Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Άρη Παλαιοχωρίου εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγέλει την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής για την καθολική μη τήρηση των μέτρων τάξης, που είχαν προαποφασισετί πριν την διεξαγωγή του αγώνα με τον Ηρακλή.

Αυτο το χάσμα που σημειώθηκε ανάμεσα στις αποφάσεις και την τελική στάση της αστυνομίας είχε σαν αποτέλεσμα την οργανωμένη έλευση και είσοδο οπαδών του Ηρακλή τόσο εντός των κερκίδων όσο και περιμετρικά του γηπέδου σε βάρος της ασφάλειας των κατοίκων του Παλαιοχωρίου, αφού 500 και πλέον άτομα αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από μια κερκίδα χωρητικότητας μόλις 250 ατόμων.

Παρ΄όλα αυτά η διοίκηση του Αρη συγχαίρει τους φίλους της ομάδας για την ώριμη όσο και ψύχραιμη στάση που επέδειξαν και απευθύνει το ερώτημα προς την αστυνομία, αν  οι επιτελείς της σκέφτηκαν κάποια στιγμή, τι θα μπορούσε να συμβεί, αν σημείωνε γκολ η ομάδα του Παλαιοχωρίου, υπό αυτές τις συνθήκες που διαμόρφωσε η μη υλοποίηση των μέτρων τάξης και των αποφάσεων της πολιτείας.

Τέλος, στην ανακοίνωση απευθύνονται προς τους παρατηρητές του αγώνα και την ΕΠΟ, καθώς τίποτα απ όλα αυτά δεν σημειώθηκαν στις εκθέσεις τους.

Ακολουθεί η ολόκληρη ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τους φιλάθλους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής για την προσέλευση – υποστήριξή τους στον αγώνα της ομάδας μας με τον ΗΡΑΚΛΗ Θεσ/νίκης και τους ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ για την ωριμότητα, ψυχραιμία και ανοχή που επέδειξαν ώστε να ολοκληρωθεί ο αγώνας με ασφάλεια.

Αυτή και μόνον αυτή η υπεύθυνη στάση των φιλάθλων μας απέτρεψε απρόβλεπτες / δυσάρεστες εξελίξεις κατά τη διεξαγωγή του αγώνα της περασμένης Κυριακής, υπό τις συνθήκες του αδικαιολόγητα υψηλού ρίσκου που αναλήφθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, παρά τον αντίθετο σχεδιασμό και τα υποτιθέμενα μέτρα. 

Για τον αγώνα αυτό, όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων, καθώς και η οργανωμένη – μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας «Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ», στο γήπεδο Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 15.00, όπου θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «Α.Σ. ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ – Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ», στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2017-2018, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Σαν να μην υπήρξε ποτέ η σχετική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής εξανάγκασε 500 τουλάχιστον φιλάθλους της περιοχής να περιοριστούν στην πρώτη κερκίδα του γηπέδου και μόνον σ’αυτή, σε χώρο δηλαδή που προβλέπεται και κατασκευάστηκε να φιλοξενεί έως 250.

Παράλληλα οι αστυνομικές δυνάμεις απλά παρατηρούσαν και αποδέχονταν / διευκόλυναν τη ροή εκατοντάδων φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας που συνέρρεαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο, από συγκεκριμένη κατεύθυνση μέσα από χωράφια, προκαλώντας υλικές ζημιές και διεκδικώντας χώρο που τελικά κατέλαβαν στη δεύτερη εξέδρα του γηπέδου. 

Αυτό ήταν εις βάρος κυρίως της ασφάλειας των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας που είχαν εισέλθει κανονικά με εισιτήριο αλλά ο προβλεπόμενος για τη φιλοξενία τους χώρος είχε καταληφθεί από παράνομα εισελθόντες φιλάθλους της αντιπάλου ομάδας και τον χώρο αυτόν τον οριοθετούσαν μάλιστα εντεταλμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Άραγε:

Υπάρχει λόγος ικανός να δικαιολογεί την ανάληψη ρίσκου αναφορικά με την ασφάλεια των φιλάθλων; Ποιος είναι αυτός;

Διερωτήθηκε κανείς αν το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο για την ομάδα μας τι θα γινόταν μετά;

Γιατί η ανεξέλεγκτη και χωρίς εισιτήριο είσοδος των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, με το προαναφερόμενο ρίσκο ως προς την ασφάλεια και τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, δεν καταγράφηκε από τους παρατηρητές του αγώνα και τους εκπροσώπους της ΕΠΟ;

Μετά την παρέλευση του χρόνου που απαιτείται για εν ψυχρώ αποτύπωση και ενδελεχή εξέταση των συνθηκών του αγώνα όπως έχουν καταγραφεί, των αποφάσεων και εν τέλει τι εκτελέστηκε, αισθανόμαστε ότι για τη διατήρηση του ΑΡΗ Παλαιοχωρίου στο σημερινό ποδοσφαιρικό επίπεδο ή και υψηλότερο, μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στο έμψυχο δυναμικό της ομαδας, στους φίλους της ομάδας, στους φιλάθλους του χωριού και της περιοχής μας, στους οποίους δεσμευόμαστε με αίσθημα ευθύνης ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα πετύχουμε. Οι υπόλοιποι μετρήθηκαν λειψοί και ολιγοβαρείς.

O Στίβεν Χόκινγκ είπε ότι Ευφυία είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στην αλλαγή. Αλλαγή είναι να βάλεις στο κάδρο υγιή σωματεία σε όλα τα επίπεδα, να τα στηρίζεις δίνοντας ισονομία και προσφέροντας ασφάλεια ώστε να αναπτυχθούν σε ένα υγιές, σταθερό και ασφαλές περιβάλλον.

Γιατί μας ωθείτε σε πισωγύρισμα;

Το ΔΣ του ΑΡΗ Παλαιοχωρίου


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουν απόλυτο δίκιο στον Άρη. Τι να κάνουν όμως και στην αστυνομία όταν από τη μια τους έχουν απαξιώσει και από την άλλη τους βάζουν να φυλάνε πληρωμένους μπαχαλοστρατούς, που αν κάνεις το καθήκον τους απέναντι τους απειλείσαι με απόταξη; Ας το σκεφτούμε λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηρακλής απόλαυσε τα προνόμια της συριζοποιήσης της διοίκησης του. Μάθετε που βρήκαν εργασία κάποιοι/ες από τους antigold της Ιερισσού και τα ξαναλέμε.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν 1:28μμ και 1:15μμ αυτά που γράφετε με την δημοκρατία;
Καταλαβαίνετε ότι με αυτά που γράφετε νομιμοποιείτε ως φυσιολογική την ανώμαλη κατάσταση που βρισκόμαστε εδώ και 30 χρόνια;