Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

#SKOURIES: Η ΔΙΦΑΣΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ANTIGOLD ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ


Ό,τι κατά καιρούς έχει γραφτεί για την υποκρισία που διέπει το antigold σύστημα με ό,τι κοινωνικά ή περιβαλλοντικά ευαίσθητο καταπιάνεται ίσως και να ωχριά μπροστά στις πραγματικές διαστάσεις του φαινομένου…

Και είναι φαινόμενο αυτή η συμπεριφορά, καθώς μέσα σε μόλις δύο φάσεις (εξού και το διφασική) αυτοί οι άνθρωποι έχουν την μοναδική ικανότητα να σε κάνουν στην κυριολεξία  να νιώσεις πολύ μεγάλος μ@λ@κ@ς μόνο και μόνο επειδή έκανες το λάθος να δώσεις βάση ή να επιδείξεις προσοχή και σεβασμό σε λόγια και πράξεις που μόνοι τους αναιρούν χωρίς καμία ντροπή ή δισταγμό σε κλάσματα δευτερολέπτου!

Η ίδια η ζωή άλλωστε έχει αποδείξει, πως είναι οι μόνοι που μπορούν να παριστάνουν πως πονούν για την x καταστροφή ή να ορκίζονται στην σωτηρία του δάσους και την επόμενη στιγμή ένα ολόκληρο δάσος να απειλείται από μια πύρινη λαίλαπα που προκάλεσαν, επειδή εκείνοι έκριναν σκόπιμο να πάνε να γιορτάσουν τον… ερχομό της άνοιξης με ψήσιμο κρεάτων μέσα σε ανέμους εντάσεως 7 μποφόρ!!!

Αντίστοιχα είναι αυτοί που σκίζουν τα ρούχα τους για παράδειγμα για την υπέρμετρη αστυνομική βία και καταστολή, όταν λίγο πριν ή λίγο μετά από αυτή τη διαμαρτυρία στο όνομα της κινηματικής βίας είναι ικανοί να κάψουν ή να σπάσουν δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Εννοείται ότι υπερασπίζονται κάθε μορφή βίας, αρκεί αυτοί που την διέπραξαν να είναι ιδεολογικά αλληλέγγυοι προς εκείνους.

Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούν να είναι οι αυτόκλητοι τιμωροί των εργαζομένων στα μεταλλεία και ταυτόχρονα να παριστάνουν πως τους συμπονούν, επειδή έχασαν την δουλειά τους…από ενέργειες που έχει δρομολογήσει το δικό τους σύστημα εξουσίας μέσα στην κεντρική εξουσία.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε το tweet ενός antigold τρολ, που ανερυθρίαστα παίζει με τον πόνο, την αγωνία και την ανασφάλεια κατοίκων που έχασαν ή θα χάσουν στο άμεσο μέλλον την εργασία τους στις Σκουριές, λόγω των γνωστών παλινωδιών που παίζονται σε βάρος του επενδυτικού έργου, με τις ποικίλες εκδοχές ελέγχου της νομιμότητας που επινόησε το antigold σύστημα για να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της επένδυσης και ότι άλλο αυτό συνεπάγεται.




Όσοι μας διαβάζετε, απλά ελάτε στην θέση αυτών των ανθρώπων που εκτός της ατυχίας τους να χάσουν την εργασία τους για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, έχουν και την ατυχία να αντιμετωπίσουν την κακία, την εμπάθεια και την κοροϊδία αυτών των… ιδιαίτερων ατόμων.  

Η υπομονή και η ανοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας απέναντι σ' αυτό το νοσηρό φαινόμενο διακωμώδησης των προβλημάτων της από τους antigold είναι ανεπανάληπτη και άξια θαυμασμού.