Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ


Έξω από τα γραφεία της Eldorado Gold βρίσκεται η πορεία των μεταλλωρύχων. Συναντήθηκαν με ανώτερα στελέχη της εταιρείας στα οποία έθεσαν τους προβληματισμούς τους και τα αδιέξοδα που νιώθουν παρά το καλό κλίμα που προηγήθηκε στη συνάντηση που είχαν με το γ.γ του ΥΠΕΝ Μιχάλη Βερροιόπουλο.

Όπως επανέλαβαν δεν εισέπραξαν κάποια διαβεβαίωση παρά μόνο την παραδοχή από πλευράς των αξιωματούχων του ΥΠΕΝ ότι άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας με τη εταιρεία, κάτι που παραδέχθηκε δημοσίως και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Δημήτρης Δημητριάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ. 


Μάλιστα ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεσμευτεί πως θα δώσει την άδεια στις Σκουριές, δεν αποκλείεται να επανεξετάσει το Δ.Σ. της Eldorado την αρχική απόφαση για αναστολή όλων των επενδυτικών έργων στην Ελλάδα.

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σε συνδυασμό με την παρουσία γυναικών στο σώμα της πορείας τους άλλαξε τα σχέδια και δεν θα πάνε τελικά. Τα προεδρεία των σωματείων αναμένεται να πάρουν αποφάσεις για το πως θα συνεχιστεί η κινητοποίηση στην Αθήνα.