Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ANTIGOLD ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΑΜΕΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής», στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών.

Περίπου 15 άτομα πέρασαν, λίγο μετά τις 11:00 σήμερα το πρωί, στο εσωτερικό της αίθουσα διαλέξεων του πρώτου ορόφου του ΠΑΜΑΚ και φώναξαν συνθήματα οικολογικού περιεχομένου κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και των φραγμάτων και της εκτροπής του Αχελώου ποταμού.

Τα άτομα πέταξαν τρικάκια με το μήνυμά τους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο κ. Φάμελλος τους κάλεσε να παραμείνουν στο χώρο προκειμένου να συζητήσουν, ωστόσο εκείνοι δεν δέχτηκαν απαντώντας πως δεν τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Αναδημοσίευση από thestival.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Επειδή τα αν, τα ίσως και τα εφόσον είναι προσφιλείς συνήθειες των antigold... διανοητών σε σχέση με την επιχείρηση δαιμονοποίσης της επένδυσης χαλκού - χρυσού στην Χαλκιδική, θα κάνουμε και εμείς δυο υποθετικές ερώτησεις με αφορμή το χθεσινό γεγονός:
  • Πως θα χαρακτηρίζονταν από τα ενσωματωμένα antigold MME μια αντίστοιχη "δράση" εργαζόμενων στα μεταλλεία σε ομιλία υπουργού του ΥΠΕΝ με τα ίδια χαρακτηριστικά (διακοπή εκδήλωσης από συνθήματα και τρικάκια);
  • Πως θα χαρακτήριζαν τους εργαζόμενους αυτά τα ΜΜΕ;
Δράση που σημειωτέον δεν θα ήταν για να καταγραφεί στο αρχείο "παρεμβάσεων" και για να περάσει... αγωνιστικά  η ώρα, αλλά για να θέσει κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το εργασιακό παρόν και μέλλον χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους. Την ζωή τους με λίγα λόγια.

Δεν θέλουμε να εξάψουμε την φαντασία κανενός, νομίζουμε ότι οι απαντήσεις είναι πανεύκολες. Μια μικρή αναδρομή στη μηχανή αναζήτησης της google χρειάζεται από προηγούμενες κινητοποιήσεις μεταλλωρύχων. Υπόθεση λίγων λεπτών δηλαδή.

Δεν είναι ταλαιπωρία, αλλά τροφή για σκέψη για την εδραίωση στερεοτύπων, που κατέχουν ως κεκτημένα κάθε λογής επαγγελματίες ακτιβιστές, των οποίων η δεδηλωμένη άρνηση να σεβαστούν την γνώμη του άλλου έχει φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζεται... παρέμβαση!!!

Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι παρμένη από το metalleiachalkidikis.gr