Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Νέα προσφυγή κατά κυβερνητικών αποφάσεων κάνει στο Συμβούλιο Επικρατείας η εταιρεία  "Ελληνικός Χρυσός", λίγο διάστημα μετά την ανακοίνωση (και ανάκλησή της  στη συνέχεια) ότι θα αποχωρήσει από τη χώρα, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του Capital.gr.

Την ώρα που ένα σύνολο ζητημάτων βρίσκεται στη διαιτησία μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας, η Ελληνικός Χρυσός διαμαρτύρεται δικαστικά για μια ακόμα άρνηση, αυτή τη φορά του  υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη να παρατείνει για ένα χρόνο την άδεια εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής  της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή  Σκουριές Χαλκιδικής. Η παλαιά άδεια έληξε στις 24 Μαρτίου 2017.


Η εταιρία ζητεί να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού να αποφανθεί επί του αιτήματος. Η επίμαχη άδεια εγκατάστασης, μεταξύ των άλλων, αφορά το παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου, τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης, κλπ. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία οι επίμαχες εγκαταστάσεις συναρτώνται άμεσα με την πρόοδο των εργασιών  στις Σκουριές και η μη χορήγησή της επιφέρει καθυστέρηση στην πρόοδο των εργασιών.

Σημειώνεται πως η "Ελληνικός Χρυσός" έχει κερδίσει έως τώρα όλες τις κύριες δικαστικές μάχες στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναδημοσίευση από capital.gr