Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

"ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ?"


Εκεί που οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου, στα ξακουστά Μαντεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής, έδειχναν συμφιλιωμένοι, μεταξύ σοβαρού και αστείου, με την ιδέα να γιορτάσουν την είσοδο στην Τεσσαρακοστή με κουραμπιέδες και μελομακάρονα εξαιτίας της συνεχιζόμενης παρουσίας του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία του χωριού τους, τελικά έγινε η μεγάλη ανατροπή! 

Η Καθαρή Δευτέρα που βρίσκεται προ των πυλών θα εορταστεί με τα πατροπαράδοτα νηστίσιμα εδέσματα, που επιβάλει η παράδοση, χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε η δημοτική αρχή.

Χθες το πρωί συνεργείο του δήμου Αριστοτέλη με συντονισμένες ενέργειες απέσυρε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μετά από την δίμηνη εγκατάσταση και παρουσία του και παρέδωσε την πλατεία στους κατοίκους του Παλαιοχωρίου και πάλι καθαρή από Χριστουγεννιάτικους συμβολισμούς, έτσι ώστε να ξαναγίνει συμβατή με το πνεύμα των ημερών που έρχονται μέχρι την μεγάλη Ανάσταση του Κυρίου και το Πάσχα.

Οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου πάντως έχουν να το λένε για την καινοτομία που συνειδητά ή ασυνείδητα επιχείρησε να εισάγει ο Δήμος Αριστοτέλη στα ήθη και τα έθιμα τους, πλαισιωμένη και από ισχυρούς συμβολισμούς αγάπης! 

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμούσε μέχρι και χθες
την πλατεία του Παλαιοχωρίου.
"Σε ποιο άλλο μέρος της Ελλάδας, τα Χριστούγεννα κράτησαν μέχρι του Αγίου Βαλεντίνου; Μόνο σ' εμάς. Στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής. Να είναι καλά όσοι το σκέφτηκαν έτσι. Το ξεχωριστό ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής, μας κάνει να νιώθουμε και εμείς ξεχωριστοί. Τους ευχαριστούμε."


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν το βγάζατε στην δημοσιότητα ακόμη εκεί θα ήταν το δέντρο. Ας φανταστεί κάποιος τι γίνεται με την αδιαφορία του δήμου σε ακόμη πιο σοβαρά θέματα!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βγαλατε το δένδρο απο τωρα ρε. Τι σας πείραζε;

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση στο Blog: οι συντονισμένες προσπάθειες ποιες είναι;
Δηλ. χρειάζεται στρατηγική για να μεταφερθεί ένα δέντρο;
Σιγά - σιγά θα τους κάνουμε και ήρωες!

Ανώνυμος είπε...

Ε, πες μου ότι η επιχείρηση είναι ΟΚ βρε παιδί μου να ηρεμήσω.
Κι εγώ αναρωτιόμουν γιατί χασκογελάνε ο Τσακνής με το Λευτέρη στη Σόφια! Λύθηκε το πρόβλημα! Αυτό είναι!
Τώρα θα φέρουν και Βούλγαρους τουρίστες, τι άλλο να ζητήσει πια ο τόπος από μια Δημοτική Αρχή? Αχάριστοι που είστε μερικές φορές!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @16 Φεβρουαρίου 2018 - 3:19 μ.μ.

Το γεγονός ότι το δέντρο έμεινε 2 μήνες στην θέση του, από μόνο του φανερώνει ίσως μια δυσχέρεια ως προς την επιχείρηση απομάκρυνσης του.

Μην νομίζετε τα πιο απλά πράγματα είναι αυτά που χρειάζονται συντονισμό. Στην Ελλάδα είμαστε, ας μην το ξεχνάμε!

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Η εμμονή και η εμπάθεια σε βάρος του μεταλλευτικού κόσμου της Βόρειας Χαλκιδικής θα κρατήσει ακόμη 18 μήνες. Υπομονή. Μετράμε αντίστροφα.