Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: "ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΟΔΩΣΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ"


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Δημήτρης Δημητριάδης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2017.

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως «δεν ανακοινώσαμε αναστολή, είπαμε ότι θα εξετάσουμε ξανά τα επιχειρηματικά σχέδια στην Ελλάδα. Δώσαμε προθεσμία μέχρι τις 21 του μηνός. Από την άλλη πλευρά ξεκίνησαν και δόθηκαν ορισμένες άδειες, οι οποίες εκκρεμούσαν στην Ολυμπιάδα. Η εταιρεία το θεώρησε σαν θετικό σημάδι και την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με το υπουργείο, γι’ αυτό ανέστειλε προσωρινά την απόφασή της».

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες άδειες που εκκρεμούν, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε: «Δεν έχουν δοθεί οι άδειες που έχουμε ζητήσει για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις Σκουριές. Είναι ένα κρίσιμο θέμα και περιμένουμε τα θετικά σημάδια από την κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι με την έναρξη της διαιτησίας και του διαλόγου θα δοθεί λύση και σε αυτό το θέμα σύντομα».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μερίδας της κοινωνίας για την επένδυση, ο ίδιος σχολίασε: «Έγιναν ακρότητες, η εταιρεία δεν έχει κυνηγήσει κανέναν, αυτά είναι αυτεπάγγελτα. Θέλω να επέλθει ομόνοια στην περιοχή για να ευοδώσει η επένδυση».

«Αυτή τη στιγμή αν είχαν εξελιχθεί όλα ομαλά θα έπρεπε το εργοστάσιο των Σκουριών να βρισκόταν σε πλήρη παραγωγή, να είχε ξεκινήσει η κατασκευή του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού και συγχρόνως θα έπρεπε να μπαίνουν τα θεμέλια για τη μεταλλουργία», σημείωσε ακόμη, για να συμπληρώσει πως τώρα «δεν έχουμε τελειώσει ακόμη το έργο των Σκουριών. Θέλουμε ακόμη δύο χρόνια για να το τελειώσουμε».

Αναδημοσίευση από sofokleous10.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Στο σημείο που ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός αναφέρεται στην προσωπική του βούληση για επαναφορά της ομόνοιας στην περιοχή είναι φανερή η συγκίνηση του, όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο.

Κάτι ανάλογο του είχε συμβεί πρίν από ένα περίπου μήνα όταν του είχε ζητηθεί μέσω ζωντανής σύνδεσης στον ΣΚΑΪ να στείλει ένα μήνυμα προς τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός, που απειλούνταν με το φάσμα της επερχόμενης ανεργίας, εξαιτίας της απόφασης της Eldorado Gold να επανεξετάσει τα επενδυτικά σχέδια της στην Ελλάδα με αφορμή τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έγκριση αδειών των έργων από την πλευρά του υπουργείου.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, γεγονός που καταδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά και ευαισθησία του επικεφαλής της Ελληνικός Χρυσός.

Στοιχεία κρίσιμα και χρήσιμα, κατά τη γνώμη μας, που θα μπορούσαν να κεφαλοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και όποιων αληθινών όσο και ουσιαστικών προσπαθειών θα πρέπει να γίνουν για την ολοκληρωτική επαναφορά της κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή.

Το βίντεο με τις ολιγόλεπτες δηλώσεις του κ. Δημητριάδη μπορείτε να το παρακολουθήσετε πατώντας κλίκ ΕΔΩ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλει ο αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός να υπάρξει ξανά ομόνοια, να γίνει μπροστάρης για την αθώωση όσων κατηγορούνται για Καρατζά και Σκουριές.
Ο κόσμος έχει καταστραφεί και βυθιστεί σε απελπισία.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε πραγματική ειρήνευση στον τόπο μας 5:18 βρείτε τρόπο να σταματήσετε αυτούς τους λίγους που απέμειναν να τραμπουκίζουν, από τη στιγμή που δεν θέλετε αστυνομία στην Ιερισσό και επίσης μάθετε να ακούτε τους ειδικούς επιστήμονες και όχι αυτούς που ψάχνουν τρόπο να κάνουν πολιτική καριέρα στις πλάτες σας.

Είναι πολύ απλά πράγματα που οφειλετε να κάνετε αν πραγματικα θέλετε ειρήνη και δημοκρατία στον τόπο μας. Η εταιρεία βοηθάει συνέχεια όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις και χωρίς να ρωτάει αν αυτός που έχει ανάγκη είναι gold ή antigold.