έχει εγκριθεί από τη ΜΠΕ αλλά και από όλους τους φορείς και κατοίκους των Μδεμοχωρίων.

Ηλίας Τσιμπιδάς

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύριε Τσιμπιδά ειλικρινά ούτε και εμείς έχουμε καταλάβει τους λόγους που επικαλείται η κυβέρνηση με τη μεταλλουργία. Περιμένουμε το κείμενο της διαιτησίας για να γίνουμε σοφότεροι...