Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: "ΚΥΡΙΕ ΜΥΛΟΠΟΥΛΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΤΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΣτΕ"


Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας με ανοικτή επιστολή τους δίνουν την δική τους απάντηση στα όσα ανέφερε στην πολιτι(κάντι)κη)ανάλυση του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για "λαϊκισμό", "βιώσιμη ανάπτυξη" και άλλα. πλαισιωμένα όπως πάντα από τις γνωστές antigold κορώνες για την μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική.

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν στον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ3 και νυν πρόεδρο της "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ", πως όλα όσα ισχυρίζεται εναντίον της επένδυσης, ξέχωρα από την πραγματικότητα για την τοπική κοινωνία, που είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που επιχειρεί να παρουσιάσει έχουν κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από το ΣτΕ και την απόφαση 1492/2013.

Ως γνωστόν αυτή η απόφαση απέρριψε όλες τις αιτιάσεις που κατά καιρούς είχαν αναπτυχθεί σχετικά με το περιβάλλον, τα τεχνικά ζητήματα την παράλληλη ανάπτυξη της Χαλκιδικής και βεβαίως το δημόσιο συμφέρον.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας.


Χαλκιδική, 05 Ιανουαρίου 2018

Κύριε Μυλόπουλε,

Όλοι όσοι εργαζόμαστε στην Ελληνικός Χρυσός γνωρίζουμε πως αρκετοί αντιμετωπίζουν το έργο μας με εμπάθεια, που πηγάζει, είτε από ασχετοσύνη, είτε από ιδεολογική εμμονή.

Πρόκειται όμως για μια κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε με κατανόηση, καθώς αυτό το έργο ξεπερνάει σε κάθε επίπεδο γνωστές παρωχημένες λογικές και αντιλήψεις που έφεραν την χώρα μας και τους κατοίκους της σ’ αυτή τη δεινή κατάσταση της τελευταίας δεκαετίας.

Ως οφείλουν, στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που υπηρετούν, αυτές οι αντιλήψεις ανθίστανται και συνεχίζουν, είναι αλήθεια, να γνωρίζουν άνθηση.

Ενδεχομένως να είδατε και να ακούσατε και εσείς μαζί μας στα χρόνια που σοβεί αυτή η ανεξέλεγκτη κατάπτωση επιστημονικών ηθών και αρχών, με επίκεντρο τις Σκουριές, για ανθρώπους χωρίς σοβαρές επιστημονικές περγαμηνές, αλλά με ποικίλες πολιτικές διαδρομές να αναρριχώνται και να καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα.

Αν κρίνουμε από το αναμασώμενο αφήγημα σας που μονότονα θεωρεί «βλαπτικό» και «μη βιώσιμο» περιβαλλοντικά και κοινωνικά το επενδυτικό έργο της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όλα τα παραπάνω που προαναφέρθηκαν δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη σας και προφανώς δεν σας αγγίζουν.

Θα θέλαμε ωστόσο να σας υπενθυμίσουμε ότι συγκεκριμένο αφήγημά σας, κατέπεσε μαζί με όλα τα παραεπιστημονικά «επιχειρήματα» και συναφή αφηγήματα που συντάχθηκαν σε φάκελο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση 1492/2013. 

Μια απόφαση κόλαφος που καταρρίπτει μια προς μια όλες τις αιτιάσεις που αναπτύχθηκαν διαχρονικά εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Χαλκιδική – όλες τις περιβαλλοντικές, τις τεχνικές, τις οικονομικές, τις σχετικές με το δημόσιο συμφέρον και την παράλληλη ανάπτυξη της Χαλκιδικής.

Συν τοις άλλοις, οι θεωρίες σας έχουν ξεπεραστεί από την πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής όλα αυτά τα χρόνια που εξελίσσεται η επένδυση.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε κ. Μυλόπουλε καλή χρονιά και καλή ευκολία σε όλες τις πιθανές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε με την εξέλιξη του έργου του «Μετρό Θεσσαλονίκης».

Ένα τεράστιο έργο που όταν ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει με το καλό,  θα κάνει να σωπάσουν από θαυμασμό οι κάθε λογής επικριτές, λασπολόγοι, λαϊκιστές και εξυπνάκηδες.

Το ίδιο θα συμβεί και με τις Σκουριές. Να είστε σίγουρος.


Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας