Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΛΑ Τ΄ΑΛΛΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η εργασία του μεταλλωρύχου είναι εξ ορισμού μια από τις δυσκολότερες εργασίες, αν όχι η δυσκολότερη, εξαιτίας της ποικιλομορφίας των δυσχερειών που αντιμετωπίζει μέσα στις εξορυκτικές στοές.

Δυσκολίες που δυστυχώς έχουν φέρει και μεγάλες στενοχώριες στην τεράστια μεταλλευτική κοινότητα ανά τον κόσμο, αφού ο φόρος αίματος που έχει καταβληθεί είναι πολύ βαρύς, δίχως ίχνος υπερβολής.

Στις μέρες μας ο τομέας της υγιεινής και της ασφάλειας σ' ένα μεταλλευτικό εργοτάξιο είναι το "Α και το Ω". Από εκεί αρχίζει η βιωσιμότητα ενός έργου, και χάρη σ' αυτήν εξασφαλίζεται η παραγωγική διάρκεια του μέχρι την ολοκλήρωση του.

Σ΄αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει τα μέγιστα η χρησιμοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, κατά την διάρκεια της εξόρυξης, όπως και η διαρκής εκπαίδευση των εργαζομένων στους κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται με σκοπό την αυστηρή όσο και απαρέγκλιτη τήρηση τους.

Όση ζημιά μπορεί να κάνει η κακή στιγμή, άλλο τόσο και παραπάνω ίσως όφελος μπορεί να προσδώσει η εμπέδωση των κανόνων ατομικής ασφάλειας και η ορθή διαχείριση τους σε έκτακτες στιγμές.

Αυτή η εβδομάδα που άρχισε έχει χαρακτηριστεί "Εβδομάδα Ασφάλειας" για τα μεταλλεία Κασσάνδρας, όπου μέσα από μια σειρά δράσεων θα επιχειρηθεί η υπενθύμιση προς όλους ανεξαιρέτως, όλων αυτών των κρίσιμων στοιχείων και των παραμέτρων που καθιστούν ασφαλή την εργασία μέσα σ' ένα μεταλλείο. 

Μάλιστα η Ελληνικός Χρυσός στο πλαίσιο του "Εβδομάδας Ασφάλειας" κοινοποίησε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και ένα σχετικό βίντεο το οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.