Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

EXEI... ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ???


Το ερώτημα είναι ρητορικό. To θέτουμε όμως στη δημόσια σφαίρα μετά την έκπληξη που μας προκάλεσε η "εξίσωση" ενός antigold τρολ στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Κατά την άποψη αυτού του τρολ η προσπάθεια ενός επιστήμονα της Ελληνικός Χρυσός να εξηγήσει μέσα σ' ένα χειραγωγημένο όσο και εχθρικό ακροατήριο, όπως ήταν αυτό που συμμετείχε στη Μ. Παναγία το 2007 στην Μ. Παναγία, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κυάνιο στην μεταλλουργία χρυσού, εξισώνεται ως "πλάκα" με τα συναισθήματα που το τρολ αισθάνεται όταν βλέπει το σχετικό βίντεο με πάνοπλους κουκουλοφόρους να καίνε τις Σκουριές και να λούζουν με βενζίνη τους δυο εργαζόμενους!!!

Μάλιστα, είναι τέτοια η ευφορία που προκαλούν, ως φαίνεται, στο antigold τρολ οι σκηνές του εμπρησμού του μεταλλείου των Σκουριών (εργοτάξιο τότε) τον Φεβρουάριο του 2013, που μπήκε στη διαδικασία να μας αφιερώσει και το σχετικό βίντεο!

Με αφορμή αυτή την όχι και τόσο συνηθισμένη αφιέρωση προσπαθούμε να δούμε μια μεγαλύτερη εικόνα. Μια εικόνα, η οποία είναι απολύτως αποτρεπτική σ' ότι αφορά το επιχειρείν και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Και είναι αποτρεπτική, καθώς ο σπόρος της τυφλής βίας φαίνεται πως έχει φυτρώσει για τα καλά στην χώρα μας σε τέτοιο βαθμό που οι χρήσιμοι ηλίθιοι τείνουν να γίνουν ξεχωριστή "κοινωνική ομάδα", αν δεν είναι ήδη.  

Μια ομάδα που φαίνεται να απολαμβάνει πχ. την καταδρομική ενέργεια και τον ολοκληρωτικό εμπρησμό των Σκουριών και πάνω σ' αυτό να χτίζει... αγώνες και πλάκες σε βάρος πάρα πολλών ανυποψίαστων και μη.

Ποιός όμως σοβαρός επιχειρηματίας η επενδυτής θα θελήσει να επενδύσει σε μια χώρα όπου τους θεσμούς μιας χώρας όπως είναι για παράδειγμα το ΚΑΣ, ή διαιτητικές αρχές, υπηρεσίες και γραμματείες υπουργείων, διευθύνσεις πολεοδομίας τις υποκαθιστούν τέτοιου τύπου εξτρεμιστές, οι οποίοι θεωρούν ότι μέσα στο άγραφο "νομικό - ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο" τους, πως οι εμπρησμοί, οι προπηλακισμοί, οι απαγωγές είναι φυσιολογικές καταστάσεις;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο προβληματισμός στον οποίο αναφέρεστε δεν είναι μόνο των ξένων επιχειρηματιών, αλλά και των ελλήνων.
Πρόσφατα πολύ γνωστός βιομήχανος από τη Βόρεια Ελλάδα σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη είπε πως οι έλληνες επιχειρηματίες νιώθουν πολύ μεγάλη ανασφάλεια στην Ελλάδα εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα.
Το αποτέλεσμα όπως είπε οι έλληνες επιχειρηματίες να επιχειρούν πλέον στο εξωτερικό και να φεύγουν από την Ελλάδα.