Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΡ. ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΑΣ: "ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ - ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ"


Αντιπροσωπεία των εργαζομένων έχει συνάντηση αυτή τη στιγμή με εκπρόσωπο του ΥΠΕΝ, στον οποίο μεταφέρουν το εναγώνιο αίτημα τους για έκδοση της άδειας των Σκουριών, η οποία πρέπει να δοθεί για να μην αναστείλει η Eldorado Gold τα επενδυτικά έργα της στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής.

Το στίγμα το έδωσε ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων Χρίστος Ζαφειρούδας μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: "Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο".

Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να φύγουν από την Αθήνα, αν δεν δικαιωθεί το άιτημα τους, καθώς η καναδική εταιρεία έχει προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν δοθεί η άδεια τροποποίησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τις Σκουριές, τότε από την Παρασκευή θα μπει «λουκέτο» στα εργοτάξια των μεταλλείων Χαλκιδικής.

Στελέχη της καναδικής εταιρείας αναφέρουν χαρακτηριστικά «Δεν είναι ουσιώδης άδεια, ωστόσο η εταιρεία για να είναι νόμιμη και να μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες της, οφείλει να την έχει στα χέρια της».

Παράλληλα υπογραμμίζεται το γεγονός ότι οι Σκουριές αποτελούν ενιαίο έργο για την ανάπτυξη της επένδυσης στην Χαλκιδική και το αποσυνδέουν με το αντικείμενο της διαιτησίας που σχετίζεται με την μονάδα μεταλλουργίας  (εργοστάσιο χρυσού στο Μαντέμ Λάκκος), χαρακτηρίζοντας την απόφαση του ΥΠΕΝ μονομερή και αντισυμβατική.

Ο κόσμος που βρίσκεται έξω από το ΥΠΕΝ περιμένει με αγωνία το τι θα τους πεί η αντιπροσωπεία τους μετά τη συνάντηση που έχουν αυτή τη στιγμή με εκπρόσωπο του ΥΠΕΝ.

Πηγή ανάρτησης: metalleiablog.gr