Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΜΑΣ


Το άναμμα του καντηλιού μπροστά στο εικόνισμα της Αγίας Βαρβάρας, όπως και η θερμή προσευχή και παράκληση στη χάρη της για υγεία και προστασία από τυχόν κινδύνους που δύναται να εμφανιστούν μέσα στις στοές ενός μεταλλείου είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία για τον μεταλλευτικό κόσμο της ΒΑ Χαλκιδικής.

Η προσευχή προς την Αγία Προστάτιδα των απανταχού μεταλλωρύχων είναι η πρώτη σκέψη πριν μπούν στο μεταλλείο και η τελευταία ευχαριστήρια επίκληση όταν βγαίνουν σώοι και αβλαβείς μέσα απ' αυτό.

Αυτό το ξεχωριστό συναίσθημα βαθιάς ευλάβειας και κατάνυξης κορυφώνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα με τον εορτασμό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας και τις λατρευτικές εκδηλώσεις που γίνονται στο Στρατώνι, όπου βρίσκεται και ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας.

Ευχόμαστε ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ σ' όλα τα Μαδεμοχώρια, τους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής και όχι μόνο. Η προστάτιδα Αγία Βαρβάρα να φυλάει και να προστατεύει από κάθε τι κακό όλο τον κόσμο και βεβαίως τα μεταλλεία μας και τους εργαζόμενους σ' αυτά.

Η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατώνι Χαλκιδικής