Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: "ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ" (ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)


Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή. Ούτε η έλευση της επιτυχίας, ούτε η έλευση της αποτυχίας. Και αυτή μας η άποψη εδραιώνεται, όσο έρχονται στο φως νέες πτυχές αυτής της καταπληκτικής ιστορίας - πέρα της επιτυχίας  - που έφτιαξε και έζησε η ομάδα μαθητών Γυμνασίου από την Βαρβάρα μαζί με τους εθελοντές εκπαιδευτές της.

Ένας εξ αυτών εκπαιδευτών, ο κ. Τηλέμαχος Πεύκος μίλησε στο ραδιόφωνο του Άλφα Θεσσαλονίκης και αποκάλυψε, κατά τη γνώμη μας, το μεγάλο μυστικό αυτής της υπέροχης όσο και γόνιμης συνύπαρξης νεολαίων, που συνέβαλε τα μέγιστα έτσι ώστε όλοι μαζί να φτάσουν στο σημείο να κατακτήσουν την 1η θέση στην κατηγορία της ομαδικότητας και την 8η συνολικά σ' όλόκληρο τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας, που έγινε στην Θεσσαλονίκη.


"Σεβασμός στην γνώμη ο ένας του άλλου, αυτός ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος να μάθουμε ως παρέα" τόνισε ο κ. Πεύκος, εθελοντής εκπαιδευτής της ομάδας V- RING και διεθυντής του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός στο Στρατώνι Χαλκιδικής. 


Ο κ. Πεύκος σ' αυτη την προσπάθεια είχε την συνδρομή της μητέρας ενός παιδιού από την θαυματουργή παρέα των παιδιών από την Βαρβάρα, της κ. Ιωάννας Ευθυμίου και από κοινού κατέθεσαν και την ψυχή τους, όπως αποδεικνύει το αποτέλεσμα για να μάθουν αυτά τα παιδιά να συμπεριφέρονται πρώτα σωστά και μετά να ανοίξουν νέους επιστημονικούς δρόμους και ορίζοντες μέσα από την γνώση.

Κάνοντας κλικ ΕΔΩ μπορείτε να ακούσετε το τι είπε ένας εκ των δυο παιδαγωγών της ομάδας V- RING.